Gua Sha Rozenkwarts massagesteen

Zoals jullie wel weten, besteed ik altijd best veel aandacht aan mijn gezichtsverzorging. Of nou ja, ik denk dat ik dat doe πŸ˜‰ Sinds een aantal weken is er een onderdeel bij gekomen in mijn avondroutine: de Gua Sha Rozenkwarts massagesteen. Ik gebruik deze 1 tot 2 keer per week, na het reinigen van mijn gezicht. En in dit artikel vertel ik er meer over!

Gua Sha Rozenkwarts

Gua Sha Rozenkwarts massage steen

Ik had nog nooit van een Gua Sha Rozenkwarts gehoord, maar toen ik las wat het was, was ik wel meteen geΓ―nteresseerd. Gua Sha is een oude Chinese massagetechniek die je algehele gezondheid helpt te verbeteren. Met de Gua Sha massagesteen kun je gezicht, schouders, armen en benen masseren. Het verbetert de doorbloeding van de huid en laat je ‘chi’ beter stromen. Ik heb hem overigens tot nu toe alleen voor mijn gezicht gebruikt.

Gua Sha Rozenkwarts

De Gua Sha massagesteen is bij AnnaColours verkrijgbaar in drie varianten: Bergkristal, Groene Aventurijn en Rozenkwarts. Ik heb gekozen voor Rozenkwarts, omdat deze steen het hart open zet om liefde te geven en liefde te ontvangen ♥

Gua Sha Rozenkwarts

Bij regelmatig gebruik van de Gua Sha Rozenkwarts steen wordt je huid ontdaan van gifstoffen, verminderen onregelmatigheden en krijgt ze overall een mooie glans en glow.

Gebruik van de Gua Sha steen

Je zet de Gua Sha Rozenkwarts schuin op de huid, en maakt dan een schrapende beweging. Je begint altijd vanuit het midden, en ‘schraapt’ dan naar de buitenkanten van je gezicht. Zodra je bij de haargrens of kaaklijn komt (de lymfedrainagepunten), druk je de steen enkele seconden op de huid voor je haar weer los laat. Iedere beweging herhaal je een keer of 4 Γ  5, voor je naar het volgende deel van je gezicht gaat. Je mag hierbij best wat druk zetten, alleen bij de huid onder de ogen zet je minimale druk.

Het is even een kwestie van aanvoelen welke kant van de steen je voor welk deel van je gezicht gebruikt. Dat is een kwestie van wat je zelf het prettigste vindt aanvoelen.

Ik gebruik de Gua Sha Rozenkwarts steen altijd in combinatie met een (natuurlijke) gezichtsolie, dat werkt voor mij het prettigst. En het versterkt het ontspannende gevoel van de massage.

De massage met de Gua Sha Rozenkwarts steen is best pittig, alhoewel je dit natuurlijk een beetje zelf in de hand hebt (letterlijk). Ik vind het zelf een heel fijne massage, maar ik houd best van een stevige gezichtsmassage. Er kan wat roodheid van de huid ontstaan, dit gaat vanzelf weer weg. Die roodheid is bij mijn huid bijna altijd een teken dat de doorbloeding gestimuleerd wordt.

Na gebruik maak ik de Gua Sha Rozenkwarts steen schoon met lauwwarm water, eventueel met een beetje zeep.

Effect op mijn huid

Ik gebruik de Gua Shua steen nu een aantal weken, en merk heel goed dat de doorbloeding van mijn huid verbeterd is. Ze oogt en voelt voller, beter doorbloed en heeft een mooie, gezonde glow. Naast het feit dat ik de routine op zich heel ontspannend en fijn vind, heeft het dus ook een hele mooie werking op mijn huid.

De Gua Shua Rozenkwarts steen kost € 9,75 en is verkrijgbaar in de webshop van AnnaColours.

Massageroller Rozenkwarts

Vind je de Gua Sha Rozenkwarts massagesteen toch iets te heftig, of wil je op een eenvoudigere manier je gezicht masseren? Er is ook een Massageroller Rozenkwarts, die net wat eenvoudiger en zachter werkt. Ook een gezichtsmassageroller wordt al sinds de oudheid in China toegepast. Het verbetert de doorbloeding en chi doorstroming van je gezicht, helpt rimpels verminderen en helpt tevens een onderkin te verminderen.

De Rozenkwarts massageroller heeft aan beide zijden een roller, een kleine en een wat grotere. Met de roller rol je in lange bewegingen over je gezicht, ook weer vanaf het midden naar de zijkanten, de lymfedrainagepunten. Iedere beweging herhaal je 4 tot 5 keer. De grote roller gebruik je voor de grote delen van je gezicht, de kleine roller gebruik je bijvoorbeeld onder je ogen. Let er op dat je onder je ogen wat minder druk zet. En neem gerust ook je hals mee, doordat je met de massageroller minder druk zet, is deze daar ook erg geschikt voor.

Ik gebruik meestal een combinatie van beiden: De Gua Sha steen voor het grootste deel van mijn gezicht, en de massageroller voor de huid onder mijn ogen en mijn hals. Zo kan ik een fijne, complete massage doen.

Gua Sha Rozenkwarts

Ook de massageroller kun je heel goed gebruiken in combinatie met een gezichtsolie. De Rozenkwarts steen heeft een licht verkoelend effect, waardoor zowel de massageroller als de Gua Sha steen heerlijk zijn om op warme dagen te gebruiken. En wil je echt wat afkoeling, dan kun je ze voor gebruik even in de koelkast leggen. Ook heel fijn bij opvliegers door de overgang!

De Massageroller is tevens in andere edelstenen verkrijgbaar: Bergkristal, Groene Aventurijn en Jade. De Massagerollers kosten € 15,95.

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on Gua Sha Rozenkwarts massagesteen

 1. Miranda Aerts
  30 augustus 2021 at 09:33 (10 maanden ago)

  Mooie producten β™‘ ik geloof echt dat je huid en ook je geest daar blij van wordt!

  Beantwoorden
 2. Deb
  29 augustus 2021 at 14:20 (10 maanden ago)

  Interessant, ik heb hier zelf nog geen ervaring mee. Mij lijkt zo’n massageroller erg fijn. Ziet er ook erg mooi uit. Zou het ook super goed doen als ‘prop’ in een product foto .

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  29 augustus 2021 at 12:38 (10 maanden ago)

  Ik heb zelf ook zo’n gezichtsmassageroller. Ik vind hem ook heel fijn, ze zien er ook altijd zo mooi uit;-)

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.