Hairwonder Botanical Styling mousse en sculpting clay

Mijn haar valt onder de noemer: veel en dik. Niet echt makkelijk haar dus, hoewel sommige mensen beweren jaloers te zijn op mijn volle haardos. Zolang ik het regelmatig in model laat knippen door de kapper, en met een beetje hulp van de juiste stylingproducten, houd ik het goed in bedwang. Toch wil ik soms wel eens andere merken proberen, 9 van de 10 keer blijkt het betreffende stylingproduct dan toch niet bestand tegen de hoeveelheid en de dikte van mijn haar. Onlangs maakte ik kennis met de Hairwonder Botanical Styling producten, uiteraard was ik erg benieuwd of deze natuurlijke stylingproducten mijn haar onder de duim zouden krijgen. Lees snel verder voor het resultaat…

Hairwonder Botanical Styling

Hairwonder Botanical Styling: natuurlijk gezond en sterk haar

De producten van Hairwonder Botanical Styling beloven je haar langdurig in model te houden, terwijl 8 gecertificeerde biologische ingrediënten je haar verzorgen en phytokeratine en provitamine B5 het haar tot in de puntjes versterken. De producten van Hairwonder Botanical Styling zijn Ecocert gecertificeerd (klik hier voor een uitleg over dit keurmerk), crueltyfree en geschikt voor veganisten.

Hairwonder Botanical Styling

Hairwonder Botanical Styling mousse extra strong en sculpting clay

Ik gebruik nu ruim een maand de Hairwonder Botanical Styling mousse extra strong en de sculpting clay. Dit zijn de soort producten die ik altijd gebruik voor mijn haar, meestal heb ik er ook nog een hairspray bij nodig om mijn haar de hele dag in model te houden. Vanwege de hoge ‘hold-factor’ 8 van de sculpting clay, besloot ik om het in dit geval zonder haarlak te proberen.

Hairwonder Botanical Styling

Hairwonder Botanical Styling mousse extra strong

Hairwonder Botanical Styling mousse extra strong is een geconcentreerde mousse die belooft het haar in model te houden (‘hold-factor’ 7), het meer volume te geven en het haar ondertussen te verzorgen. Het versterkt het haar, geeft het glans en body en is makkelijk uit te borstelen. Je gebruikt de mousse als iedere andere variant: je brengt het aan in handdoekdroog haar en brengt het haar vervolgens in model met de föhn of laat het aan de lucht drogen.

Hairwonder Botanical Styling

Hairwonder Botanical Styling mousse extra strong: de ingrediënten

Laten we eens kijken wat er dan precies voor verzorgende ingrediënten in de mousse zitten: castor olie, glycerine, gehydrolyseerde soja proteïne, gehydrolyseerde maïs proteïne, gehydrolyseerde tarwe proteïne, rooibos-extract*, theeplant-extract*, extract van de Senna plant*, kamille-extract*, hop-extract*, citroenmelisse-extract*, ginsengwortel-extract* en rozemarijn-extract*. Alle ingrediënten die aangeduid zijn met een * zijn gecertificeerd biologisch.

Hairwonder Botanical Styling

Hairwonder Botanical Styling mousse extra strong: textuur en werking

De mousse is vrij slap als hij uit de flacon komt, slapper dan ik gewend ben van haarmousse van andere merken. Hij laat zich hierdoor wel lekker makkelijk verdelen door mijn haar. De slappe textuur blijkt niets te zeggen over de werking, want die is prima. Mijn haar zit na het föhnen al prima en stevig in model, voor de stevigheid heeft mijn haar hierna eigenlijk niets meer nodig. De geur van Hairwonder Botanical Styling mousse is lekker: fris en een beetje zoet.

Hairwonder Botanical Styling

Hairwonder Botanical Styling

Hairwonder Botanical Styling sculpting clay: matte controller

Hairwonder Botanical Styling sculpting clay is een ‘klei’ waarmee je je haar in ieder gewenst model kunt modelleren, zonder het haar zwaar te maken. Het heeft een sterke versteviging met een matte finish. Het is geschikt voor ieder haartype, en makkelijk uitwasbaar.

Hairwonder Botanical Styling

Hairwonder Botanical Styling sculpting clay: de ingrediënten

Ook de sculpting clay bevat veel verzorgende, versterkende ingrediënten voor je haar: kaolin, bijenwas, gehydrolyseerde maïs proteïne, gehydrolyseerde soja proteïne, gehydrolyseerde tarwe proteïne, rooibosblad-extract*, theeplant-extract*, extract van de Senna plant*, kamillebloem-extract*, hop extract*, citroenmelisse-extract*, ginsengwortel-extract* en rozemarijn extract*. Grotendeels dezelfde gecertificeerde biologische, verzorgende ingrediënten als de mousse.

Hairwonder Botanical Styling

Hairwonder Botanical Styling

Hairwonder Botanical Styling sculpting clay: textuur en werking

De Hairwonder Botanical Styling sculpting clay is heel stevig van textuur, wat vooral te merken is als ik de clay uit het potje wil halen. Dat gaat een beetje stroef. Daarna wrijf ik de sculpting clay warm tussen mijn handen, waardoor hij makkelijker te verdelen wordt. Opvallend is, dat de sculpting clay enorm zuinig is in gebruik, ik heb niet veel meer nodig dan ik op de foto hierboven op mijn hand heb zitten. De geur is net als die van de mousse fris en beetje zoet: niet te overheersend, dus prima voor een stylingproduct.

En dan het beste bericht: na gebruik van de Hairwonder Botanical Styling mousse extra strong en sculpting clay heb ik geen haarlak meer nodig! Mijn haar zit uitstekend en stevig in model, en blijft dat de rest van de dag ook zitten. Het voelt desondanks soepel en niet plakkerig of hard. Mijn haar is blij!

De Hairwonder Botanical Styling producten zijn verkrijgbaar bij SoloBioMooi. De mousse extra strong kost € 8,45 voor 200 ml, de sculpting clay kost € 14,89 voor 100 ml. Hairwonder heeft ook shampoo en conditioner en natuurlijke haarverf in het assortiment, hierover vertel ik je binnenkort meer.

Wat gebruik jij dagelijks voor stylingproducten?

3 Comments on Hairwonder Botanical Styling mousse en sculpting clay

  1. Ingrid
    2 november 2013 at 21:47 (9 jaren ago)

    Hai Natasja! Je haar wordt BLIJ! Geweldig zeg! Ik word blij van dit prachtige review van onze natuurlijke Hairwonder Stylingsproducten! Dank je wel. Ingrid

    Beantwoorden

2Pingbacks & Trackbacks on Hairwonder Botanical Styling mousse en sculpting clay

  1. […] al na een paar uur als een plumpudding in elkaar. Groot was mijn verrassing dan ook, toen ik de natuurlijke stylingproducten van Hairwonder ontdekte en voor het eerst gebruikte. Mijn haar blijft een hele dag prima in model, de producten […]

  2. […] reden om een plekje in mijn top 5 van november te krijgen. De review van deze producten kun je hier […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.