Hairwonder Colour & care permanent colour

Ik verf mijn haar regelmatig. Waar ik ‘vroeger’ nog weleens voor een spannend kleurtje wilde gaan (nou ja, voor zover mijn spannende kant reikt, hihihi), het laatste jaar kies ik eigenlijk altijd voor een kleur die dicht bij mijn eigen haarkleur ligt, en verf ik het puur om mijn grijze haren te verhullen. Een enkele keer (meestal in het voorjaar of zomer) kies ik een tintje lichter, maar verder dan dat ga ik niet, daar voel ik me het prettigst bij. Hoewel ik geen gevoelige hoofdhuid heb, valt mij op dat bij alle reguliere haarverfproducten mijn hoofd enorm begint te jeuken zodra ik de verf heb aangebracht. Toen ik de kans kreeg om Hairwonder Colour & care uit te proberen, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Lees snel verder over deze natuurlijke permanente haarkleuring!

Hairwonder Colour & care

Hairwonder Colour & care: natuurlijke haarkleuring

Haarverf van Hairwonder bevat geen chemisch-synthetische toevoegingen. Ze zijn vrij van ammoniak, peroxide of PPD (het kankerverwekkende phenylenediamine). Hierdoor zijn ze veiliger in gebruik dan haarverf die deze stoffen wel bevat. Bovendien wordt je haar met de haarkleuring van Hairwonder niet belast, omdat de haarverf niet doordringt in de haarstructuur, maar een laagje om de haar heen legt. Hairwonder Colour & care natuurlijke haarkleuring belooft een optimale grijs-dekking.

Hairwonder Colour & care

Hairwonder Colour & care: met gecertificeerd biologische ingrediënten

Hairwonder Colour & care doet meer voor je haar: 9 gecertificeerd biologische ingrediënten, zoals o.a. biologische arganolie, rozemarijn, ginseng en provitamine B5, beschermen de haarstructuur en verzorgen je haar optimaal. Hairwonder haarkleuring belooft kleurvervaging tegen te gaan, de kleur tegen UV stralen te beschermen en het haar zijdezacht te maken. De houdbaarheid van de kleuring zou maar liefst 6 tot 8 weken zijn. Hier was ik wel een beetje sceptisch over, temeer daar Hairwonder zelf aangeeft dat de haarkleuring ‘slechts’ een laagje om de haar is. Dat kan dan toch nooit zo lang houden?

Hairwonder Colour & care

Hairwonder Colour & care: gebruik en werking

Het gebruik van Hairwonder Colour & care is niet anders dan reguliere haarverf: je leegt tube B (de colour cream) in flacon A (de kleur-activator), sluit de flacon goed af en schud deze goed tot je een egaal mengsel krijgt. Ik heb hier geen foto’s van gemaakt, omdat ik het verven van mijn haar altijd al genoeg ‘gedoe’ vind, en ik altijd goed moet oppassen dat de badkamer niet onder de vlekken komt te zitten. Om daar mijn dure camera aan bloot te stellen, leek me iets te veel risico. Als het mengsel mooi egaal is, breek je het puntje van de dop af, en begin je met het aanbrengen van de verf op je haar. Ook hier geen verschillen met andere haarkleuringen, de substantie brengt prettig aan en laat zich makkelijk over mijn haar verdelen.

Eenmaal goed aangebracht, laat je Hairwonder Colour & care 30 minuten inwerken (bij heel dik of heel grijs haar kun je de inwerktijd met 5 of 10 minuten verlengen). De haarverf druipt niet, en blijft prima zitten waar hij zit. En jeeeeej: mijn hoofdhuid gaat níet jeuken. Niet direct na het aanbrengen, niet na vijf minuten en ook niet na 25 minuten. Pluspunt voor Hairwonder Colour & care!

Hairwonder Colour & care

Hairwonder Colour & care: nabehandeling

Na de inwerktijd breng je een beetje lauw water aan op het haar, en masseert het haar licht. Daarna spoel je het haar zorgvuldig uit, tot het water geheel helder is. In tegenstelling tot wat ik verwacht had bij natuurlijke haarkleuring, voelt mijn haar nu net zo stroef als na het uitspoelen van reguliere haarverf.

Dan breng je de Colour-Fix conditioner aan, die je (vantevoren) mengt met 200 ml lauw water. Dit mengsel giet je over je haar en masseert dit goed in. Het teveel knijp je uit je haar, de rest laat je zitten. Je spoelt het dus niet uit. Deze Colour-Fix conditioner verlengt het kleurresultaat en geeft bescherming en glans aan je haar. Hierna voelt mijn haar lekker zacht.

Hairwonder Colour & care

Hairwonder Colour & care

Hairwonder Colour & care: het resultaat

Hierboven zie je een voor en na foto. De lichtinval is iets verschillend, maar bij mijn slapen en bovenop mijn hoofd zie je dat mijn grijze haren verdwenen zijn. Nou ja, ze zijn natuurlijk niet verdwenen, maar ze zijn niet meer grijs 😉 De kleur die ik gebruikt heb, is Hairwonder Colour & Care Medium Blond. Ik ben erg tevreden over het resultaat: een mooie, natuurlijk ogende haarkleur die niet veel afwijkt van mijn eigen haarkleur, maar het net even wat frisser en sprankelender maakt.

Over de houdbaarheid is niets te veel gezegd: het is inmiddels zo’n twee maanden geleden dat ik mijn haar geverfd heb met Hairwonder Colour & care, en mijn grijze haren zijn nog steeds prima verstopt. Doordat de kleur dicht bij mijn eigen haarkleur ligt, heb ik ook geen last van uitgroei, en kan ik het verven van mijn haar dus beperken tot ongeveer eens per 3 maanden.

Hairwonder Colour & care kost € 14,75 per pakket, het is bij SoloBioMooi verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren. Voor de verzorging en styling van je (geverfde) haar vind je er ook veel andere Hairwonder-producten.

Verf jij je haar weleens? Hoe vaak?

10 Comments on Hairwonder Colour & care permanent colour

 1. Marian
  3 mei 2020 at 12:17 (2 jaren ago)

  In de tekst staat dat deze verf vrij is van PPD. Maar als ik op de ingrediëntenlijst kijk, zie ik wel staan Toluene 2,5 Diamine. Dit is het nog veel ergere variantje PTD.
  Niks natuurlijk, niks vrij van…..Minstens zo chemisch als PPD. En PTD is minstens zo kankerverwekkend als PPD. Voor de mensen die allergisch zijn voor PPD, en dus ook voor PTD, is deze tekst dramatisch!

  Beantwoorden
 2. Ursula Quirindoongo
  14 juli 2017 at 11:36 (5 jaren ago)

  Op de verpakking staat dat er wel degelijk waterstofperoxide in zit!!

  Beantwoorden
  • sunny
   1 september 2019 at 13:51 (3 jaren ago)

   Ik zie nergens waterstofperoxide staan hoor!!!

   Beantwoorden
   • Marjolein
    11 januari 2020 at 15:49 (2 jaren ago)

    Hydrogen Peroxide = waterstof peroxide. 😉

    Beantwoorden
  • De buurvrouw
   6 september 2019 at 12:27 (3 jaren ago)

   Ja, bij de activatie zie ik ook peroxide staan

   Beantwoorden
 3. J.M. Roland
  11 maart 2015 at 09:54 (7 jaren ago)

  Ik gebruik Colour and Care van Hair Wonder.
  Zeer tevreden!

  Mijn vraag is: Is de colour fix conditioner ook los verkrijgbaar?

  met vriendelijke groet.

  Beantwoorden
 4. Deb
  4 januari 2014 at 11:49 (8 jaren ago)

  Dit ziet er heel mooi uit! Ik laat mijn haar ook af en toe kleuren met een kleurspoeling vanwege die ‘nasty’ grijze haren. Het is dat ik het niet aandurf om zelf mijn haren te verven (en liever ook geen échte verf omdat mijn haar zo droog en broos is) anders zou ik deze zeker willen proberen.

  Beantwoorden
 5. Miranda Aerts
  18 december 2013 at 13:39 (9 jaren ago)

  Mooie kleur, het ziet er inderdaad heel natuurlijk uit!
  Ik ga het in het voorjaar ook eens met dit product proberen, nu houd ik het nog even ‘chemisch’ kersenrood 😉

  Beantwoorden
 6. Vera
  18 december 2013 at 12:06 (9 jaren ago)

  Mooie kleur, past goed bij je! Fijn om te zien dat het ook zo goed houdt. Ik ga deze verf, andere kleur, binnenkort ook gebruiken, ben benieuwd!

  Beantwoorden
 7. Leneke
  18 december 2013 at 09:38 (9 jaren ago)

  Vanaf dat mijn haar grijs begon te worden zo rond mijn 30ste verfde ik mijn haar. Op een gegeven moment was ik de hele chemische toestand zo zat dat ik het heb laten uitgroeien. Ik loop nu al weer een jaar of 10 zonder verf en mijn haar wordt grijzer en grijzer. Meestal bevalt het me prima. Maar als ik dan zo’n review als dit lees begint er toch weer iets te kriebelen. Zal ik…..of toch maar niet…..

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.