Hallo 2021, zul je een beetje lief voor ons zijn?

Lieve allemaal… allereerst wil ik jullie allemaal een heel gelukkiger Nieuwjaar wensen ♥ Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik dat op 1 januari 2020 tegen jullie zei. 2020 werd een jaar wat we allemaal niet snel zullen vergeten. 2021 kan alleen maar beter worden, toch? Ik hoop het zo, ik hoop echt dat ik in 2021 eindelijk weer eens iemand kan knuffelen…

Een jaar met 365 gloednieuwe dagen

Een heel nieuw jaar ligt voor ons, met 365 gloednieuwe dagen. Wat het ons gaat brengen, weet natuurlijk niemand nog. Maar laten we er met elkaar het beste van proberen te maken!

Tot voor kort had ik eigenlijk niet echt goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn hoofd er ook helemaal niet naar stond, de laatste weken sta ik een beetje in de overlevingsmodus. Maar afgelopen week, toen ik vrij was, heb ik voor mezelf toch een paar dingen op een rijtje gezet die ik anders of beter wil gaan doen in het nieuwe jaar.

Goede voornemens

Om te beginnen ga ik meer zelf koken. De afgelopen jaren at ik voornamelijk kant en klare maaltijden. Weliswaar gewoon gezonde maaltijden, maar dat kan natuurlijk nog gezonder. Toen ik op Tweede Kerstdag een hartstikke lekkere hartige taart gemaakt had, bedacht ik me dat ik dat natuurlijk ook voor mij alleen prima kan doen. En dan daarna een aantal porties invriezen voor later. Dus ik heb meteen mijn boodschappen voor volgende week aangepast bij Appie, en de meeste kant en klare maaltijden van het lijstje gegooid. In plaats daarvan heb ik ingrediรซnten voor een aantal lekkere, niet te moeilijke, en veelal vegetarische gerechten op het lijstje gezet. Dat betekent een paar dagen koken, en daarna voor een flink aantal dagen voorraad in de vriezer. Ik ga ook vaker soep eten, met mijn soupmaker maak ik natuurlijk hartstikke snel en makkelijk verse, en gezonde, soep.

Bovenstaande betekent niet alleen dat ik gezonder ga eten, maar ook: goedkoper, (waarschijnlijk) lekkerder, en voor mij heel belangrijk: minder plastic afval. Dat laatste wil ik voor mezelf echt gaan aanpakken in 2021, die plastic afvalberg gaat wat mijn bijdrage betreft, flink slinken.

Less waste op de badkamer

Ook op de badkamer ga ik mijn afvalbergje proberen te verminderen, mede ingegeven door mijn maandelijkse rubriek ‘Opgemaakt in…’. Ik sta echt versteld van de hoeveelheid producten die ik maandelijks opmaak, en hoeveel afval daarbij komt kijken.

De afgelopen tijd heb ik verschillende shampoo en conditioner bars getest, en ik heb bijvoorbeeld ook een hele fijne solid face cleanser ontdekt. Daarnaast heb ik afgelopen week een nieuwe webshop ontdekt met heerlijke zepen. Ik heb er een bestelling gedaan met een paar zepen en een solid body bar, een bodylotion in vaste vorm. En de komende tijd ga ik verder op zoek naar producten in mijn vaste verzorgingsroutine die ik kan vervangen door verpakkingsvrije varianten. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte!

En verder…

Verder blijf ik natuurlijk lopen, daar valt niet zo heel veel aan te verbeteren ๐Ÿ˜‰ Of de Vierdaagse dit jaar doorgaat is nog maar de vraag (ik denk het niet), maar dan verschijn ik toch in ieder geval in 2022 topfit aan de start.

De komende tijd ga ik weer wel een beetje minderen qua snoepen, er moeten een paar november- en december kilootjes af ๐Ÿ˜‰ Niet heel dramatisch hoor, maar gewoon weer net wat lekkerder in mijn vel, en weer een beetje afkicken van de overdosis suiker van de afgelopen tijd. Samen met het eerder genoemde gezonder koken ga ik vast helemaal fit het nieuwe jaar in!

Heb jij nog goede voornemens of mooie doelen voor het nieuwe jaar?

10 Comments on Hallo 2021, zul je een beetje lief voor ons zijn?

 1. Deb
  2 januari 2021 at 17:58 (1 jaar ago)

  Nog de beste wensen Natasja! Ik hoop met je mee op een mooier en gezonder 2021! Hopelijk is er in dit jaar weer meer mogelijk..

  Goede voornemens.. ik heb ze eigenlijk dus nooit, maar door het vele thuiswerken en zitten ben ik best aangekomen.. en daar wil ik echt wat aan gaan doen dus ik ga vanaf maandag weer aan de Sonja Bakker. Ik ben benieuwd hoe haar nieuwe Streetfood boek me gaat bevallen.
  Ik ben zo’n 12 jaar geleden al eens 16 kilo met Sonja’s eerste boek af gevallen, dus 5 kilo (maar liefst wat meer) moet te doen zijn ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  2 januari 2021 at 10:35 (1 jaar ago)

  Ja, dat plastic is wel bizar! Sinds wij plastic scheiden (alweer een hele poos trouwens) valt het me op hoeveel plastic afval je eigenlijk steeds hebt. Verder scheiden we ook oud papier, glas en natuurlijk GFT afval en het klopt inderdaad dat je dan relatief weinig rest afval hebt. Oh, ik zou eigenlijk ook meer moeten koken. Andre doet het nu altijd;-)

  Beantwoorden
 3. Neeltje
  2 januari 2021 at 09:24 (1 jaar ago)

  Goede voornemens maak ik eigenlijk het hele jaar door. Eten koken deed ik (of wederhelft) al. Die plasticberg kan hier ook minder. Ben afgelopen jaar in ieder geval zoveel mogelijk overgestapt op natuurlijke/vegan producten. Nu dat plastic nog aanpakken. Je bent een super inspirator! Ik wens je veel goeds en gezondheid toe in 2021 (en daarna). Op naar passessies!

  Beantwoorden
 4. Marja Bouwman
  1 januari 2021 at 12:00 (1 jaar ago)

  Natasja, ik wens je voor 2021 heel veel liefde, gezondheid en voorspoed. Hopelijk mogen we dit jaar weer een beetje meer knallen, ieder op zijn eigen manier.
  Ik hoop voor dit jaar dat we je heerlijke, leuke en prettige verhalen weer allemaal mee kunnen beleven. Ik geniet er van.
  Lieve groet, Marja

  Beantwoorden
 5. Bouke
  1 januari 2021 at 10:03 (1 jaar ago)

  Ik hou mijn gezond eten er in- was ik al mee gestart in 2020…
  Een afspraak voor meer plastic vrij werken staat al gepland, dus ook wat dat betreft doe ik met je mee
  En naast meer wandelen, wil ik de rust die afgelopen jaar โ€œgedwongenโ€ in mijn agenda kwam wat vasthouden

  2021 wordt wat mij betreft ook het jaar van โ€œdromen uit laten komenโ€… nog meer mijn hart volgen en doen waar ik (en mijn gezinnetje natuurlijk) van ga stralen

  Beantwoorden
 6. Jacqueline Oud
  1 januari 2021 at 09:50 (1 jaar ago)

  Een heel mooi en gelukkig 2021 gewenst! Hopelijk komt er uiteindelijk weer meer vrijheid en is er weer meer mogelijk en kunnen we weer knuffelen:-) Goede voornemens meer zelf koken en minder plastic, dat eerste is bij mij niet echt van toepassing maar in de tweede kan ik mij zeker vinden! Net voor het nieuwe jaar is mijn Vendula tas dan eindelijk gearriveerd uit de UK. Ben er super blij mee! Hoop echt dat het voor iedereen een goed jaar wordt waarin we ook onze ouders weer zonder schroom een knuffel kunnen geven. Fijn lang weekend gewenst!
  Liefs

  Beantwoorden
 7. Sylvia Walison
  1 januari 2021 at 09:45 (1 jaar ago)

  Best Wishes voor jou x
  Wat een mooie voornemens.
  Ik kijk er naar uit jou ervaringen over de soapbars te lezen ik ben er ook benieuwd naar hoe je ze goed zou kunnen houden in je vochtige douche ruimte.
  Fijne 1e nieuwe dag xx

  Beantwoorden
 8. Petra van Schijndel
  1 januari 2021 at 09:44 (1 jaar ago)

  Wat heb jij jezelf goede doelen gesteld. En ik weet: jij gaat die doelen ook halen, een doorzetter ben je! Een heel mooi 2021 gewenst. Hopelijk zien we elkaar wat vaker, tijd voor wat leuke jurkenzusjes feestjes.

  Beantwoorden
 9. Miranda Aerts
  1 januari 2021 at 09:03 (1 jaar ago)

  Een gelukkig Nieuwjaar voor jou โ™ก en je volgers โ˜†
  Laten we hopen dat ons geduld dit jaar wordt genomineerd voor de troostprijzen: knuffelen en omhelzen, naast iemand kunnen zitten of staan, samen shoppen, concerten bezoeken, high teas en feestjes tot we er bij neervallen…

  Ik heb ook zo’n lijstje van goede voornemens: meer bewegen, gezonder eten en beter naar m’n lichaam luisteren.

  We gaan er voor en tellen af naar de dag dat Corona zich heeft terug getrokken uit ons dagelijks leven en we weer de beste versie van onszelf kunnen zijn โ™ก

  Beantwoorden
 10. chucky1012
  1 januari 2021 at 06:31 (1 jaar ago)

  Dit is een lijst met zeer goede voornemens…..
  Zeket betreft het zelf koken….
  Het invriezen is onderdeel daarvan.
  tip gebruik ipv bakjes de zakjes van het Zweedse woonwarenhuis….
  Ook de klemmen om aangebroken zakken dicht te maken….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.