Hands Off My Chocolate Smooth No Milk

Ik houd er van als merken durven te experimenteren met recepten en ingrediënten. Een heel goed voorbeeld daarvan is Hands Off My Chocolate, wat al eerder bijzondere chocolade maakte. Sinds ik zelf grotendeels vegetarisch en biologisch eet, ben ik natuurlijk nog meer geïnteresseerd in producten die net een tikkeltje gezonder zijn. Helemaal nieuw is Hands Off My Chocolate Smooth No Milk, een melkchocolade reep zonder melk. Omdat mijn darmen nogal gevoelig reageren op melk, waren mijn oren natuurlijk direct gespitst. Ik heb de reep getest, samen met mijn collega’s!

Hands Off My Chocolate Smooth No Milk

Hands Off My Chocolate Smooth No Milk

Het lastigste van een vegan ‘melk’ chocolade reep? Dat is om hem net zo romig te krijgen als een gewone melkchocolade reep. Jullie hebben misschien ook weleens vegan melkchocolade op, die zo droog aanvoelde in je mond. Logisch dat het lastig te maken is, want melkchocolade dankt zijn romige textuur nu eenmaal vooral aan melk. Hands Off My Chocolate Smooth No Milk is gemaakt met rijstmelk, en er is extra hazelnootpraliné aan toegevoegd. Dit zorgt niet alleen voor een lekkere volle smaak, maar ook voor een romige textuur in je mond. En laten we wel wezen, die textuur is één van de belangrijke kenmerken bij melkchocolade.

Gewone melk is in deze chocolade reep dus vervangen door rijstemelk. Goed nieuws voor alle Vegans! Waar ik persoonlijk nóg blijer van zou worden, is als Hands Off My Chocolate een melkchocolade reep zou weten te maken zonder geraffineerde suiker. Wie weet nemen ze de uitdaging aan 😉

Een missie

Hands Off My Chocolate maakt chocolade met een missie. Die missie is het bestrijden van genderongelijkheid. Ze willen ervoor zorgen dat vrouwen, waar ook ter wereld, alles uit zichzelf kunnen halen. 10% van de winst van Hands Off My Chocolate wordt geïnvesteerd in projecten die vrouwen helpen dit waar te maken.

Hands Off My Chocolate Smooth No Milk

De test

Omdat ik zelf niet veel chocolade meer eet vanwege mijn gevoeligheid voor suiker, heb ik de hulp van mijn collega’s ingeroepen. Uiteraard heb ik zelf ook wel een beetje mee geproefd hoor 😉 Ik heb de chocolade in een schaaltje gedaan en ben ermee rond gegaan op kantoor, zonder erbij te vermelden dat het om Hands Off My Chocolate Smooth No Milk ging. Een echte blinde test dus. Eén collega heb ik het van tevoren wel verteld, omdat zij Vegan is.

Allemaal waren ze erg te spreken over de volle, romige smaak van de melk-zonder-melk-chocolade. En allemaal namen ze nog een tweede, en een derde stukje. En aan het half lege bakje de volgende ochtend te zien, bleef het voor een paar collega’s daar niet bij 😉 Ik kon het zelf overigens ook niet bij 1 rondje laten hoor, hahaha! Toen ik vertelde dat het om vegan melkchocolade ging, met rijstmelk in plaats van gewone melk, was iedereen hoogst verbaasd. Dat konden ze aan de smaak echt niet proeven, vertelden ze. Mijn collega’s zijn echte snoepkezen, dus echt een kritisch team. Test geslaagd!

Je vindt deze nieuwe reep bij de bekende Hands Off My Chocolate verkooppunten, een reep kost € 2,09. Vind je de reep toch niet zo lekker als een melkchocolade reep? Via deze website krijg je dan je aankoopbedrag retour (zie de voorwaarden op de website). Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

2 Comments on Hands Off My Chocolate Smooth No Milk

 1. Neeltje
  17 juli 2022 at 12:28 (3 weken ago)

  Wat een fijne test. Ik ken iemand met een lactose allergie, deze reep klinkt als een heerlijk cadeautje voor haar!

  Beantwoorden
  • Natasja
   17 juli 2022 at 18:31 (3 weken ago)

   Oh daar zal ze zeker blij van worden!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.