Hands Off My Chocolate vegan Bites

Hands Off My Chocolate is een merk wat ik door mijn blog heb leren kennen. Ik zag het voor het eerst op een kleinschalig bloggersevent wat werd georganiseerd door een natuurlijke webshop met wie ik toen samenwerkte. Ik vind het daarom extra leuk om te zien dat dit merk de afgelopen jaren behoorlijke stappen heeft gemaakt. Onlangs introduceerden ze al de vegan chocolade repen, nu komen daar de Hands Off My Chocolate vegan Bites bij. In meerdere opzichten super goed nieuws! En ik mocht ze testen, dat deed ik natuurlijk maar wat graag.

Hands Off My Chocolate vegan Bites

Hands Off My Chocolate vegan Bites

Mijn collega’s waren erg jaloers toen een paar weken geleden een grote doos van de nieuwe Hands Off My Chocolate vegan Bites op mijn werk werd bezorgd. En hoewel ik normaal gesproken regelmatig trakteer en deel op het werk, hadden ze nu een beetje pech. Want tja, alles moest eerst mee naar huis, op de foto en daarna kon er pas gesmuld worden. Ik heb de zakjes naderhand alsnog meegenomen naar het werk hoor, en ze ook laten meegenieten ๐Ÿ˜‰

Goed nieuws voor iedereen die graag voor een plantaardig alternatief kiest: Hands Off My Chocolate introduceert vegan Bites in drie smaken: Peanut, Crispy en Popcorn, en voegt hiermee plantaardige opties toe aan het bite-size schap! Als snelgroeiend merk met een duurzaam en innovatief karakter, is Hands Off My Chocolate de ideale challenger om het traditionele, door grote spelers gedomineerde bite-sizes schap in de supermarkt wakker te schudden en hen te laten zien dat het niet alleen anders kan, maar ook anders moet! De chocolade van de vegan Bites is op basis van rijstmelk. Verder zijn ze palmolievrij en gemaakt van eerlijke chocolade met 100% natuurlijke ingrediรซnten.

Leuk dat Hands Off My Chocolate niet alleen al bekende choco bites, maar ook meteen nieuwe varianten introduceert!

Hands Off My Chocolate vegan Bites

Hands Off My Chocolate Popcorn Bites

Met de Popcorn Bites brengt Hands Off de twee beste snacks samen voor een filmavondje: popcorn omhuld met vegan chocolade. Sweet & salty: the perfect match!

Naar de Popcorn Bites was ik het meest benieuwd. Ik houd erg van popcorn, en was heel nieuwsgierig naar de combinatie met (vegan) chocolade. Nu eet ik zelf natuurlijk niet zoveel chocolade meer, maar voor dit artikel heb ik uiteraard een uitzondering gemaakt ๐Ÿ˜‰ En het voordeel van de Popcorn Bites is dan meteen ook het feit, dat er alleen maar een chocolade laagje omheen zit, dus uiteindelijk eet je minder chocolade.

De chocolade die voor de Vegan Bites gebruikt wordt, is dus op basis van rijstmelk. Ik ben geen voedingsdeskundige, maar ik kan me zo voorstellen dat rijstmelk een stuk gezonder is dan gewone melk. De Bites zijn gemaakt van eerlijke chocolade met 100% natuurlijke ingrediรซnten. De chocolade is bovendien palmolie-vrij.

Hartjes voor de Cocoa Horizons Foundation die door Hands Off My Chocolate gesupport wordt.

De Popcorn Bites zijn lekkere flinke bites, de grootste van de drie. En ik denk ook mijn favoriet. Het ’taaie’ van de popcorn met daaromheen het knapperige chocolade laagje, is meteen al een hele bijzondere smaak beleving. Niet te zoet, maar daardoor wel heel gevaarlijk: ik ben geneigd om meteen een halve zak leeg te eten ๐Ÿ˜‰

Hands Off My Chocolate vegan Bites

Peanut Bites

De Peanut variant bestaat uit een geroosterde pinda die is ondergedompeld in een romige laag vegan chocolade met hierover een gekleurd crunchy laagje. Hands Off biedt hiermee een plantaardig alternatief voor de meest populaire smaak uit het bite-size schap.

Oooooh, wat heb ik vroeger veel van die ‘meest populaire smaak’ gesnoept! Hele zakken gingen er in een weekend doorheen. Nu ik bijna niet meer snoep, is dat gewoon heel lastig voor te stellen, dat ik zomaar een halve zak M&M’s in รฉรฉn keer opat. Ik vind het wel super stoer dat Hands Off de uitdaging heeft aangedurfd om hier een vegan variant van te maken.

De Peanut Bites zien er lekker ‘groen’ uit, in de kleuren bruin, oranje en… groen. Ze ogen een beetje stoffig, er waren een paar bites kapot gegaan in het zakje. En om ze nou op te poetsen voor de foto, dat ging mij iets te ver. Dan maar geen perfect plaatje, daar ben ik sowieso niet zo van.

Ik heb geprobeerd de Peanut Bites zo kritisch mogelijk te beoordelen, maar ik heb al heel lang geen M&M’s meer gegeten. Ik vind de Peanut Bites wederom erg lekker. Nee, gevaarlijk lekker. Ook hier moest ik toch nog even een paar extra proeven, en nog een paar. Ik heb het idee dat ze minder suikerbommenzoet zijn dan de M&M’s, en dat kan ik eigenlijk alleen maar toejuichen. Hoewel ook hier natuurlijk wel suiker in zit, vind ik de smaak wat puurder. Het gekleurde laagje is lekker crunchy, het heeft daardoor een perfecte bite. De ideale partner voor een filmavond op de bank, als je het mij vraagt. Of in de bioscoop natuurlijk.

Hands Off My Chocolate vegan Bites

Crispy Bites

De Crispy variant heeft een luchtige, knapperige kern die is omhuld met vegan chocolade en een gekleurd laagje. Deze natuurlijke kleuren komen o.a. van biet en caroteen.

Ik had verwacht dat de Crispy Bites veel op de Crispy M&M’s zouden lijken, maar ze blijken toch heel anders te zijn.

Ook hier een vrolijke mix van oranje, bruin en groen. Lekker retro mixje ๐Ÿ™‚

Ook bij de Crispy Bites valt me op dat ze minder zoet zijn dan bijvoorbeeld M&M’s, ook deze vind ik daardoor lekkerder. Ze zijn nog steeds wel gewoon lekker zoet, maar de suiker overheerst niet de andere smaken van de Bites. De crunchy kern is lekker knapperig en licht, ook weer een Bite die lekker wegsnackt ๐Ÿ™‚

Hands Off My Chocolate vegan Bites

Als ik moet kiezen, dan vind ik toch de Hands Off My Chocolate Popcorn Bites het รกller lekkerst. Niet alleen de combinatie van smaken, maar ook de bijzondere bite die deze heeft, maken hem voor mij de winnaar.

De vegan Bites (โ‚ฌ 2,99 per zak) zijn o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn en via de website van Hands Off My Chocolate. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

1 Comment on Hands Off My Chocolate vegan Bites

  1. Neeltje
    13 november 2021 at 09:14 (9 maanden ago)

    Wat een mooie vegan producten. Ik ga op zoek waar ik ze hier in de buurt kan kopen. Chocolade van ze vind ik al heel erg lekker!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.