Hands Off My Chocolate vegan Caramel Seasalt reep

Vegan chocolade? Een half jaar geleden had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. Wat zeg ik: drie maanden geleden had ik je nog voor gek verklaard. Maar in een paar maanden tijd heb ik mijn eetpatroon aardig omgegooid. Ik eet inmiddels grotendeels vegetarisch en biologisch, en maak bijna alles zelf klaar. Dus vooruit: vegan chocolade durfde ik ook wel aan 😉 Onlangs werd de Hands Off My Chocolate vegan Caramel Seasalt reep geïntroduceerd, en ik mocht hem testen!

Hands Off My Chocolate vegan Caramel Seasalt reep

Hands Off My Chocolate vegan Caramel Seasalt reep

Ik heb het chocolademerk Hands Off My Chocolate jaren geleden ontdekt tijdens een kleinschalig bloggersevent. Je kunt dus wel zeggen dat we een soort van samen opgegroeid zijn 😉 Inmiddels is het merk behoorlijk uitgebreid en heeft talloze smaken in het assortiment. En nu introduceren ze maar liefst twee nieuwe, Vegan repen! Vegan chocolade is een nog vrij onbekend gebied, blijkbaar was ik niet de enige die sceptisch is. Met de nieuwe Hands Off My Chocolate vegan Caramel Seasalt reep wil Hands Off de plantaardige chocolade markt open breken voor het brede publiek.

Daarnaast is de hele Hands Off My Chocolate familie in een nieuw jasje gestoken, wat helemaal bij deze nieuwe weg past. De verpakkingen bevatten 25% minder plastic dan voorheen én de cacaomassa is vanaf nu volledig traceerbaar. Heel goed nieuws voor de Hands Off cacaoboeren, het milieu en de melkchocoladeliefhebber die op zoek is naar een plantaardig alternatief zonder hierbij in te hoeven leveren aan smaak!

Hands Off My Chocolate vegan Caramel Seasalt reep

Caramel Seasalt Hazelnut Praliné

Laat ik beginnen met wat ik me voorstelde bij de nieuwe Hands Off My Chocolate vegan Caramel Seasalt reep. Ik dacht vooral dat de chocolade heel droog zou zijn, en vlak van smaak. Vraag me niet waarom ik dat dacht, want ik geloof niet dat ik eerder vegan chocola geproefd heb. Maar ik dacht dat het in de verste verte niet op chocola zou lijken.

De nieuwe vegan chocola van Hands Off is op basis van rijstmelk. Daarnaast bevat de vegan Caramel Seasalt hazelnootpraliné, wat de chocola een heerlijke rijke, volle smaak geeft én zorgt voor een romige textuur.

Hands Off My Chocolate vegan Caramel Seasalt reep

Laat ik beginnen met die textuur. Ik heb de Caramel Seasalt reep echt heel kritisch geproefd, ieder stukje heb ik in mijn mond laten smelten om de textuur te kunnen beoordelen. Nou, daar kan ik kort over zijn: die doet op geen enkele manier onder voor gewone melkchocolade. En geloof me: ik ben een echte (melk)chocoladeliefhebber, dus ik weet waar ik het over heb.

De smaak vind ik eigenlijk nog beter dan de standaard Karamel met zeezout smaak. Ik proef er namelijk ook de hazelnootpraliné bij, en dat is lékker! Dit smaakt zeker naar meer!

Hands Off My Chocolate vegan Caramel Seasalt reep

Hands Off My Chocolate Oat Cookies & Caramel

Houd je meer van pure chocolade, dan heeft Hands Off My Chocolate ook voor jou een nieuwe vegan reep gemaakt: Oat Cookies & Caramel. Deze bevat 70% cacao, dus al het goede van pure chocolade. De crunchy vegan havermoutkoekjes en stukjes karamel zorgen voor een zoete smaaksensatie in je mond.

De drie vegan Hands Off smaken zijn voorzien van het V-Label. Dit is een internationaal geregistreerd productkeurmerk dat garandeert dat een product geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat – dus ook geen melk, ei of honing én het is niet geproduceerd met gebruik van dierlijke hulpstoffen. De Nederlandse Vegetariërsbond beheert en controleert het V-Label Keurmerk in Nederland.

Hoewel ik een echte liefhebber van melkchocolade ben (ik eet puur eigenlijk alleen als de nood echt hoog is, hahaha!) vind ik deze variant wel lekker. Dat komt door de zoete toevoeging van de havermoutkoekjes en karamel. En door de bite die de koekjes de chocolade geven.

Hands Off My Chocolate vegan Caramel Seasalt reep

Hands Off My Chocolate Seriously Dark

Seriously Dark, met 85% cacao, zit al een aantal jaar in het assortiment van Hands Off My Chocolate. En is dus stiekem de eerste plantaardige chocolade reep in het assortiment. Maar voor deze gelegenheid kreeg ook deze een nieuw jasje, om de vegan samenstelling van de reep meer te promoten.

Seriously Dark heb ik wel geproefd, maar ik houd gewoon niet van intens pure chocolade. De textuur is lekker romig, maar de smaak is niet mijn ding. Dus deze heb ik aan mijn vader gegeven, die is gek op pure chocolade.

De nieuwe Vegan repen zijn vanaf 22 februari 2021 o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Coop en via de website van Hands Off. In de loop van 2021 zullen de vegan repen ook verkrijgbaar zijn bij de meeste andere supermarktketens.

Omdat de Hands Off My Chocolate Vegan Caramel Seasalt reep is geïntroduceerd, én omdat Hands Off ervan overtuigd is dat deze lekkerder is dan de ‘normale’ karamel-zeezoutconcurrenten, is er een tijdelijke cashback-actie. Je ontvangt je aankoopbedrag terug als je de nieuwe vegan smaak niet lekker vindt. Meer informatie over deze actie vind je op deze website.

Ik heb de repen ontvangen voor mijn blog.

4 Comments on Hands Off My Chocolate vegan Caramel Seasalt reep

 1. Neeltje
  21 maart 2021 at 08:28 (1 jaar ago)

  Deze ga ik halen. Mijn moeder heeft een lactose allergie en dan is vegan chocolade een uitkomst!

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  19 maart 2021 at 19:03 (1 jaar ago)

  Oei, dat klinkt lekker! 🙂

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  18 maart 2021 at 08:49 (1 jaar ago)

  Oeh lekker, wij halen ook wel eens chocolade van Hands off!Ik ben wel benieuwd naar de caramel seasalt.

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  18 maart 2021 at 07:36 (1 jaar ago)

  Dat klinkt o zo heerlijk….
  Ik zal er zeker wat van gaan kopen want hier iemand die een chocoholic is 😉

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.