Hands Off My Chocolate: all mine!

Op het bloggersevent De Proefparade maakte ik kennis met het vrij nieuwe chocolademerk Hands Off My Chocolate. Als Chocoholic sprak dit mij natuurlijk direct enorm aan, helemaal toen ik de chocolade geproefd had. Sindsdien staat er hier in huize Beautyspots iedere week steevast 1 reep Hands Off My Chocolate Melting Milk op het boodschappenlijstje (eigenlijk is White Meets Milk mijn favoriet, maar die verkopen ze niet bij onze AH). Vandaag vertel ik je wat meer over dit bijzondere merk.

Hands Off My Chocolate

Hands Off My Chocolate

Hands Off My Chocolate bestaat sinds 2013. Het bedrijf is opgericht door Kitty Smeeten en Thomas de Groen, beiden Chocoholic in hart en nieren. Ze hebben destijds letterlijk de sprong in het diepe gewaagd door hun baan op te zeggen en hun eigen chocoladebedrijf te beginnen.

Hands Off My Chocolate

Ik hoor je denken: wie zegt er nu zijn (goede) baan op om een bedrijf in chocolade te beginnen? Daar zijn toch al zoveel bedrijven en merken in, daar valt toch niets nieuws in te ontdekken? Kitty en Thomas dachten daar echter anders over. Vanuit het niets begonnen, hebben ze een nieuw merk chocolade op de markt gebracht wat zowel qua vorm, smaak, als verpakking anders dan anders is. Bovendien bevat Hands Off My Chocolate geen kunstmatige toevoegingen.

Hands Off My Chocolate ondersteunt het “Quality Cocoa for a Better Life Programme”. Dit programma helpt boeren om cacao duurzaam te verbouwen en zorgt voor betere leefomstandigheden voor de boeren en zijn familie. Dit betekent: fair growth, fair prices, fair education, fair health, fair life!

Hands Off My Chocolate

Hands Off My Chocolate: het is de vorm die het hem doet

Het meest opvallende aan Hands Off My Chocolate is de vorm: allemaal kleine rondjes chocolade die geschakeld aan elkaar vast zitten. De rondjes zijn bedacht omdat deze prettiger in de mond liggen dan vierkante stukjes (en dat klopt, probeer het maar eens!). Op alle rondjes staat de tekst ‘Mine’, behalve op eentje, die is ‘Yours’. Tips om de chocolade zoveel mogelijk voor jezelf te houden vind je hier.

Hands Off My Chocolate is een heerlijk romige chocolade, de zachte textuur wordt nog eens extra versterkt door de ronde vorm van de stukjes, die door dit alles zo heerlijk in je mond wegsmelten.

Hands Off My Chocolate

Hands Off My Chocolate is verkrijgbaar in vijf verschillende smaken, allemaal van echte (en eerlijke) Belgische kwaliteitschocolade:

 • White Meets Milk zit tussen witte en melkchocolade in, bevat ongeveer 30% cacao
 • Melting Milk is een heerlijk romige melkchocolade, bevat circa 33% cacao
 • Milk Meets Dark zit, zoals de naam al zegt, tussen melkchocolade en pure chocolade in en bevat ongeveer 40% cacao
 • Friendly Dark is een zachte, niet-bittere pure chocolade die ongeveer 50% cacao bevat
 • Double Dark is een krachtige pure chocolade met 70% cacao

Hands Off My Chocolate is verkrijgbaar bij alle vestigingen van AH (€ 1,99 per reep), al zijn dus niet bij alle vestigingen alle varianten verkrijgbaar. Het blik wat je in het begin van het artikel zag, is op Schiphol te koop voor € 13,95.

3 Comments on Hands Off My Chocolate: all mine!

 1. Deb
  13 juli 2014 at 22:05 (8 jaren ago)

  Hmmm hier ook ee choco-a-holic pur sang 😉 ik ben dol op witte chocolade en aangezien ik hier de enige in huis ben die dat lust hoef ik gelukkig niet te delen 😉 Ik ga bij een volgend bezoek aan AH eens op zoek naar deze chocolade.

  Beantwoorden
 2. Marinke
  13 juli 2014 at 12:13 (8 jaren ago)

  Leuk om te lezen! Had ze wel eens zien liggen maar wist niet zo goed wat ik me er bij voor moest stellen. Nu ga ik het toch maar eens proberen denk ik 🙂

  Beantwoorden
 3. Daniëlle
  13 juli 2014 at 09:51 (8 jaren ago)

  Klinkt goed, je hebt mij lekker gemaakt! Staat op het boodschappenlijstje……

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.