hannah Body Shield SPF50: de ideale zonbescherming?

Zonnebrandproducten: ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Ik weet dat ik mijn huid goed moet beschermen tegen de zon, en dus smeer ik me (meestal) goed in. Eén van de nadelen van de meeste zonnebrandproducten vind ik echter de textuur. Meestal laten ze na het aanbrengen een plakkerig gevoel achter op mijn huid. En dat is iets wat ik zeker op warme dagen niet kan waarderen. hannah Body Shield SPF50 maakt een einde aan dat plakkerige gevoel. Dit nieuwe product biedt een hoge en langdurige bescherming tegen de zon en belooft bijzonder prettig uit te smeren. Dat testte ik natuurlijk graag!

hannah Body Shield SPF50hannah Body Shield SPF50

Ik ben opgegroeid in de tijd dat een SPF4 in zonnebrandproducten de standaard was, en SPF8 als ‘heel hoog’ gold. Gelukkig hebben we de afgelopen jaren heel veel geleerd over bescherming tegen de zon, Niet alleen zorgt onbeschermde blootstelling aan UV-straling voor vroegtijdige huidveroudering. Ook zorgt regelmatig verbranden door de zon (vooral op jonge leeftijd) voor een groter risico op huidkanker. En dus is het belangrijk om je huid te beschermen tegen die schadelijke stralen.

Omdat zowel UVA- als UVB-straling nadelige effecten kunnen hebben op onze huid, is een zonneproduct met een breedspectrum qua zonnefilters onmisbaar. De beschermingsfactor (SPF) van een zonnebrandcrème dient met zorg te worden gekozen en moet aansluiten op het individuele huidtype. Het doel ervan is om op een beschermde wijze voldoende zonlicht op te nemen en op een verantwoorde manier een mooie bruine teint te verkrijgen. Wanneer je jezelf dagelijks 10 tot 30 minuten zonder beschermingsfactor aan de zon blootstelt, kan dat juist heel positief zijn, met name voor de aanmaak van vitamine D. Blijf je echter langer in de zon, dan kun je een zonnebrandcrème met een SPF Ultra High (oftewel SPF 50) gebruiken.

hannah Body Shield SPF50Ingrediënten

hannah Body Shield SPF50 bevat zowel stabiele UVA- als UVB-filters, waaronder Tinosorb® A2B, Ethylhexyl Salicylate en Ethylhexyl Triazone. Deze filters absorberen en reflecteren het zonlicht, en dus de UV-stralen, over een zeer breed UV-spectrum. Hierdoor wordt verbranding en versnelde veroudering van de huid tegengegaan. Tinosorb® A2B is zelfs één van de meest efficiënte UV-filters op de markt.

Naast deze UV-filters bevat hannah Body Shield SPF50 ook een aantal verzorgende werkstoffen. En dat is meteen wat dit product zo bijzonder maakt. Glycerine werkt hydraterend en verzachtend op de huid, en Vitamine E werkt in de huid als een antioxidant. Het beschermt de huidcellen tegen oxidatieve stress, wat in verband wordt gebracht met vroegtijdige huidveroudering. Het beschermt de huid daarnaast ook tegen UV-straling en verhoogt daarmee de effectiviteit van de andere zonbeschermende filters.

hannah Body Shield SPF50Textuur, geur en werking

Ik moet eerlijk bekennen dat ik toch wel een beetje sceptisch de test in ging met hannah Body Shield SPF50. Er zijn gewoon zó veel merken die beweren een zonnebrandproduct te hebben gemaakt met een aangename textuur. En zó veel producten die dan uiteindelijk toch gewoon tegenvallen op dat gebied. En voor iemand die het ontzettend snel warm heeft en snel zweet met warm weer, is de textuur van een zonnebrandproduct écht een dingetje kan ik je verzekeren.

In eerste instantie voelt hannah Body Shield SPF50 als andere zonnebrandproducten, en heeft ook de witte kleur die bij deze producten hoort. Maar bij het uitsmeren merkte ik al vrij snel, dat hij een stuk lichter aanvoelde op mijn huid, en écht goed uitsmeert. Hij laat hierbij een verzorgend laagje achter, wat echter niet plakkerig of ‘warm’ aanvoelt. Jippie! Ook laat hij geen witte waas achter, nog een groot pluspunt.

hannah Body Shield SPF50De geur doet mij een beetje aan Zwitsal denken, alleen dan met een bloemige twist en veel minder sterk. Eigenlijk gewoon heel lekker, een geur die in mijn dagelijkse lichaamsverzorgingsroutine niet zou misstaan. hannah Body Shield SPF50 beschermt mijn huid uitstekend tegen de zon, en doet dat op een bijzonder aangename manier. Het is hannah inderdaad gelukt om een product te ontwikkelen wat perfecte, hoge bescherming biedt tegen de zon, én wat fijn aanvoelt op de huid.

Prijs en verkrijgbaarheid

hannah Body Shield SPF50 kost € 49,00 voor een tube van 200 ml. De producten van hannah zijn verkrijgbaar bij de erkende hannah huidcoaches en via de website. Je vindt hier ook meer informatie over de verkooppunten. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on hannah Body Shield SPF50: de ideale zonbescherming?

 1. Loes
  15 juli 2018 at 20:16 (7 maanden ago)

  Alle andere Hannah body producten zijn ook super. Ik gebruik de scrub, waarvan je knalrood wordt. Even schrikken. Dan douchen met de showerwash en insmeren met de body crème of oil. Mijn lichaamshuid blijft er jong bij. (Ben 59) Ik ga deze zonnebrandcrème zeker kopen! Bedankt voor je review.

  Beantwoorden
 2. Neeltje
  7 juli 2018 at 19:58 (7 maanden ago)

  Dit klinkt veelbelovend. De creme die ik van je toegestuurd kreeg is wat vol voor mijn huidtype. Maar beschermt wel goed. Dit is dus eentje die op het lijstje mag voor als de cremes straks op zijn. Bedankt.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  7 juli 2018 at 11:59 (8 maanden ago)

  Complimenten voor hannah dat alle goede dingen bij elkaar komen in deze zonnebrandcrème.
  En jij bent wel de perfecte (positief kritische) persoon om het te testen, goede review! 😎

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  6 juli 2018 at 18:51 (8 maanden ago)

  Wat fijn dat je er blij mee bent, ondanks je ‘wantrouwen’! Ik herken dat wel haha… Dit jaar ben ik he-le-maal happy met de cream van Biosolis <3

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  6 juli 2018 at 11:46 (8 maanden ago)

  Klinkt heel goed!
  Voor mij is een goede zonnebrandcréme heel belangrijk.
  Het moet niet plakkerig zijn of aan kleding afgeven.

  Xoxo

  Beantwoorden
 6. Janine
  6 juli 2018 at 08:39 (8 maanden ago)

  Ik ben hiervoor te nuchter. Gebruik dagelijks tarwekiemolie onder mijn minerale make-up en daar zit spf30 in als ik mag geloven
  Ik verbrand ook nooit in mijn gezicht. Op (zonnige) vakantie gebruik ik Vision (1x per dag smeren) en dat werkt perfect.

  Gezond zal ook die Vision niet zijn, maar ik ben ervan overtuigt dat geen enkele (fabrieksgemaakte) zonbescherming dat is.

  Tarwekiemolie, minerale make-up en Vision dus voor mij.

  Beantwoorden
 7. bychristiana
  6 juli 2018 at 08:04 (8 maanden ago)

  Ik ben ook heel veeleisend met zonbescherming. Ze moeten gewoon goed werken (goed beschermen dus), de huid niet irriteren en inderdaad; niet plakken! Oh ja, dan is het natuurlijk ook nog eens fijn als zo’n product lekker ruikt. Deze klinkt fantastisch. Ik heb er al diverse enthousiaste reviews van gelezen.

  Beantwoorden
 8. Marije
  6 juli 2018 at 06:15 (8 maanden ago)

  Ik vind textuur van zonnebrand ook heel erg belangrijk. Vooral omdat ik het snel warm heb en dus zweet. Het moet echt luchtig en licht zijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.