hannah Cleansing Clay diep reinigend ‘detoxmasker’

Over de producten van hannah had ik al heel veel goede, positieve verhalen gehoord, maar ik had er tot voor kort zelf nog geen kennis mee gemaakt (vraag me niet waarom). Toen ik een paar weken geleden via een Twitter-winactie het nieuwe hannah Cleansing Clay masker won, kon ik dan eindelijk zelf gaan ondervinden wat hannah voor je huid doet of kan doen. Ik zal alvast een klein tipje van de sluier oplichten: Hallelujah!

hannah Cleansing Clay

hannah Cleansing Clay

hannah Cleansing Clay: 100% natuurlijke klei

hannah Cleansing Clay is een diepreinigend ‘detoxmasker’ op basis van twee bijzonder rijke kleisoorten: kaolien en bentoniet. Kaolien, ook wel Chinaklei of porseleinaarde genoemd, heeft sterk absorberende eigenschappen bij overtollige talgafscheiding en/of onzuiverheden. Maar werkt daarnaast ook bijzonder verzachtend op een droge, gevoelige of geïrriteerde huid. Minerale poeders zorgen ervoor dat de huid diep gereinigd wordt zonder de natuurlijke huidbarrière aan te tasten.

Bentoniet is een roze kleisoort van vulkanische oorsprong, rijk aan humuszuren, en het bevat meer dan 70 sporenelementen. Bentoniet heeft een bindende werking en trekt zo de onzuiverheden als een soort natuurlijke magneet uit de huid. Tegelijk zorgt het ervoor dat er zuurstof vrijkomt in de huid. De humuszuren hebben bovendien een zuiverende en anti-inflammatoire werking. Dankzij al deze eigenschappen werkt het masker als een natuurlijke detox-behandeling van de huid.

hannah Cleansing Clay

hannah Cleansing Clay

hannah Cleansing Clay zit in een prachtige verpakking, en wordt geleverd met een handig spateltje, zodat je op een hygiënische manier het kleimasker uit de pot kunt halen. Het masker is vanwege zijn veelzijdige werking (diepreinigend, kalmerend en verzachtend) geschikt voor alle huidtypen en kan dus ook op de droge en/of gevoelige huid gebruikt worden.

hannah Cleansing Clay

hannah Cleansing Clay: gebruik en werking

Je gebruikt hannah Cleansing Clay (uiteraard) op een schone, gereinigde huid. Door de huid-respecterende eigenschappen kan het kleimasker meerdere malen per week gebruikt worden. Je neemt een ruime hoeveelheid van het masker en brengt dit gelijkmatig aan op het gezicht. Na een paar minuten (ik houd tussen de 5 en 10 minuten aan) inwerken verwijder je het masker, bij voorkeur met een microwave-kompres. Ik gebruik hiervoor een gezichtsdoekje wat ik met warm water nat maak en tussendoor steeds uitspoel. Na de laatste reiniging spoel ik het doekje nog een keer goed uit met warm water en houd dit ongeveer een minuut op mijn gezicht.

Voor mij had het masker niet op een beter tijdstip kunnen komen: al een paar weken was mijn huid onrustig met de nodige pukkeltjes en onzuiverheden, die ik maar niet onder de duim kreeg. Ik ben daarom begonnen met het masker om de andere dag te gebruiken. Bij het aanbrengen heb ik een licht prikkend, tintelend gevoel op mijn huid, met name op mijn wangen. Dit gevoel verdwijnt na een halve minuut, ik vermoed dat dit de werking van de klei is. Het is geen vervelend gevoel, en mijn huid wordt niet rood of trekkerig. Het masker droogt enigszins tijdens het inwerken, maar wordt niet hard.

hannah Cleansing Clay

hannah Cleansing Clay: het resultaat

Na het verwijderen van hannah Cleansing Clay voelt mijn huid heerlijk zacht en comfortabel. Van een trekkerig gevoel, zoals ik na sommige kleimaskers heb, is geen enkele sprake. Mijn gezicht ziet er rozig, maar niet rood uit. Al na drie keer het masker gebruikt te hebben, zie ik een wonderbaarlijk resultaat: de onzuiverheden verdwijnen langzaamaan, mijn poriën worden kleiner en mijn huid ziet er mooi glad en stralend uit. Ik raak niet snel in een Hallelujah-stemming over een product, maar voor dit product maak ik een uitzondering. Het enige minpuntje wat ik kan bedenken, is dat mijn pot door het regelmatige gebruik snel leeg raakt, maar voor een mooie huid heb ik dit graag over.

hannah Cleansing Clay is te koop bij één van de erkende hannah huidcoaches en via de webshop van hannah. Het kost € 31,50 voor 40 ml.

 

5 Comments on hannah Cleansing Clay diep reinigend ‘detoxmasker’

 1. diana
  1 december 2013 at 20:54 (9 jaren ago)

  Veel te duur,.kan je beter zelf maken, de klei is te verkrijgen op internet, voor 500 gram klei ben je dan 5,95 kwijt, das is wat anders dan de prijs van hannah

  Beantwoorden
 2. Talitha
  10 november 2013 at 20:29 (9 jaren ago)

  Wat een leuk kleurtje heeft dit masker! Fijn dat het voor jou zo goed werkt. Jammer dat het wel een beetje prijzig is.

  Beantwoorden
 3. Lisanne Stark
  7 november 2013 at 21:25 (9 jaren ago)

  Klinkt als een heel fijn masker! Mooie verpakking ook en erg handig dat spateltje erbij.

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  7 november 2013 at 14:24 (9 jaren ago)

  Wat een mooi product! Wat ik uit jouw review begrijp, is dat dit product zijn geld waard is, want het is niet goedkoop.
  Wat leuk dat je het nu hebt kunnen proberen.

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on hannah Cleansing Clay diep reinigend ‘detoxmasker’

 1. […] ramp op beauty-gebied, mijn hannah Cleansing Clay masker is […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.