Nieuw: hannah Prepare Potion

Een maand of twee geleden ontving ik een perspakketje van het skincaremerk hannah, met daarin drie nieuwe producten. Ontzettend leuk, want ik ben gek op mooie gezichtsverzorgingsproducten. En hannah is sowieso een merk waar ik eigenlijk alleen maar goede ervaringen mee heb. Vandaag laat ik je de hannah Prepare Potion zien, en vertel wat het voor mijn huid doet!

hannah Prepare Potion

hannah Prepare Potion

De nieuwe hannah® Prepare Potion is een milde en effectieve formule die volgt als een extra reinigende stap op de hannah® Cleansing Milk of Cleansing Oil. Deze geavanceerde potion bereidt de huid voor, waardoor deze maximaal kan profiteren van essentiële werkstoffen uit huidverbeterende producten. De voedende producten die volgen na het gebruik van de hannah® Prepare Potion  worden dankzij de formule uitzonderlijk goed opgenomen, waardoor deze nóg intensievere huidverbeterende resultaten zullen genereren.  Prepare Potion is geschikt voor ieder huidtype, afhankelijk van het gebruik. Het is ook perfect inzetbaar voor het verhelderen van de teint, het behandelen van een verdikte huid, bij (hyper)pigmentatie, acne, rosacea en voor de behandeling van de droge, gedehydrateerde (eczeem) huid.

hannah Prepare Potion houdt een beetje het midden tussen een toner en een lotion. Zoals ik van de producten van hannah gewend ben, is het een product wat zijn eigen specifieke werking heeft, maar in combinatie met andere producten nog beter en effectiever werkt.

hannah Prepare PotionIngrediënten

De samenstelling van hannah® Prepare Potion bevat de natuurlijke exfoliant melkzuur, die de huidstructuur gladder maakt en die de eigenschap heeft om schimmels en gisten (die o.a. rosacea kunnen veroorzaken) te elimineren. Het is ook ideaal om pigmentproblemen aan te pakken vanwege de teintoplichtende werking en heeft een natuurlijk hydraterend effect op de huid. Het toegevoegde Lactobionzuur werkt tevens als een effectieve, milde exfoliant en krachtige antioxidant. Het zorgt voor een goede vochtbalans van de huid. Oleanolzuur is een extract afkomstig van olijfbladeren, dat werkt als een krachtige antioxidant en dat antimicrobiële en anti-inflammatoire eigenschappen heeft. Nordihydroguaiaretic zuur is het zuur afkomstig van de creosootstruik en dit werkt tevens werkt als een heel krachtige antioxidant om vrije radicalen onschadelijk te kunnen maken.

De formule van hannah® Prepare Potion bevat tevens de werkstof Sebuless™, die wordt verkregen uit het Syringa vulgaris extract, beter bekend als de ‘gewone’ seringenstruik (afkomstig van de ‘olijffamilie’). Het vermindert een overmatige talgproductie, ontstekingen, hyperkeratinisatie en hyperpigmentatie. Het is ook een heel geschikte werkstof om de structuur van de huid te egaliseren, talg te reduceren, (hyper)pigmentatie te verminderen én de vette huid te matteren. Vitamine B8 werd toegevoegd om de huid gezond te houden, doordat deze in water oplosbare vitamine een belangrijke rol speelt bij de groei- en herstelprocessen van de huid.

Gebruik

Ik ben echt gek op producten die mijn huid op een milde manier exfoliëren. ‘Vroeger’ was ik altijd meer van de pittige aanpak, dus echt twee keer per week scrubben. Maar inmiddels weet ik dat een zachte aanpak minstens zo effectief is. En natuurlijk veel beter voor je huid.

Ik gebruik hannah Prepare Potion zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Na het reinigen van mijn huid en voor het aanbrengen van mijn gezichtscrème. Voor veel vrouwen zal dit inderdaad een extra stap in de gezichtsverzorgingsroutine zijn, maar ik gebruik eigenlijk al jaren een lotion of toner na het reinigen van mijn huid. Een extra stap die nauwelijks extra tijd kost, maar wel resultaat geeft.

hannah Prepare Potion zit in een pompflacon, ik breng twee pompjes aan op een wattenschijfje en verdeel hiermee het product over mijn huid. Vervolgens laat ik het even inwerken/opdrogen en daarna breng ik mijn dag- of nachtcrème aan.

hannah Prepare PotionTextuur en werking

hannah Prepare Potion heeft een waterige textuur, zoals je hierboven kunt zien. De geur is zoet en een beetje fris, en doet luxe aan. Dat laatste vind ik een erg fijn pluspunt van de producten van hannah, ik ben daar erg gevoelig voor 😉

In eerste instantie merkte ik niet zo veel van de werking, en vond ik het vooral gewoon een fijne toner in gebruik. Wel voelde ik meteen al dat mijn huid goed gehydrateerd aanvoelt, zelfs op hele warme dagen. Na een paar weken merkte ik dat mijn huid gladder en zachter aanvoelde, en een hele mooie glow kreeg. Een glow die ik normaal gesproken alleen bereik met een blush en/of highlighter 😉 En de gladheid die ik normaal gesproken altijd vlak na het scrubben van mijn huid voelde. Maar nu dan gewoon iedere dag, wat een heerlijk gevoel! Bovendien zie ik dat mijn poriën beduidend minder zichtbaar zijn, voor mijn huid ook een heel mooi resultaat.

Mijn huid is zichtbaar én voelbaar duidelijk opgeknapt door hannah Prepare Potion. Alweer een hannah product wat zijn werking dubbel en dwars bewezen heeft.

Let er bij het gebruik van dit product wel op dat door het exfoliëren je huid gevoeliger is voor de zon. Gebruik dus altijd een geschikte SPF.

hannah Prepare Potion kost € 59,00 voor 125 ml en is verkrijgbaar bij de erkende hannah huidcoaches en via de website van hannah.

Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on Nieuw: hannah Prepare Potion

 1. Marije
  7 augustus 2019 at 10:40 (2 jaar ago)

  Klinkt apart maar wel eentje om te proberen

  Beantwoorden
 2. Neeltje
  7 augustus 2019 at 09:07 (2 jaar ago)

  Klinkt goed. Ik ga erover nadenken. Mijn huid is momenteel onrustig en probeer ik met de juiste routine weer rudtig te krijgen. Ik wil er ff niet teveel aan de routine veranderen. Maar houd deze in gedachten.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  7 augustus 2019 at 08:29 (2 jaar ago)

  Een mooie prijs voor zo’n mooi product en zo te lezen echt de moeite waard.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.