Hannah Primum Elixer en Brilliant Touch

Hannah heeft onlangs twee prachtige gezichtsverzorgingsproducten aan haar al zo mooie assortiment toegevoegd. Met Hannah Primum Elixer geef je je huid een milde, maar zeer effectieve peeling en bereid je je huid voor op de lente en zomer. Brilliant Touch geeft je huid direct een soft-focus effect, zodat ze er mooi en gelijkmatig uitziet. Ik heb beide producten getest en vertel je mijn ervaring.

Hannah Primum ElixerHannah Primum Elixer en Brilliant Touch

Ik heb nog niet zo vaak over producten van Hannah geschreven, hoewel ik het een prachtig merk vind. Mijn planning met gezichtsverzorgingsproducten zit simpelweg steeds te vol,. Ik wil uitgebreid de tijd nemen om een gezichtsverzorgingsproduct te testen voor ik er een review over schrijf. Maar toen ik over Hannah Primum Elixer en Brilliant Touch hoorde, maakte ik graag een plaatsje in deze planning vrij, dit klonk zo enorm goed!

Hannah Primum ElixerHannah Primum Elixer

Een regelmatige peeling van de huid is onmisbaar om haar mooi en gezond te houden. Voor mensen met een gevoelige of donkere huid kan een peeling echter vaak te heftig zijn, omdat ze een diepgaande werking in de huid hebben. Hannah Primum Elixer is een peeling op basis van 10% amandelzuur, welke minder diep in de huid doordringt en een mildere peelende werking heeft. Daardoor is dit product ook geschikt voor mensen met een gevoelige of donkere huid, en in de zomermaanden.

Hannah Primum ElixerHet  belangrijkste ingrediënt van het nieuwe Hannah Primum Elixer is Amandelzuur, een extract van 10% afkomstig van bittere amandelen. Dit valt onder de AHA’s (Alfa Hydroxy Zuren). Doordat Amandelzuur een grotere molecule qua peelende werkstof heeft dan bijvoorbeeld glycolzuur, dringt deze peeling minder diep door in de huid en is zachter voor de huid. Met als belangrijkste voordeel dat ze minder bijwerkingen heeft zoals roodheid, jeuk, een geïrriteerde huid of pigmentveranderingen.

Amandelzuur is antibacterieel en reduceert talg. Daarnaast werkt het tegen hyperpigmentatie en huidverkleuringen. Ook zorgt het voor een regeneratie van de huideigen collageen- en elastinevezels, voor een voelbaar én zichtbaar stevigere en egalere huid. Een heel mooie werkstof dus!

Hannah Primum ElixerGebruik en werking

Je gebruikt Hannah Primum Elixer bij voorkeur als kuurproduct. Afhankelijk van de conditie van je huid gebruik je het 3, 5 of 8 dagen achter elkaar. Je brengt de gel ‘s avonds aan op een gereinigde huid en masseert ze licht in. Daarna wacht je tot het Primum Elixer is opgenomen door de huid (enkele minuutjes, in de tussentijd poets je bijvoorbeeld even je tanden) en brengt dan een voedende crème eroverheen aan. Tijdens en vlak na de kuur (maar eigenlijk natuurlijk iedere dag in de zomermaanden) gebruik je overdag een crème met een voldoende bescherming biedende SPF. De peeling zorgt er namelijk voor dat je huid makkelijker verbrandt.

Bij het aanbrengen en inmasseren herken ik direct de heerlijke, poederachtige geur van andere Hannah producten. De geur doet luxe aan, maar kan bij een gevoelige huid wel voor irritatie zorgen.

Hannah Primum ElixerDe gel laat zich vrij makkelijk inmasseren, maar laat wel een enigszins plakkerig laagje achter op mijn huid. Dit verdwijnt echter zodra ik een verzorgende crème eroverheen heb aangebracht. Ik voel daarna niet dat ik een extra laagje heb aangebracht op mijn gezicht. Ook ervaar ik geen prikkend gevoel zoals bij sommige andere peelings. Ik kan nu heerlijk gaan slapen 🙂

Het resultaat

Na de eerste nacht merk ik nog niet zoveel verschil. Maar als ik op dag 3 wakker wordt en aan mijn huid voel, is het resultaat duidelijk voelbaar (en later ook zichtbaar als ik in de spiegel kijk). Mijn huid voelt enorm zacht en glad, dit resultaat zet nog verder door gedurende de kuur (ik heb een kuur van 5 dagen gedaan, het gemiddelde zeg maar). Mijn huid kan best weleens wat stug aanvoelen. Maar na 5 dagen het Hannah Primum Elixer gebruikt te hebben, voelt ze heerlijk glad en soepel. Na twee kuurtjes merk ik ook dat de talgproductie minder wordt, vooral op mijn voorhoofd en neus is het verschil goed te merken.

Ik vind het Hannah Primum Elixer een ontzettend mooi product. Het verbetert mijn huid zichtbaar én voelbaar, en doet dat bovendien op een manier die niet al te veel moeite kost. Dus een aanrader voor iedereen die geen zin heeft in een uitgebreide huidverzorgingsroutine, maar wel een zo mooi mogelijke huid wil.

Hannah Primum Elixer kost € 59,00 voor 30 ml.

Hannah Primum ElixerHannah Brilliant Touch

In een tijd waarin selfies niet meer weg te denken zijn, willen we er natuurlijk wel allemaal op ons best uitzien op de foto’s die we delen. Natuurlijk kun je jezelf eerst perfect opmaken, of met behulp van filters wat oneffenheden hier en daar wegpoetsen. Met Hannah Brilliant Touch zorg je ervoor dat je huid er ieder moment van de dag mooi glad en gelijkmatig uitziet, zonder een overdreven make-up look.

Hannah Primum ElixerHet grote ‘geheim’ van Brilliant Touch is het exclusieve witte Diamond Core Powder Global Lumière. Dit is een luxueus poeder, wat een lichtweerkaatsende werking heeft en daardoor voor een direct ‘soft-focus’ effect zorgt. Eigenlijk werkt het als een slimme filter: het vermindert poriën en matteert een glimmende huid. Met als reultaat een direct gave, frisse en egale look, zonder dat er make-up aan te pas komt.

Maar ook op de langere termijn werkt Brilliant Touch huidverbeterend bij rimpels en vooral verslapping van de huid, dankzij de hightech-werkstof Progeline™. Siliconenolie (in een minder hoge concentratie) vult kleine oneffenheden direct op en maakt de teint egaal en gematterd. Siliconenolie zorgt er bovendien voor dat het vochtgehalte in de huid op peil gehouden wordt, zonder een verstikkend gevoel op de huid. Het wordt bijvoorbeeld ook regelmatig toegepast om littekens beter en mooier te laten genezen.

Hannah Primum ElixerGebruik en werking

Je gebruikt Hannah Brilliant Touch na je dagcrème en voor je eventueel je make-up aanbrengt. Je zou kunnen zeggen dat het een primer is, maar eigenlijk ook weer niet. Het product heeft namelijk een op zich staande werking, het zorgt er niet alleen voor dat je huid gladder aanvoelt, maar je huid ziet er ook mooier uit. Ik gebruik Brilliant Touch op doordeweekse dagen onder mijn make-up, maar dankzij dit product laat ik op mijn vrije dagen de laatste tijd steeds vaker een BB cream of foundation achterwege, omdat het effect met Brilliant Touch al zó mooi is!

Hannah Primum ElixerOndanks het feit dat Brilliant Touch redelijk wat siliconen bevat, voelt ze bij het aanbrengen en inmasseren niet zo nep-glad aan als veel andere producten met siliconen erin, zoals primers, wel doen. Wat mij betreft is dit een héél groot pluspunt. Ik voel na het verdelen wel een glad laagje op mijn huid, maar dit voelt redelijk natuurlijk, en geenszins vervelend of plakkerig aan. Ook Brilliant Touch heeft de luxe, bekende Hannah geur.

Hannah Primum ElixerEcht Brilliant?

Ik vind Brilliant Touch een geweldig mooi product, ik ben er gewoon een beetje verslaafd aan geraakt. Het resultaat is zo ontzettend mooi en natuurlijk! Gelukkig ervaar ik geen negatieve effecten van de siliconen, mijn huid kan hier nogal heftig op reageren in de vorm van pukkels, al na een paar dagen gebruik. Je kunt Hannah Brilliant Touch dagelijks gebruiken, maar je kunt haar natuurlijk ook voor speciale momenten ‘bewaren’, voor als je er echt op je best wilt uitzien. Mijn motto is tegenwoordig: ‘Make every day special’, dus ik gebruik haar lekker iedere dag 🙂

Hannah Brilliant Touch kost € 55,00 voor 30 ml en € 19,50 voor 10 ml.

De producten van Hannah zijn verkrijgbaar bij de erkende hannah® huidcoaches of via de hannah website. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

Wat doe jij om je huid er op haar ‘selfie-best’ uit te laten zien?

5 Comments on Hannah Primum Elixer en Brilliant Touch

 1. chucky1012
  12 mei 2017 at 07:39 (2 jaar ago)

  Fijne review!
  Dit merk levert goed weerk.

  Xoxo

  Beantwoorden
 2. Natascha
  11 mei 2017 at 16:22 (2 jaar ago)

  Ik vind de producten ook zo fijn! Ik gebruik de briljant touch vaak in het weekend want ik merkte ook dat mijn huid er instant beter uitziet. Elke dag is voor mijn huid net iets te veel maar voor af en toe vind ik het een super product.

  Beantwoorden
 3. Miranda
  11 mei 2017 at 15:24 (2 jaar ago)

  Ik vrees dat ik vooral kritisch ben op m’n cc cream waar het om een selfieproof huidproduct aankomt, maar heb ook veel baat bij de P-CL-E producten van Biodermal. Een product zoals in jouw review vind je vanwege de prijs niet tussen mijn verzorgingsproducten dus ik zal met een beetje minder genoegen moeten nemen.

  Beantwoorden
 4. Jolanda
  11 mei 2017 at 09:50 (2 jaar ago)

  Mooie producten! Ik ben ze ook aan het testen en tot nu toe bevalt het goed

  Beantwoorden
 5. marije
  11 mei 2017 at 06:10 (2 jaar ago)

  Ik vind Hannah een mooi werk. Mijn interesse is vooral gewekt door de peeling. Klinkt interessant.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.