hannah Shower Treatment: verwennerij voor je huid

hannah staat bekend om haar kwalitatief hoogstaande gezichtsverzorgingsproducten. Maar wist je dat dit merk ook een lijn rijke bodyproducten in haar assortiment heeft? Uit deze lijn heb ik de afgelopen weken de hannah Shower Treatment mogen testen, ik vertel jullie vandaag meer over dit luxe douche-product!

hannah Shower Treatment

hannah Shower Treatment: verwennerij voor je huid

De rijke en intensief verzorgende formule van hannah Shower Treatment is ontwikkeld op basis van sojaboonolie. Deze natuurlijke olie heeft de eigenschap om vocht te reguleren en de huid uitzonderlijk glad en zacht te maken. Omdat de formule dankzij deze plantaardige oliesoort heel rijk is aan verzadigde en onverzadigde vetzuren, wordt de huid tijdens het douchen verzacht en wordt het huidoppervlak voelbaar soepeler. Dankzij de unieke samenstelling respecteert hannah Shower Treatment het natuurlijke beschermlaagje van de huid en droogt haar niet uit. Daar waar nodig herstelt de formule de lipidenlaag van de huid.

Verzorgingsproducten met olie zijn de laatste tijd niet meer weg te denken uit de cosmeticabranche, en dat is natuurlijk niet voor niets. De diverse soorten natuurlijke olie verzorgen en verzachten de huid, en zorgen ervoor dat het dagelijkse douche-moment niet meer alleen een kwestie van reinigen is, maar ook van verzorging. Producten met olie geven mij een erg luxe gevoel, ik gebruik ze dan ook graag zowel tijdens als na het douchen.

hannah Shower Treatment

hannah Shower Treatment: ingrediënten

hannah Shower Treatment bevat een aantal intens verzorgende ingrediënten. Zoals hierboven al vermeld werkt Sojaboon-olie vochtregulerend en maakt de huid zacht en glad. Calendula (ook wel bekend als Goudsbloem) stabiliseert de pH-waarde en werkt verzachtend, ontstekingremmend en antiseptisch op de huid. Dit zorgt ervoor dat de weerstand van de huid wordt verhoogd, waardoor ze beter bestand is tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Vitamine C (Ascorbyl Palmitate) en E (Tocopheryl Acetate) zijn rijk aan antioxidanten en spelen een belangrijke rol bij de regeneratie van de huid. Samen met lecithine zorgen ze er bovendien voor dat de huid in een goede conditie komt en blijft, en zijn belangrijk in de strijd tegen vrije radicalen.

hannah Shower Treatment

hannah Shower Treatment: gebruik

hannah Shower Treatment zit in een grote verpakking van 500 ml, en en ik begrijp nu waarom. Dit product blijkt namelijk voor veel doeleinden bruikbaar. Als reinigingsproduct is ze uitermate zacht en kalmerend voor de huid, ook als deze te veel zon heeft gehad, en werkt hydraterend na het zwemmen in zeewater of zwembad. Als scheerolie werkt de Shower Treatment perfect, omdat ze én de huid verzacht en verzorgt tijdens het scheren, maar ook vanwege de textuur (waar ik hieronder meer over vertel). Je kunt hannah Shower Treatment ook gebruiken als afsluiter van je douche, in plaats van een bodylotion of -crème: even insmeren met de heerlijke olie, licht afspoelen en daarna de huid voorzichtig droogdeppen. Past perfect in een druk ochtendschema!

hannah Shower Treatment

hannah Shower Treatment: textuur, geur en werking

hannah Shower Treatment heeft zo uit de fles de textuur van een olie, en is erg dun. Eenmaal in aanraking met water of aangebracht op mijn vochtige huid, verandert ze in een crème-achtige textuur die heel zacht aanvoelt op de huid. Als je wat meer water toevoegt, wordt de Shower Treatment wat melkachtiger van textuur, het is maar net wat je zelf het prettigst vindt. Omdat ik het voornamelijk als scheerolie gebruik, breng ik de Treatment aan op mijn vochtige huid, zonder nog extra water toe te voegen. De textuur is dan namelijk perfect om te scheren, en loopt niet direct weer van mijn huid. Wel is het belangrijk om het scheermesje regelmatig af te spoelen onder de kraan, om ophoping van de olie/crème tussen de mesjes te voorkomen. De geur van het de douche-olie is heel zacht en subtiel, en een beetje nootachtig.

hannah Shower Treatment

Ik vind hannah Shower Treatment ideaal als scheerolie: het mesje glijdt als vanzelf over mijn huid, en mijn huid wordt tijdens het scheren verzacht en verzorgd, waardoor mijn huid niet geïrriteerd raakt of trekkerig aanvoelt na het scheren. Eigenlijk hoef ik na het scheren geen verzorgend product meer te gebruiken, mijn huid voelt verzorgd en glad. Ik heb de douche-olie ook gebruikt als verzorgend product aan het einde van mijn douche, en ook hierover kan ik niet anders dan concluderen laaiend enthousiast te zijn. Ze maakt mijn huid lekker zacht, laat een verzorgend laagje achter wat niet vervelend aanvoelt of tijd nodig heeft om in te trekken: ik kan direct na het afdrogen mijn kleding aantrekken en verder met mijn ochtendroutine.

hannah Shower Treatment: mijn conclusie

Kortom: hannah Shower Treatment doet haar naam alle eer aan, het is een rijke, intensieve verzorging en echte verwennerij voor je huid. Het product is in aanschaf weliswaar niet goedkoop, maar vanwege de riante inhoud en de zuinigheid van het product, doe je enorm lang met een fles (ik heb de fles nu ruim een maand in gebruik, en heb nog niet eens een vijfde deel opgemaakt, bij gebruik als scheerolie om de andere dag en enkele keren als verzorging na het douchen).

hannah Shower Treatment (€ 39,50/500 ml) is verkrijgbaar via de webshop van hannah, of via één van de erkende hannah huidcoaches.

Gebruik jij graag een verzorgingsproduct op basis van olie?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

3 Comments on hannah Shower Treatment: verwennerij voor je huid

 1. Nancy
  3 juni 2015 at 22:26 (7 jaren ago)

  hannah is zo fijn! Gebruik nu dagelijks de body oil voor een zijdezacht huidje. Ben dol op olie!

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  3 juni 2015 at 08:26 (7 jaren ago)

  Fijn zo een grote fles met véél inhoud van dit doucheproduct!

  Xoxo

  Beantwoorden
 3. Hennie
  3 juni 2015 at 07:56 (7 jaren ago)

  Sinds ik een gezichtsolie won ben ik helemaal om. Zo lekker en voedend voor de huid. Deze treatment lijkt me ook superfijn, maar ik moet van mezelf eerst alles opmaken wat ik nog heb. Ik houd hem wel in mijn achterhoofd!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.