Happy Birthday Sweet little Princess!

Vandaag is mijn lieve meisje jarig, 11 jaar wordt ze! Een hele goede reden om haar eens extra in het zonnetje te zetten (niet dat ik dat normaal al niet doe hoor, hihihi!).

Aan mijn allerliefste Pluizemuis…

Lief, allerliefste meisje van me,

Ik heb altijd al geweten dat je een bijzonder hondenmeisje was. Met je hemelsblauwe ogen en altijd vrolijke staartje weet je iedereen in te pakken. Op straat beginnen mensen je vaak spontaan te aaien, en kinderen noemen je vaak een ‘Puppy-hond’. Ze weten nog niet half hoe lief je bent…

Het afgelopen jaar ben jij mijn rots in de branding geweest, mijn zon en mijn schaduw, mijn steun en toeverlaat. Jij hebt me door mijn donkerste dagen en nachten heen gesleept, door er eenvoudig te zijn: jouw hoofd op mijn been, je warme snuit tegen mijn arm en een klein likje als ik heel verdrietig was. Zelfs als ik dacht dat je het niet zag als ik verdrietig was, lag je vanuit je ooghoeken naar me te kijken en hield me in de gaten. En na een slechte nacht leid je me ’s ochtends linksaf in plaats van rechtsaf, en lopen we opeens een ronde van vijf kilometer, om mijn hoofd weer leeg te maken.

Langzaamaan ben ik weer overeind gekrabbeld, en dat heb ik vooral aan jou te danken. Jij, die er letterlijk altijd voor me bent, die me reden gaf om ’s ochtends op te staan, ook al wilde ik het liefst het dekbed over me heen te trekken en de hele dag daar blijven. Jij, waarvan ik altijd dacht dat je een watje was, maar opeens in een gevaarlijke hond veranderde toen we ’s avonds in het donker een vreemde man tegenkwamen. Echt, ik wist niet dat jij zo hard en zo eng kon grommen.

Jij zorgt ervoor dat ik af en toe weer kan lachen, en dat ik op een mooie zondag zin heb om op te staan en er met jou op uit te trekken. Jij en ik zijn twee handen en vier poten op รฉรฉn buik, dat hebben we het afgelopen jaar wel bewezen. Jij steunt mij, en ik help jou waar het moet. Voor altijd, dat beloof ik je. Je zit zo ontzettend diep in mijn hart, dat het soms pijn doet. Ik hoop dat we snel ons eigen plekje vinden, een plekje waar we een echt ‘meisjeshuis’ van gaan maken. Met een roze mand, een roze plaid op de bank en de foto die bovenaan dit artikel staat, levensgroot aan de muur. Want dat verdien je, als hondenprinses.

We hebben samen afgesproken dat je minimaal 15 jaar gaat worden, en daar ga ik je aan houden. Ik wil nog veel verjaardagen met jou vieren, en veel mooie momenten samen delen.

Een hele dikke knuffel van je vrouwtje xxx

15 Comments on Happy Birthday Sweet little Princess!

 1. Marion
  22 april 2016 at 12:12 (6 jaren ago)

  Och heden, ik kreeg gewoon waterige oogjes tijdens het leven. Zo fijn dat jullie samen zijn. Ik ben een dag te laat, maar het is niet minder gemeend: Gefeliciteerd!

  Beantwoorden
 2. Tamara TS
  21 april 2016 at 23:14 (6 jaren ago)

  Mooi! En wat een prachtige hond! Nog vele jaartjes samen, van harte gefeliciteerd!!!

  Beantwoorden
 3. Cindy
  21 april 2016 at 20:25 (6 jaren ago)

  Prachtig geschreven! De tranen staan in mijn ogen…
  Hopelijk kunnen jullie idd nog behoorlijk wat verdagen samen vieren, en dat eigen plekje komt ook vast snel. En die bovenste foto, zo mooi! Uitvergroot boven de bank. Prachtig!
  Van harte gefeliciteerd!

  Beantwoorden
 4. colinda
  21 april 2016 at 14:23 (6 jaren ago)

  Wat een mooie ode aan benthe en wat fijn dat jij zoveel steun en warmte van haar ontvangt. Veel geluk en liefde nog en vele jaren samen. En ik moest een poot van binkey geven. Zijn ge!ukwensen voor haar verjaardG

  Beantwoorden
 5. Sylvia
  21 april 2016 at 11:50 (6 jaren ago)

  Van harte gefeliciteerd lieve Princes <3 <3 Op naar de 15!
  Een heel fijne dag samen!

  Beantwoorden
 6. Babs
  21 april 2016 at 11:37 (6 jaren ago)

  Zo mooi geschreven.. ik moest wel even slikken.
  Gefeliciteerd lieve Benthe en nog veel jaren met je lieve honden-mama!

  Beantwoorden
 7. Henderica
  21 april 2016 at 10:39 (6 jaren ago)

  Prachtig geschreven. Gefeliciteerd met Benthe ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 8. Astrid
  21 april 2016 at 10:14 (6 jaren ago)

  Gefeliciteerd!! Wat een lief stukje heb je geschreven. de band met een hond kan zo diep gaan he? Echt de trouwste vriend van de mens. geniet nog maar lang van elkaar.

  Beantwoorden
 9. Bianca
  21 april 2016 at 09:52 (6 jaren ago)

  Hiep hiep hoeraaa van harte gefeliciteerd!! En wat een prachtige foto’s! xxx

  Beantwoorden
 10. Lysette
  21 april 2016 at 09:13 (6 jaren ago)

  Aaah wat lief! Gefeliciteerd lieve Benthe, maak je hondenmama nog maar heel lang gelukkig

  Beantwoorden
 11. Talitha
  21 april 2016 at 08:22 (6 jaren ago)

  Gefeliciteerd met Benthe! Heel mooi geschreven, en wat een fijn idee dat ze toch beschermend naar je blijkt te zijn terwijl je het niet achter haar gezocht had..

  Beantwoorden
 12. Mariรซlle
  21 april 2016 at 08:11 (6 jaren ago)

  Aaaaaah <3 Geweldig hoe je zoveel steun kunt hebben aan een hond he? Ik herken het heel erg. Gefeliciteerd princess en natuurlijk mama ook ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 13. Mireille Mommers
  21 april 2016 at 07:27 (6 jaren ago)

  Uh snik……… Gefeliciteerd lieve Benthe. Nog heel veel mooie jaren samen met je lieve baasje.

  Beantwoorden
 14. chucky1012
  21 april 2016 at 06:19 (6 jaren ago)

  Prachtig….
  Gefeliciteerd met lieve Benthe!
  Fijne en mooie dag…..

  Groeten en knuffels voor haar Xoxo

  Beantwoorden
 15. Jori
  21 april 2016 at 06:12 (6 jaren ago)

  Wat mooi geschreven…..slik….
  Gefeliciteerd lieve Benthe….prinses….tot straks….

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.