Happy Earth natuurlijke deodorant

Tot een klein jaar geleden kon ik me niet voorstellen dat ik ooit natuurlijke deodorant zou gebruiken. Ik ben best een lastige ‘deo-klant’, ik transpireer er al snel doorheen. En dan ruik ik mezelf, en als ik iets verschrikkelijk vind is het naar zweet stinken. Tot ik vorig jaar een natuurlijke deodorant ontdekte die wél werkte bij mij. Sindsdien durf ik andere merken ook aan, en lijken er ook meer wel te werken. Net alsof mijn lichaam eraan moest wennen. Onlangs ontving ik drie varianten Happy Earth natuurlijke deodorant, en ik heb ze allemaal getest!

Happy Earth natuurlijke deodorant

Happy Earth natuurlijke deodorant

Met Happy Earth natuurlijke deodorant start je de dag goed, groen en lekker fris. De deo’s zijn 100% natuurlijk, bieden 100% effectieve bescherming tegen lichaamsgeur en bevatten geen aluminium chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan of minerale oliën. Ze werken op basis van een natuurlijk mineraalzout, potassium alum.

Nou, in dat 100% natuurlijke had ik voorheen dus echt niet veel vertrouwen. Er waren altijd maar weinig deo’s die werkten bij mij, en dat waren eigenlijk altijd deo’s met drijfgas en andere slechte(re) ingrediënten. En dan nog was er altijd maar 1 of hooguit 2 merken die werkten bij mij. Inmiddels weet ik dat een 100% natuurlijke deodorant wel degelijk goed kan werken! En daar ben ik echt super super blij mee, want hiermee heb ik ook weer een product op mijn badkamer kunnen vervangen door een beter alternatief ♥

Happy Earth natuurlijke deodorant

Happy Earth Pure Crystal Deo Stick Unscented

De eerste variant van Happy Earth natuurlijke deodorant is meteen de meest pure: de Pure Crystal Deo Stick Unscented. Een variant die ik een jaar geleden écht meteen als kansloos had aangemerkt, hahaha! Maar inmiddels durfde ik het zonder problemen aan om hem te gaan testen!

De Pure Crystal Deo Stick bestaat enkel en alleen uit Potassium Alum, het natuurlijk mineraalzout waar eerder over gesproken werd. Ook wel bekend als aluin. Dit vormt een beschermende laag op je huid, waardoor bacteriëngroei geen kans meer maakt. Je zweetproductie gaat dus wel gewoon door, maar er ontstaan geen nare geurtjes.

De werking van de stick was voor mij even wennen, maar ik had dan ook nog nooit eerder een dergelijk product gebruikt. Je maakt de stick even nat onder de kraan, waardoor het aluin tijdelijk (gedeeltelijk) oplost. Vervolgens breng je dit aan op een schone (!) huid. Bij het aanbrengen vind ik de stick wat plakkerig aanvoelen, maar dat verdwijnt gelukkig na verloop van tijd. Het geurloze vond ik een beetje wennen, maar dat zit vooral tussen mijn oren want de werking is prima. Ik ruik aan het eind van de dag niet naar zweet, en ook mijn jurk is onder de oksels nog fris 😉

De Pure Crystal Deo Stick Unscented kost € 8,49.

Happy Earth natuurlijke deodorant

Happy Earth natuurlijke deodorant Pure Deo Spray Cucumber Matcha

De tweede Happy Earth natuurlijke deodorant die in mijn pakje zat, is de Pure Deo Spray Cucumber Matcha. De Pure Deo Spray is in meerdere varianten verkrijgbaar, ook in een Unscented versie. Dit is een deodorant spray, en lijkt dus het meest op de deodorant die ik altijd gebruikte. Ik kon me voorheen overigens niet voorstellen dat ik ooit een deodorant in een andere vorm dan een spray zou gaan gebruiken. Een deo-roller en deo-stick vond ik destijds niet prettig in gebruik.

De Deo Spray belooft 24 uur werkzaam te zijn, net als de Pure Crystal Deo Stick overigens.

De Deo Spray bevat hele mooie, natuurlijke ingrediënten. Ook hier is Potassium Alum (Aluin) één van de belangrijkste ingrediënten, met daarnaast botanische extracten, huidverzachtende biologische aloë vera en essentiële oliën. De Deo Spray bevat geen aluminium chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën. En ook goed om te weten: het product laat geen witte of gele vlekken achter in je kleding. Alle producten van Happy Earth dragen de keurmerken van NATRUE en Vegan Society. En de deodorantflessen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic en bevatten geen schadelijke drijfgassen.

Deze Happy Earth natuurlijke deodorant heeft een fijne spraydop, die precies goed doseert. De geur is (voor mij) verrassend lekker: groen en fris. Ik houd nooit zo van een komkommergeur in verzorgingsproducten, maar deze ruikt door het zoet-kruidige van matcha juist heerlijk!

In gebruik vind ik deze variant niet zo fijn, ik vind hem te ‘nat’. Niet dat ik de hele dag met klotsende oksels rondloop, maar ik voel hem wel de eerste tijd na het aanbrengen. Qua werking doet hij het ook uitstekend, ook hiermee ben ik aan het eind van de dag nog okselfris.

De Pure Deo Spray Cucumber Matcha kost € 8,49. Goed om te weten: van de Deo Sprays zijn ook navullingen verkrijgbaar, deze kosten € 19,99 voor 300 ml.

Happy Earth natuurlijke deodorant

Happy Earth Deodorant Balm Lavender

Ik had het al niet zo op een natuurlijke deodorant, maar een deodorant in balsem of crème vorm: daar kon ik me al helemaal niets bij voorstellen. En toch was het zo’n deodorant die mij het afgelopen jaar heeft overtuigd door zijn werking. En is het weer een Deodorant Balm die van deze drie mijn favoriet is ♥

Ook de Deodorant Balm bevat botanische extracten, essentiële oliën en daarnaast huidverzachtende ingrediënten als shea butter en kokosolie. Net als de andere twee varianten is deze Vegan. Het blikje is plasticvrij, en kan na gebruik schoongemaakt worden en vervolgens herbruikt als opbergdoosje.

Happy Earth natuurlijke deodorant

De Deodorant Balm heeft echt een balsem textuur, maar wordt zachter door de warmte van je huid. De geur is echt heel lekker: geen ‘wc-verfrisser’ lavendelgeur, maar een lavendelgeur met een perfect kruidige ondertoon. Deze variant is er tevens in de geur Bergamot.

Het aanbrengen van een deodorant balsem gaat verrassend makkelijk. Ook deze breng je uiteraard aan op een schone huid. Je pakt een kleine hoeveelheid uit het blikje (eventueel met een spateltje) en brengt dat aan onder je oksel. De balsem laat zich heel makkelijk verdelen en aanbrengen, en laat geen voelbaar of plakkerig laagje achter. Ook de Deodorant Balm loodst me moeiteloos en fris door de dag. Vanwege de textuur én de heerlijke, fris-kruidige geur is dit echt mijn favoriet van de drie!

De Deodorant Balm kost € 6,99.

Verkrijgbaarheid

Happy Earth natuurlijke deodorant is onder andere verkrijgbaar bij Etos, Kruidvat, Jumbo en verschillende webshops, en via de eigen website. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

6 Comments on Happy Earth natuurlijke deodorant

 1. Deb
  9 maart 2022 at 13:09 (4 maanden ago)

  Ik heb de deo roller (lavender Ylang) pas geleden gekocht en die bevalt me erg goed. Ze waren in de aanbieding bij het Kruidvat en ik was benieuwd geworden. Ik gebruikte hiervoor deo’s van Loveli die ook natuurlijk is en ook heel fijn is.

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 maart 2022 at 19:20 (4 maanden ago)

   Oh de roller kan ik dan ook nog weleens proberen, bedankt!

   Beantwoorden
 2. Neeltje
  3 maart 2022 at 18:16 (4 maanden ago)

  Dit klinkt veelbelovend. Zowel stick als balm ga ik proberen!

  Beantwoorden
 3. Marijke
  3 maart 2022 at 14:30 (4 maanden ago)

  ik had de stick ook en die werkte prima. Je moet hem alleen niet laten vallen, daar kan hij niet tegen. Met een beetje pech valt hij in heel veel stukjes uit elkaar

  Beantwoorden
  • Natasja
   3 maart 2022 at 20:06 (4 maanden ago)

   Oeps….

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.