Happy Plogmas: maandag 26 december

Het is alweer tijd voor de derde opeenvolgende dag uit de Happy Plogmas-estafette. Ik laat je zien wat Benthe en ik op Tweede Kerstdag deden. Ik zette de make-uplook op de foto die ik eigenlijk voor eerste Kerstdag gepland had, Benthe ‘was een beetje stout’ en ik zette meer dan 20.000 stappen! Bye bye Kerstkilo’s! Kijk je weer gezellig mee?

Plog zondag 26 december 2016: uitslapen!

Ik stond weer rond een uur of acht op (al had ik nog best wat langer willen slapen), toen ik klaar was met douchen trof ik dit engeltje aan op de slaapkamer:

Kijk nou hoe zoet… โ™ฅ


Zie je haar lachen? ๐Ÿ™‚


Nadat ik me had aangekleed (en Benthe wat rek- en strekoefeningen had gedaan) gingen we naar beneden en liepen eerst een klein rondje. De laatste spetters vielen hier nog in het zuidwesten, maar voor later op de ochtend was zon beloofd!


Mweeeh, terwijl ik met mijn ontbijt en mijn kopje thee de kamer inloop, laat ik mijn beker thee uit mijn handen glijden. Gelukkig drink ik mijn thee altijd uit een Rice beker (wat niet eigenlijk?), en zie je hier meteen het bewijs dat ze onbreekbaar zijn. Maar ik kon dus wel aan de dweil, en moest mijn nieuwe Tante Betsy jurkje voor een ander exemplaar verruilen.


Poging twee: het ontbijt ๐Ÿ™‚


Na het ontbijt lopen we ons gebruikelijke rondje, ik denk dat jullie het park hier in Dinteloord inmiddels wel uit jullie hoofd kennen, hahaha!


Terwijl ik een kopje koffie voor mezelf zet, verwissel ik de kalender voor mijn nieuwe Rice kalender, die deze week al start โ™ฅ


Na de koffie maak ik een make-up look met een nieuw oogschaduwpalette, ik vind hem geslaagd!


En die zet ik op de foto; je moet als blogger altijd profiteren van zon in de wintermaanden, ook als dat op Tweede Kerstdag is ๐Ÿ˜‰


Als de look er goed op staat, gaan we uitwaaien in de polder. Wat een verschil met zondag, heerlijk dat zonnetje!


Als we daar van terug zijn, eet ik een broodje (lees: kerststol met een paar kerstkoekjes ๐Ÿ™‚ ) en betaal de maandelijkse rekeningen. Daarna neem ik mijn nieuwe Rice agenda in gebruik. Het adres heb ik lekker nog niet ingevuld, dat doe ik pas als ik verhuisd ben.


Om half twee heb ik bij mijn collega afgesproken, we gaan samen wandelen bij Fort De Roovere in Bergen op Zoom. Een traditie die we vorig jaar begonnen zijn, toen was het ook al zulk mooi weer op Tweede Kerstdag en hebben we zelfs buiten op het terras gedronken na afloop van de wandeling.


Heel bijzonder: er is hier een loopbrug door het water gemaakt, je loopt er dus echt tussendoor.


Benthe wijst de weg ๐Ÿ™‚


Help mama, die zwarte hond wil in mijn billen bijten!


Benthe had het enorm naar haar zin. We hebben ruim anderhalf uur gelopen op het gemakje, en ze heeft niet รฉรฉn keer last gehad van haar achterpoten.


Even kijken of dat konijn thuis is hoor…


Say whut?


Het is daar echt prachtig om te lopen, een aanrader als je hier in de buurt woont!


Let op, daar komt het racemonster aan…


Bijna uit de bocht gevlogen…


Kijk haar blij zijn โ™ฅ


Toen we weer terug waren bij mijn collega thuis, heb ik daar nog een kop thee gedronken. Mรฉt een appelflap. En kijk wat er gebeurde toen ik mijn appelflap op de foto wilde zetten en รฉven niet goed genoeg oplette… #datdoetzeandersnooit


Mag het echt niet, vrouwtje?


Benthe was moe van de vele stapjes die ze gezet had, en viel bij mij op schoot hangend in slaap โ™ฅ


Rond vijf uur waren we weer thuis. Ik heb toen eerst een klein rondje met Benthe gelopen en haar eten gegeven, en toen meteen maar mijn eigen eten in de magnetron gezet. Rode kool-stamppot, prima maaltijd voor Tweede Kerstdag!


En dit was mijn toetje ๐Ÿ™‚

De rest van de avond heeft Benthe slapend doorgebracht, en ik achter mijn laptop. Ik heb deze plog in elkaar gezet, en alvast vooruit gewerkt voor de komende dagen. Vandaag moet ik weer gewoon werken, maar Benthe mag gezellig twee daagjes mee naar mijn werk (mits ze zich gedraagt). Dat wordt vast dolle pret! Moet jij deze week ook werken, of geniet jij van een heerlijke Kerstvakantie?

Ik vond het enorm leuk om alle drie de Kerstdagen te ploggen, en gezien het aantal bezoekjes en reacties die jullie achterlieten, jullie ook. Zullen we er een jaarlijkse traditie van maken?

13 Comments on Happy Plogmas: maandag 26 december

 1. Natascha
  27 december 2016 at 12:06 (4 jaar ago)

  Wat een gave kalender zeg, mooi! En wat tof zeg dat je Benthe mee mag nemen naar je werk, wat een gezelligheid. Ik heb nog een weekje verlof en mag dan ook weer aan het werk.

  Beantwoorden
 2. Sylvia
  27 december 2016 at 11:35 (4 jaar ago)

  Ziet er uit al een geweldige dag!
  Haha ben benieuwd wat Benthe uitspookt op je werk ๐Ÿ˜€

  Beantwoorden
 3. Jolanda
  27 december 2016 at 11:24 (4 jaar ago)

  Heerlijk! Die Rice agenda en kalender zijn heel tof!!

  Beantwoorden
 4. Donna
  27 december 2016 at 10:35 (4 jaar ago)

  Leuk om weer te kijken en te lezen !

  Beantwoorden
 5. Mariรซlle
  27 december 2016 at 10:22 (4 jaar ago)

  Leuk verslag weer ๐Ÿ™‚ Heerlijk al die buitenfoto’s en een heerlijk toetje hihi!

  Beantwoorden
 6. Mariรซlle
  27 december 2016 at 10:22 (4 jaar ago)

  Leuk verslag weer ๐Ÿ™‚ Heerlijk al die buitenfoto’s en een heerlijk toetje hihi!

  Beantwoorden
 7. Mireille
  27 december 2016 at 09:08 (4 jaar ago)

  Wat leuk dat Benthe mee mag naar het werk. Ik smokkel Roderick ook wel eens binnen maar Totti niet die is te ondeugend. Hier lekker vrij, familie tijd na een periode van hard werken.

  Beantwoorden
 8. Cindy
  27 december 2016 at 09:02 (4 jaar ago)

  Ja leuk als je er een jaarlijkse traditie van maakt ๐Ÿ™‚
  Lekker veel gewandeld zeg, en wat heerlijk toch dat zonnetje. Komende dagen ook wel aardig weer geloof ik.
  Fijn dat Benthe mee kan naar je werk.
  Ik ben gelukkig wel vrij deze week, en daar ga ik volop van genieten!

  Beantwoorden
 9. Astrid
  27 december 2016 at 08:58 (4 jaar ago)

  Super leuk om mee te lezen en kijken! vooral die foto’s van Benthe die aan het rennen is, vind ik super!
  veel succes en plezier met Benthe naast je bureau, gaat vast goed! xx

  Beantwoorden
 10. Susan van 365daysofhappytantebetsydresses
  27 december 2016 at 08:38 (4 jaar ago)

  Wow heb jij/jullie even goed aan die kerstkilo’s gewerkt…heerlijk genoten van de buitenlucht. Leuk dat je ons laat mee genieten, ik hou er wel van :).
  Jaaa ik heb de hele week vrij, eigenlijk bijna twee weken, ik hoef pas volgende week donderdag weer te gaan werken…yeahh!
  Nog twee nachtjes slapen en dan gaan Hilde en ik elkaar ontmoeten รฉn Tante Betsy en crew…yeahhh! Door die feestdagen ben ik bijna de tel kwijt maar als ik het goed heb, is het vandaag dinsdag ๐Ÿ˜‰ whahaha. Knuff!

  Beantwoorden
 11. Miranda
  27 december 2016 at 08:32 (4 jaar ago)

  Wat een heerlijke wandeling hebben jullie gemaakt! Lekker even uitwaaien ๐Ÿ™‚
  De foto van de look is prachtig, de foto’s van Benthe ook en vooral die met de appelflap ๐Ÿ˜‰
  Fijn dat het zo goed gaat met haar en ze gedraagt zich vast voorbeeldig bij jou op kantoor.

  Beantwoorden
 12. marije
  27 december 2016 at 06:18 (4 jaar ago)

  Ziet er uit als een super goede en gezonde tw3ede kerstdag met al die stappen. Leuk hoor zo’n plogmas. Zeker een traditie van maken ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 13. chucky1012
  27 december 2016 at 06:05 (4 jaar ago)

  Fijn dat jullie het zo leuk hadden gehad tijdens de feestdagen.
  Mooie foto’s.
  Fijn dat je zoveel stappen had gewandeld.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.