Happy Plogmas: Plog zondag 25 december 2016

Gisteren was het Eerste Kerstdag, de tweede dag van de Happy Plogmas-estafette. Hoe hebben jullie het gehad? Benthe en ik zijn bij mijn ouders geweest, waar de hele familie was. Ik laat jullie weer meekijken met deze dag, inclusief de after dinner-bende in de keuken, die ik van mijn moeder eigenlijk niet mocht laten zien ๐Ÿ˜‰


Happy Plogmas – dag 2

Benthe en ik hebben weer gewoon boven geslapen, het viel gelukkig mee met de wind. Dat sliep toch wel wat beter hoor! Om acht uur ben ik eruit gegaan en heb gedoucht en aangekleed, terwijl Benthe nog lekker een beetje verder soesde โ™ฅ


Als we beneden zijn, maak ik het eten van Benthe klaar en lopen we ons eerste rondje. Wat is het donker en grijs buiten, bah!


Daarna maak ik mijn eigen Kerstontbijtje klaar: een pecannoten-broodje en twee kleine stukjes Kerststol met spelt en cranberries. Met een dikke laag roomboter ๐Ÿ™‚


Daarna gaan we een ronde lopen. Even mijn charmante wandeloutfit laten zien: over mijn okergele panty trek ik dikke hartjessokken aan, en daaroverheen mijn ontzettend onelegante wandellaarzen. Dat zal er vast heel erg leuk uit hebben gezien, hihihi! Gelukkig kwamen we zo vroeg maar weinig mensen tegen.


We lopen weer lekker een rondje door het park…


Ik wil niet die kant op, ik wil de andere kant op!


Niet helemaal scherp, maar ik wilde even trots laten zien hoe keurig Benthe de eenden in het park behandelt, ze loopt er netjes omheen. En de eenden weten dat inmiddels, die blijven rustig zitten. Behalve als er kleintjes zijn, dan mag Benthe niet in de buurt komen.


Ik hoorde opeens een hoop herrie naast me, ik werd achtervolgd door een stel hongerige kippen, hihihi!


Als we weer thuis zijn, krijgt Benthe een gedroogde snack, en ik een kop koffie ๐Ÿ™‚


Dan is het tijd om mijn haar te fรถhnen. We moeten rond twaalf uur bij mijn ouders zijn, en ik wil daarvoor nog een ronde met Benthe lopen, zodat die haar metertjes lekker gemaakt heeft voor we gaan brunchen.


En natuurlijk breng ik een mooie make-upje aan. Ik wilde die look eigenlijk ook nog op de foto zetten, maar daar was het veel te donker voor. En ik had er uiteindelijk ook gewoon geen tijd meer voor, hihihi!


Perfume of the day โ™ฅ


Zo, klaar om de spullen te pakken!


Ik heb de auto vol geladen (Benthe d’r mand en spulletjes moesten ook mee, dus de Picanto zat afgeladen vol, hahaha!), we kunnen gaan!


In het dorp waar mijn ouders wonen, lopen we eerst nog een half uur in het wandelgebied.


Nou, ik had me de moeite van het fรถhnen kunnen besparen, wat een wind weer!


Snuffel de snuffel…


Als Benthe en ik bij mijn ouders komen, blijken mijn zus en haar gezin er nog niet te zijn, we kunnen dus nog even relaxen voor we aan tafel gaan.


Benthe heeft haar kameel ook meegenomen, die is deze dagen favoriet. En wonder boven wonder is hij nog steeds heel!


Een selfie tegen het licht in maken gaat niet zo heel goed. Maar hij is wel lief! โ™ฅ


Als mijn zus en haar gezin er ook zijn, kunnen we aan tafel!


Winterhagelslag โ™ฅ


Na de brunch ruimen we de boel op, terwijl mijn vader een rondje met Benthe loopt. Daarna wordt de sjoelbak tevoorschijn gehaald. Is dat bij jullie ook zo’n traditie, sjoelen met Kerst?


Benthe doet ondertussen een middagdutje, samen met haar kameel.


Ik ben niet erg goed in sjoelen, ik doe altijd maar wat. Maar bij de eerste ronde was ik toch eerste van de dames, dat viel niet tegen! ๐Ÿ™‚


Rond een uur of drie komen mijn andere zus met gezin en mijn broer met zijn vriendin ook, en kunnen we aan de koffie en de taart!


Na de koffie loop ik met mijn zus en mijn nichtje een rondje met Benthe. De bedoeling was een grote ronde, maar Benthe had geen zin, die wilde een klein rondje. Toen we weer terug waren, kreeg Benthe haar Kerstdiner: Renske Kalkoen met Cranberries. Dat was smullen!


Ondertussen wordt er lustig verder gesjoeld, terwijl mijn nichtje en neefjes spelletjes doen. Dit lijkt me wel een erg leuk spelletje, kijk dan wat een schattig hondje!


Rond half zes gaan we de voorbereidingen treffen voor het eten. De keuken verandert langzaamaan in een slagveld, hahaha! Mijn moeder zei: dat ga je toch niet op de foto zetten? Maar ik vermoed zomaar dat het er bij jullie niet veel anders uit zal zien, toch?


Kerstdiner in voorbereiding!


Mijn broer en zijn vriendin zorgden voor het toetje. ik geloof dat dat een prima keuze was!


Gourmetten blijft toch altijd gezellig om te doen met zulke dagen he?


Lekker op het gemakje, uitgebreid tafelen, zonder dat er iemand uren in de keuken hoeft te staan.


Ontplofte keuken na afloop!


Ondertussen maken mijn broer en zijn vriendin het nagerecht af: heerlijke chocolademousse met een framboos. Goddelijk!


Na het nagerecht ben ik naar huis gegaan met Benthe, ik was tegen negen uur thuis. Ik heb haar meteen uitgelaten, waarna ze als een blok in slaap is gevallen in de bank. En ik ben aan de slag gegaan met deze plog, om kwart voor 11 was ik klaar en zijn we lekker gaan slapen, heel laat voor mijn doen. Gelukkig is er nog een Tweede Kerstdag en kunnen we vandaag lekker rustig aan doen. Ik ga vanmiddag wandelen met een collega en heb verder geen plannen. Ga jij vandaag nog iets leuks doen, of ga je ook in de relaxmodus?

9 Comments on Happy Plogmas: Plog zondag 25 december 2016

 1. Sylvia
  26 december 2016 at 12:39 (4 jaar ago)

  Wat een heerlijke dag! Hier gisteren ook familie, was erg gezellig, vandaag relaxen en geen verplichtingen, ook heerlijk <3

  Geniet van vandaag!

  Beantwoorden
 2. Marije
  26 december 2016 at 12:31 (4 jaar ago)

  Heerlijk om lekker met je familie te zijn met kerst! Wij waren een paar dagen bij mijn vader en gaam vanavond naar mijn schoonfamilie. Tot het zover is chill ik hard in mijn kerstlegging haha. Fijne dag vandaag!

  Beantwoorden
 3. Mariรซlle
  26 december 2016 at 10:57 (4 jaar ago)

  Wij doen echt nooit spelletjes haha… En jeetje wat ziet die mousse er lekker uit <3

  Beantwoorden
 4. Miranda
  26 december 2016 at 10:26 (4 jaar ago)

  Het was een gezellige dag met z’n allen en de cheesecake was erg lekker (net als de rest trouwens) ๐Ÿ™‚
  Mijn Tweede Kerstdag is lekker hectisch begonnen met een alarmmelding bij familie hier in de buurt die zelf de Kerst in Den Haag aan het vieren zijn. Een held als ik met knikkende knieรซn naar binnen met de buurvrouw postend bij de voordeur maar het bleek dat de accu bijna leeg was van het systeem…
  Ben je wel meteen goed wakker, kan ik wel zeggen. De rest van de dag maar wat rustiger aan doen, een lekkere kerstfilm met thee en chocolade lijkt me wel gezellig ๐Ÿ™‚
  Fijne dag vandaag en veel succes met het ploggen, ik ben benieuwd naar de volgende.

  Beantwoorden
 5. Susan van 365daysofhappytantebetsydresses
  26 december 2016 at 09:46 (4 jaar ago)

  Als Tante Betsy blogster moet ik toch allereerst zeggen dat je Takkie jurk je prachtiggg staat! Woww!
  En wat leuk zie ik daar nu bij de sjoelbak een mini Natasja?! Wat leuk dat je nichtje zoveel op je lijkt.

  Wij hebben heerlijk relaxte kerstdagen, dochterlief was er met haar vriend op kerstavond, gisteren lekker met ons tweetjes de hele dag in bed gelegen en kerstfilms gekeken. Vandaag staat dat ook weer op de planning, maar dan op de bank (ik kreeg me toch gisteravond last van mijn rug) en wie weet ga ik of gaan we nog wel een rondje lopen. Een fijne dag vandaag! Dikke kerstknuffels!

  Beantwoorden
 6. Mireille
  26 december 2016 at 09:02 (4 jaar ago)

  Ziet er uit als een perfecte kerstdag. Wij zijn met ons viertjes naar mijn broer geweest. Die ik moet zeggen werkelijk een heerlijk diner had bereid samen met zijn vrouw. Totti heeft uren in de tuin geravot met het hondje van mijn broer Tess. Ze zagen er niet uit maar wat een lol hebben die twee gehad. De kids hebben vanalles gedaan waardoor wij de tijd hadden om lekker te keuvelen en te genieten.
  Vandaag gaan we laat in de middag naar mijn schoonfamilie helaas zonder Totti. We gaan namelijk uit eten.
  Fijne dag vandaag

  Beantwoorden
 7. Cindy
  26 december 2016 at 08:51 (4 jaar ago)

  Wat leuk zeg, heerlijk dat je zoveel familie hebt en daar kerst mee kunt vieren. Heb dat zelf helaas niet.
  Lief van Benthe dat ze zoveel rekening houdt met de eenden!
  Had gisteren Netflix/pyjama dag, maar was dat alweer snel zat eigenlijk. Vandaag haal ik mijn moeder op voor een paar uurtjes, bij mij zit ze fijner dan in een saai verpleeghuis. En vanavond bowlen en steengrillen met familie van de vriendin van mijn vader. Mijn vader en zijn vriendin zijn er helaas niet bij, ook weer een hoop gedoe… maar goed, ben allang blij dat ik er even uit kan.
  Fijne dag vandaag!

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  26 december 2016 at 07:27 (4 jaar ago)

  Zo een gezellige eerste kerstdag!
  Fijn dat jullie zo genoten hadden.
  Sjoelen is leuk.

  Geniet van een fijne dag Xoxo

  Beantwoorden
 9. marije
  26 december 2016 at 06:11 (4 jaar ago)

  Zag er gezellig uit jullie 1e kerstdag en heerlijk relaxen vandaag. Je hebt gelijk! Ik ga zo op pad naar Antwerpen, lekker door de stad wandelen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.