Happy Shopping Spot: SoMuch in Heerenveen

Een winkel die al héél lang op mijn Happy Shopping Spots-wishlist stond, maar die zo’n beetje aan de andere kant van Nederland ligt: SoMuch in Heerenveen. Ik ken eigenaresse Binnie inmiddels al door onze gezamenlijke liefde voor vrolijke jurkjes, en had er al een paar keer online besteld. Nu de nieuwe najaarscollectie van Tante Betsy binnen was, besloot ik dat het tijd was om de reis te ondernemen. En dus reed ik onlangs ruim 230 kilometer richting het hoge Noorden om eindelijk een bezoekje te brengen aan de winkel. Kijk je mee naar mijn verslag?

SoMuchSoMuch in Heerenveen: Happiness is just around the corner

Aan het eind van de Dracht in Heerenveen, nét buiten het drukke centrum, ligt SoMuch. 2,5 jaar geleden door eigenaresse Binnie geopend onder het mom van een pop-up store voor een maand of twee. Maar inmiddels is de winkel een begrip in heel Nederland. En dat laatste komt vooral door de tomeloze inzet van Binnie. Inzet om alle fans van mooie jurkjes, shirtjes en rokjes, te voorzien van nieuwe kleding. Haar webshop, die al langer bestaat, is bekend bij bijna alle fans van Tante Betsy, King Louie, Blutsgeschwister en nog meer van dit soort mooie merken.

Maar daarnaast is Binnie altijd bereid om dat ene jurkje voor je opzij te leggen. Om te kijken of een rokje er toch niet meer in maat XL is. Of om op afstand mee te denken bij het maken van de juiste combinatie. Echt, ik heb respect voor deze vrouw die de vele pb-tjes, mailtjes en telefoontjes iedere week weer geduldig en vol enthousiasme beantwoordt.

SoMuchWelkom!

Zodra je bij SoMuch binnenstapt, ervaar je direct het enthousiasme waarmee Binnie de winkel in Heerenveen runt. Nu zorgen de vrolijke kleren zelf natuurlijk al voor een leuke sfeer, maar de manier waarop je als klant verwelkomd en geholpen wordt, dragen hier zeker aan bij. Geen nep-vriendelijkheid of adviezen waar je niks aan hebt, maar eerlijk advies en enthousiast meedenken. Daar houden we als klant toch van?

In principe runt Binnie de winkel alleen, maar wordt op drukke dagen regelmatig bijgestaan door haar zus Ida. Ik had zaterdag afgesproken met Sylvia, die ik al heel lang ken (van o.a. het Lush-forum en nu zitten we allebei in diverse Tante Betsy-facebook groepen). Toen we bij SoMuch aankwamen, bleek Ranoe er onverwachts ook te zijn, zij is een lezeres van Beautyspots. En ook Frederike, die ik ken van de diverse Facebook-groepen en een goede vriendin van Binnie is, was er. Zo hadden we zomaar een heel gezellige mini-meet!

SoMuchDe najaarscollectie van Tante Betsy

Veel dames met grotere maten weten SoMuch inmiddels te vinden voor de XXL jurkjes en rokjes van Tante Betsy. Want in tegenstelling tot veel andere webshops, koopt Binnie de maten XL en XXL altijd ruim in, omdat ze weet dat daar veel vraag naar is.

SoMuchOok het merk Halsoverkop is bij SoMuch ruim vertegenwoordigd. Hier komt binnenkort een nieuwe collectie van uit, deze belooft weer veel moois!

SoMuchGezelligheid gaat voor nette stapels

Bij SoMuch staan gezelligheid en een sfeer waarin je je als klant welkom voelt, voorop. Hier kun je rustig in een stapel kleding zoeken, zonder dat er een verkoopster over je schouder staat mee te kijken of je het wel netjes weer terug legt. En of je nou 1, 2 of 10 jurkjes wilt passen: De dames bij SoMuch nemen alle tijd voor je en denken met je mee. Ze pakken ook nog een jurkje uit het rek wat je zelf misschien niet zo snel gepakt zou hebben. En als iets niet staat, dan zeggen ze dat ook gewoon eerlijk. Eigenlijk zoals het hoort, vind ik. Je hoeft niet bang te zijn dat je bij SoMuch met een miskoop naar buiten loopt, en dat is een fijn gevoel. Zeker als je in je eentje aan het shoppen bent, is het fijn als er iemand kritisch met je meekijkt.

SoMuchBehalve dameskleding vind je bij SoMuch ook kleding voor heren, jongens en meisjes. Vooral in die laatste categorie hangt er ook zoveel leuks in de winkel! ♥ Ik snap wel dat meisjes ook graag bij Binnie komen shoppen. Ook voor de kleinste klanten heeft ze, hoe druk het ook is, alle tijd en neemt hun wensen ook serieus.

SoMuchToen ik er was, was er in die week veel nieuwe collectie geleverd, waardoor de winkel maar ook het magazijn behoorlijk vol was. Waar een andere winkel de dozen angstvallig zou verstoppen, wordt Binnie ook daar niet zenuwachtig van. Als een klant iets wil wat nog niet uitgepakt is, trekt ze gewoon midden in de winkel een doos open om het betreffende item op te zoeken. Heerlijk, ik houd daar van!

SoMuchSoMuchHet merk Blutsgeschwister is ook een ontzettend leuk merk, met vrolijke printjes die heerlijk met elkaar te mixen en matchen zijn ♥

SoMuch SoMuchRice and SoMuch more

Voorin de winkel staan een paar rekken vol mooie spulletjes van o.a. Rice. Je snapt dat ik het niet kon laten om hier even tussen te snuffelen. En zo ontdekte ik nog bekers met een printje wat ik nog niet had 🙂

SoMuchLiefde voor deze schoenen van Lien & Giel ♥

SoMuch SoMuchMisschien is het maar goed dat Heerenveen 230 kilometer bij mij vandaan ligt, anders zou ik volgens mij iedere zaterdagmiddag bij SoMuch willen binnenlopen, hihihi!

SoMuch SoMuchUiteraard heb ik ook een en ander gepast toen ik bij SoMuch was, vooral van de nieuwe najaarscollectie van Tante Betsy. Meestal bestel ik mijn kleren online, maar als je dan een keer in een winkel bent, wil je natuurlijk ook zoveel mogelijk passen 😉 Het vest kon ik helaas niet meenemen omdat dat al gereserveerd was voor een andere Betsy Girl, maar deze gaat Binnie nog voor me proberen na te bestellen ♥

SoMuchDit waren mijn uiteindelijke aankopen. De kleding items zie je heel binnenkort terug in een apart OOTD-artikel. En ik heb mijn Rice stash weer een beetje aangevuld zoals je ziet 🙂

SoMuch is een echte Happy Shopping Spot. Het is een winkel waar je gerust een uur (of langer, wij zijn er ruim drie uur binnen geweest, hihihi!) kunt doorbrengen. Je ontdekt iedere keer weer wat anders moois. Loop er dus zeker even binnen als je in de buurt bent, je zult er geen spijt van krijgen! En mocht Heerenveen niet bij je in de buurt liggen, neem dan eens een kijkje in de webshop. Deze wordt steeds bijgewerkt zodra er nieuwe collectie binnen komt, en is dus altijd up-to-date.

Binnie en ook de andere dames, bedankt voor een gezellige middag en jullie goede tips en adviezen! ♥

13 Comments on Happy Shopping Spot: SoMuch in Heerenveen

 1. Hennie
  3 augustus 2017 at 06:32 (12 maanden ago)

  Het is mij net even iets te kleurig maar kan me indenken dat het wel helemaal jouw ding is. Enne, volgens mij ben jij drastisch afgevallen. Of zie ik dat verkeerd? Slankie!

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  2 augustus 2017 at 21:16 (12 maanden ago)

  Het blijft niet zo mijn ding, maar ik kan me voorstellen dat jij daar heel blij van werd hihi!

  Beantwoorden
 3. Miranda
  2 augustus 2017 at 20:14 (12 maanden ago)

  Wat een gezellige shopmiddag!
  Ik ben benieuwd naar je aankopen 🙂

  Beantwoorden
 4. An
  2 augustus 2017 at 20:07 (12 maanden ago)

  Wat een vrolijke kleurige shop. Echt iets voor jou.

  Beantwoorden
 5. Annette
  2 augustus 2017 at 15:58 (12 maanden ago)

  Echt een winkel voor jou, dat zie je gelijk heerlijk al die kleuren en die schoenen wow heel erg leuk

  Beantwoorden
 6. Aimee Moolenaar-Dols
  2 augustus 2017 at 10:13 (12 maanden ago)

  Wat een heerlijke blog. Wordt helemaal happy van alle kleurrijke foto’s 🙂 echt super leuk. Voor mij beetje ver helaas maar wie weet in de toekomst als ik in de buurt kom. Groetjes en liefs Aimee

  Beantwoorden
 7. Talitha
  2 augustus 2017 at 09:51 (12 maanden ago)

  Wat een supergezellige winkel ☺ die schoenen vind ik ook erg tof!

  Beantwoorden
 8. eva
  2 augustus 2017 at 09:25 (12 maanden ago)

  super wat leuk om te lezen.
  So much is echt een gezellige winkel

  Beantwoorden
 9. mireille
  2 augustus 2017 at 08:05 (12 maanden ago)

  Wordt je toch helemaal vrolijk van van deze winkel.
  Inderdaad maar goed dat deze niet zo dichtbij ligt voor jou Natasja.

  Beantwoorden
 10. Cindy
  2 augustus 2017 at 07:18 (12 maanden ago)

  Leuke winkel hoor. Super natuurlijk dat er zoveel van dit soort merken te koop is als je daar gek op bent.
  Gezellig ook die mini meet!

  Beantwoorden
 11. Jolanda
  2 augustus 2017 at 06:52 (12 maanden ago)

  Ohhh heerlijke winkel!! Ik zou echt in de shopping mood komen als ik er was denk ik.

  Beantwoorden
 12. Marije
  2 augustus 2017 at 06:23 (12 maanden ago)

  Wat een leuke winkel. Kan mij voorstellen dat je je helemaal op je plek was.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.