Happy Shopping Spots: Hupsakeet

Hoera, het is weer tijd voor een nieuwe Happy Shopping Spot! In november en december lag deze rubriek even stil vanwege drukke weekenden, maar vorig weekend ben ik weer op pad geweest, samen met Jori. We gingen naar Hupsakeet, een schattig, vrolijk en kleurrijk winkeltje in Hardinxveld-Giessendam. Ik volg Hupsakeet al een hele tijd via Instagram, en dit winkeltje stond hoog bovenaan mijn wishlist om toe te voegen aan mijn Happy Shopping Spots rubriek. Toen ik Ramona, de eigenaresse, een berichtje stuurde met mijn vraag, kreeg ik een enthousiaste reactie terug. Ramona blijkt net zo vrolijk en gastvrij te zijn als Hupsakeet uitstraalt. Kijk je mee naar mijn uitgebreide fotoverslag?

Hupsakeet
Hupsakeet: winkeltje vol vrolijke fratsen

Een winkeltje vol vrolijke fratsen, dat is hoe Ramona zelf Hupsakeet omschrijft op de website. En dat is ook precies wat het is. Je vindt er leuke, niet alledaagse spulletjes die allemaal één ding gemeen hebben: vrolijkheid en kleur. Zodra je binnenstapt, lijkt het alsof je een andere wereld binnen stapt, al is het dan een heel klein wereldje. Een wereld van kleur, van sfeer en van gezelligheid. Het winkeltje is klein, maar ontzettend knus. Ramona zelf is het stralende middelpunt van Hupsakeet, een enthousiaste, hartelijke vrouw die volgens mij nooit om een praatje verlegen zit.

Hupsakeet
In haar vorige baan in de zorg miste ze op den duur door alle bezuinigingen het contact met de mensen, de reden waarom ze ooit de zorg in ging. En dat contact is precies wat Ramona nu in haar eigen winkeltje, een grote droom die uitkwam, terug vindt. Want ja, het sfeervolle winkeltje leent zicht uitstekend voor een kort of wat langer praatje, als je daar behoefte aan hebt. Zoals een vaste klant van Hupsakeet het omschrijft: “alsof je thuis komt”.

In eerste instantie runde Ramona Hupsakeet vanuit een keet, die ze samen met haar man helemaal had opgeknapt en in vrolijke kleuren had geschilderd. Hiermee ging ze allerlei markten en fairs door het hele land af. Maar toen kwam dit pandje vrij, en begon de wens van een eigen winkeltje toch weer te kriebelen. En vooral het feit dat ze ‘s avonds gewoon de deur dicht kon trekken en naar huis kon gaan, en niet meer steeds hoefde op te bouwen en af te breken, gaf uiteindelijk de doorslag. Hupsakeet 2.0 is sinds november 2015 een feit.

Hupsakeet
Assortiment

Bij Hupsakeet vind je eigenlijk vooral originele artikelen. Van servies tot retro speelgoed, van een ruim assortiment leuke kaartjes tot tassen en kussens. Zolang het maar vrolijk en kleurrijk is. Je vindt hier kadootjes die je niet in een doorsnee winkel vindt, en alleen daarom is een bezoekje aan Hupsakeet al de moeite waard. Je vindt er merken als Imbarro, Ginger en Janod.

Hupsakeet

Hupsakeet
Hoe klein het winkeltje ook is, Jori en ik raakten er niet uitgekeken. Ik denk dat we wel een uur (of anderhalf uur?) binnen zijn geweest, maar ik bleef maar nieuwe dingen ontdekken. Hupsakeet staat vol met leuke spulletjes, alles is op een gezellige manier gepresenteerd. Geen standaard stapeltjes of rijtjes, maar net zoals je het thuis ook zou neerzetten. Ramona vertelde dat ze graag een tafel met stoelen in de winkel zou hebben waar de klanten een kopje koffie of thee aan kunnen drinken, maar daar is het pand helaas net te klein voor. Wie weet ooit…

Hupsakeet
Bij Hupsakeet vind je het melamine servies van het merk Ginger, zeg maar een zusje van Rice. Leuk om weer andere printjes en kleurtjes te ontdekken. Zelf was ik ook helemaal weg van de tafelloper die op de tafel lag, en die je rechts op de foto ook opgevouwen ziet liggen. Deze zijn van het merk Imbarro, voor Jori en mij weer een nieuw (en verslavend mooi!) merk.

Hupsakeet
Kaartjes

Hupsakeet heeft een uitgebreid assortiment leuke, vrolijke ansichtkaarten met mooie teksten en vintage afbeeldingen. Leuk om te versturen, maar ook erg leuk om aan de muur te hangen, met of zonder lijstje eromheen.

Hupsakeet

Hupsakeet
β™₯

Hupsakeet

Hupsakeet
Bij Hupsakeet is het voorjaar al begonnen β™₯

Hupsakeet
Alle hoekjes worden nog meer opgefleurd door de kleurrijke (kunst)bloemetjes die je door de hele winkel vindt. Ramona weet wel hoe je sfeer brengt in een winkel hoor!

Hupsakeet
Colour your life krijgt een geheel nieuwe betekenis bij Hupsakeet. Nu weet ik zelf inmiddels uit ervaring dat kleur in je interieur echt ontzettend veel met je humeur doet, ik word dan ook enorm vrolijk en blij van een winkeltje als dit. Ik heb een paar leuke spulletjes gekocht (laat ik je aan het eind van het artikel zien), nog steeds word ik van ieder klein kleurrijk prulletje wat het huis in komt, blij als een kind πŸ™‚

Hupsakeet
Die klok…! β™₯

Hupsakeet
Super leuke, originele kandelaars in de vorm van cactussen β™₯

Hupsakeet
Geen plekje in de winkel van Hupsakeet is onbenut gebleven. De kasten langs de muren, en de balie van de kassa komen uit de oorspronkelijke keet, en uiteraard hebben de muren ook een leuk kleurtje gekregen.

Hupsakeet
Hupsakeet
Hupsakeet heeft enorm leuk retro speelgoed in het assortiment. Hier vind je de leukste kadootjes, zowel voor kleine kindjes als voor wat grotere kids. Veel leuker om te geven dan een 13-in-een-dozijn speelgoeddoos van de grote ketens.

Hupsakeet
Ken jij ze nog van vroeger?

Hupsakeet

Hupsakeet
Puzzels doen het volgens mij altijd goed bij kinderen, zeker als het zulke vrolijke exemplaren zijn als deze!

Hupsakeet
Kiekeboe!

Hupsakeet

Hupsakeet
Boven en naast het speelgoed vind je twee schappen met boeken, ook weer orgineel en voor veel gelegenheden. Mij sprak het boek Kringloopgeluk erg aan, maar mijn mandje zat al zo vol πŸ˜‰

Hupsakeet
Sieraden

Op deze broches van Zzipp was ik op slag verliefd, maar ik twijfelde of ze niet een beetje kinderachtig waren voor me. Ach weet je: bij mijn volgende bezoek neem ik er eentje mee, lekker belangrijk wat iemand anders er van vindt πŸ˜‰ Ik vind die met het hertje zΓ³ ΓΌber cute β™₯

Hupsakeet

Hupsakeet
Achterin de winkel staat een kast met daarin mooie, vrolijke armbanden en kettingen. Ik viel zelf voor de lederen armbandjes met roos van Urban Hippies.

Hupsakeet
β™₯

Hupsakeet
Jori kocht onder andere deze kandelaar van Imbarro. Wat is hij leuk he?

Hupsakeet
Naast gewone tassen verkoopt Hupsakeet ook leuke toilettassen in allerlei printjes. Ook weer heerlijk origineel, ik houd er van!

Hupsakeet
Straks in mijn nieuwe huis wil ik zulke vrolijke, zachte kussens op de bank!

Hupsakeet

Hupsakeet
Ja, ik geloof dat Jori en ik allebei een beetje verliefd zijn geworden op Hupsakeet. Ik weet dan ook wel zeker dat dit niet ons laatste bezoek was πŸ™‚

Hupsakeet

Hupsakeet

Hupsakeet
Deze vrolijke gieters zijn niet alleen leuk voor kinderen hoor, ik wil er zelf ook wel eentje om in de zomer de bloemetjes water mee te geven!

Hupsakeet
Hupsakeet is gevestigd aan de Peulenstraat 253 in Hardinxveld-Giessendam en is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Op de website staat een duidelijke routebeschrijving. Wil je op de hoogte blijven van alle leuke spulletjes die Ramona regelmatig binnen krijgt, volg Hupsakeet dan op Instagram.


Shoplogje

Natuurlijk hebben Jori en ik zelf ook lekker geshopt (zie maar eens met lege handen buiten te komen bij Hupsakeet, dat is volgens mij een onmogelijke opgave). Al onze spulletjes werden ingepakt in vrolijk inpakpapier, dat is standaard service van Ramona β™₯


Ik kocht een paar schattige, vrolijke ansichtkaarten. Dat meisje op de bovenste kaart doet mij aan mezelf denken toen ik klein was. Al had ik niet zulke mooie krullen hoor πŸ˜‰


Deze vrolijke hangers zijn van het merk Ginger, ze fleuren inmiddels mijn werkhoekje op.


Van het melamine van Ginger kocht ik twee items: de beker met hondenhoofden had ik al een hele tijd geleden ergens gezien en stond sindsdien op mijn wishlist. En het kleine dienblaadje is handig voor een kopje thee met iets lekkers voor mezelf, en kon ik niet weerstaan door de mooie bloemenprint. Wat vind je van mijn nieuwe armband? Is hij niet prachtig? β™₯


Ook deze prachtige voorraadpot is van Ginger, deze prijkt nu op mijn rieten dienblad van Rice tussen de andere vrolijke spulletjes. En hij is gevuld met snoep uiteraard πŸ™‚


En tot slot kocht ik deze super leuke, vintage koektrommel. Doet hij jou ook zo aan vroeger denken?

Met heel veel dank aan Ramona voor de hartelijke, gastvrije ontvangst β™₯

15 Comments on Happy Shopping Spots: Hupsakeet

 1. Miranda
  6 november 2017 at 06:33 (2 jaar ago)

  Wat een leuke spulletjes bij Hupsakeet!
  Een reisje terug in de tijd en inderdaad, dat meisje op de kaart heeft dezelfde oogopslag en lach als jij als kind β™‘

  Beantwoorden
 2. Susan van 365daysofhappytantebetsydresses
  6 februari 2017 at 10:34 (3 jaar ago)

  Oh wat een heerlijk winkeltje, het is gewoon een snoepwinkel met heel veel leuks waarop je niet raakt uitgekeken en iedere keer iets anders leuks ziet. Ik volg hupsakeet ook en geniet iedere keer van die leuke Instagram plaatjes. Mijn oog viel al meteen op de Urban Hippies Hip Pockets aan de etalagepop haar hand ;). En natuurlijk herkende ik ook de prachtige rozenarmbandjes, zo mooii. Ik heb nu zo’n geborduurd rozenbandje van Urban Hippies ook al zo mooi! Heerlijke spulletjes kocht je, zo kun je nog lekker nagenieten van een wel heel geslaagd dagje shoppen. Knuff!

  Beantwoorden
 3. Annette
  4 februari 2017 at 18:59 (3 jaar ago)

  Wat een gave winkel ik zou helemaal gek worden als je me daarin los laat hahaha die melamine bekers met die parkieten wow te gek.

  Beantwoorden
 4. Tini Sprong
  4 februari 2017 at 17:00 (3 jaar ago)

  Ramona en haar winkeltje zijn ‘verrukkelijk’altijd een warm welkom en een hartelijk woord. Of je nu voor een kaart of voor een kado voor je kleindochter komt. De service blijft hetzelfde.

  Beantwoorden
 5. hilde
  4 februari 2017 at 15:30 (3 jaar ago)

  Wat een super schattig winkeltje! En al die vrolijkheid, daar zou ik ook niet met lege handen weg kunnen gaan. Leuk foto verslag zo!

  Beantwoorden
 6. MariΓ«lle
  4 februari 2017 at 13:42 (3 jaar ago)

  Wat schattig! Het is niet mijn stijl, want ik ben maar heel basic haha, maar er zitten absoluut leuke items tussen πŸ™‚

  Beantwoorden
 7. Cindy
  4 februari 2017 at 12:48 (3 jaar ago)

  Wat een leuke winkel! Jammer dat het niet bij mij me in buurt is, anders had ik zeker even een kijkje gaan nemen.

  Beantwoorden
 8. Debbie
  4 februari 2017 at 10:37 (3 jaar ago)

  Wat een leuke dingetjes allemaal! Kun je me vertellen waar die porceleinen mokken van zijn? Die in effen kleuren met een andere binnen- en buitenkant, met een zegel op foto 12?
  Hier in Sittard is ook zo’n winkeltje, Viva la Vida. Ik ga daar ook maar weer eens kijken haha. Ben mijn cremekleurige koffiemokken moe. Ik wil KLEUR! πŸ˜‰

  Beantwoorden
  • Natasja
   4 februari 2017 at 18:54 (3 jaar ago)

   Hoi Debbie, ik heb het voor de zekerheid even nagevraagd. Die mokken zijn ook van het merk Ginger, en zijn van melamine gemaakt. Leuk zijn ze he?

   Beantwoorden
 9. Mireille
  4 februari 2017 at 08:55 (3 jaar ago)

  Wat een vrolijkheid ik zou ook niet kunnen kiezen uit al die gezellige spulletjes. Dat armbandje heb ik ook in precies dezelfde kleur.

  Beantwoorden
 10. chucky1012
  4 februari 2017 at 08:54 (3 jaar ago)

  Zulke leuke en mooie vrolijk gekleurde items!
  Mocht ik ooit in de buurt zijn dan zal ik er zeker even naar binnen gaan πŸ˜‰

  Xoxo

  Beantwoorden
 11. marije
  4 februari 2017 at 08:08 (3 jaar ago)

  Wat een leuke winkel! Zou niet weten wat ik moest kiezen.

  Beantwoorden
 12. Jolanda
  4 februari 2017 at 08:07 (3 jaar ago)

  Wat een ontzettend tof winkeltje!! Ook echt iets voor jou! Leuk geshopt ook!

  Beantwoorden
 13. Jori
  4 februari 2017 at 07:04 (3 jaar ago)

  Ik krijg weer shopdrang als ik al het leuks weer zie op de foto’s. Ben net als jij ontzettend blij met mijn aankopen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.