Happy Shopping-spots: Tante Betje in Oosterhout

Een winkel vol prachtige vintagestijl jurkjes van o.a. Tante Betsy, King Louie, Le Pep en Who’s That Girl, Rice servies en mooie sieraden. Met een ouderwets gezellige sfeer, die direct als ‘thuis’ voelt. Een winkel waar ik uren rond zou kunnen kijken, omdat ik steeds weer wat nieuws ontdek. Ik heb het over Tante Betje in Oosterhout, een Vintage & Lifestylewinkel die vandaag in de spotlights staat!

Tante Betje

Tante Betje Vintage & Lifestylewinkel

Tante Betje bestaat nog niet zo lang, Dit voorjaar opende Lies de deuren aan het Heuveleind in Oosterhout. Tijdens haar vorige baan in de reclame, stapte ze vorig jaar bij toeval een winkeltje in het Oosten van het land binnen welke haar niet meer los liet. Een winkel waar ze zich, net als ik bij Tante Betje had, direct ‘thuis’ voelde. Prachtige vintage vrouwelijke jurkjes, een gemoedelijke sfeer, een winkel waar je vrolijk van wordt.

Tante Betje

Uiteindelijk besloot ze de grote sprong te wagen, en opende haar eigen winkel met de mooie vintage, retrojurkjes waar ze zelf ook zo van houdt.

Tante Betje

Tante Betje

Tante Betje is uniek in de regio, haar klanten komen dan ook uit heel Brabant. Niet alleen vanwege de mooie jurkjes, maar ook voor het mooie servies van Rice en de bijzondere accessoires. Zoals de sieraden van Urban Hippies en handgemaakte juweeltjes van Adriette Huyben. Of de prachtige gehaakte omslagdoeken van Bonita Loka, uit Wagenberg.

Tante Betje

Tante Betje

Warmte en gezelligheid

Je kunt nog zulke mooie jurkjes in je winkel hebben, of zo’n fijne vintage sfeer, uiteindelijk ben jij als eigenaresse van de winkel degene die de echte sfeer bepaalt. Tante Betje is in dit geval een naam die helemaal op zijn plaats is. Lies is een warme, enthousiaste en spontane vrouw, die graag kletst met haar klanten. Niet op een vervelende manier; als je liever rustig even rondkijkt in de winkel, voelt ze dat haarfijn aan. Maar zodra ze over haar winkel begint te praten, begint ze te stralen en vertelt ze honderduit.

Tante Betje

Tante Betje

Toen ik samen met Jori bij Tante Betje binnen stapte, voelde ik me meteen ‘thuis’. Natuurlijk omdat de jurkjes én het servies van Rice helemaal bij ‘mijn nieuwe ik’ passen, maar ook door de ongedwongen, warme sfeer in de winkel.

Tante Betje

Achterin de winkel staat een grote tafel, waar je lekker even kunt gaan zitten. Kinderen kunnen hier lekker kleuren terwijl hun mama op haar gemak jurkjes kan passen: Lies tovert in een seconde kleurplaten en -potloden tevoorschijn. En op het moment dat het voor een klein meisje nét iets te lang duurt, geeft Lies haar een ‘belangrijke taak’ en kan haar moeder nog even langer rondkijken. Ja, Lies is een warm mens met het hart op de juiste plaats. En dat voel je in alles.

Tante Betje

Tante Betje

Tante Betje

De nostalgische spulletjes die je overal in de winkel vindt, en de muziek ‘van vroeger’ zorgen ervoor dat het lijkt of de tijd stilstaat bij Tante Betje. Zelfs het passen (met de lekker ruime paskamers) gaat hier heel gemoedelijk. Ik heb eigenlijk een enorme hekel aan passen in een winkel (te kleine paskamers, vreselijke verlichting, verkoopsters die achter het gordijn staan te roepen naar je of het wel lukt), maar bij Tante Betje heb ik op mijn gemakje wel vijf of zes jurkjes gepast, zonder vervelend gevoel.

Tante Betje

Tante Betje

Tante Betje

Blije jurkjes 🙂

Het gevoel wat ik had toen ik mijn allereerste jurkje van Tante Betsy aantrok, blijken meer vrouwen te hebben. Zo vertelde Lies dat veel klanten na hun eerste bezoek aan Tante Betje terugkomen om te vertellen dat ze zoveel complimentjes krijgen. Of je nu slank of wat voller bent, bij Tante Betje is voor ieder figuur een mooi jurkje te vinden. Zodat je je nog meer vrouw voelt, en net als ik blij en warm wordt van binnen op het moment dat je je jurkje aantrekt. Iedere twee weken komen er nieuwe jurkjes binnen, de collectie wisselt dus regelmatig en is verre van saai te noemen.

Tante Betje

Tante Betje

Tante Betje

Tante Betje is een winkel waar ik op slag verliefd op geworden ben, dit was dan zeker ook niet mijn laatste bezoekje aan de mooie winkel van Lies. Het centrum van Oosterhout heeft sowieso een ware make-over gekregen de afgelopen tijd, en is een aanrader voor een gezellig dagje winkelen. Vergeet dan zeker niet even binnen te lopen bij Tante Betje! Om met de woorden van Lies te eindigen:

Elke dag is een dag met een gouden randje door de bijzondere, leuke, eigenzinnige, grappige, warme maar vooral mooie echte mensen die in mijn winkeltje komen.

Heerlijk toch, als dit je dagelijkse werk is?

Tante Betje

Tante Betje

Winactie!

Van Lies kreeg ik twee prachtige grote bekers van Rice mee met een vintage illustratie, deze mag ik aan één van jullie weggeven (stiekem wilde ik ze zelf houden, hihihi!). Wat moet je doen om kans te maken?

 • Laat hieronder een reactie achter waarin je aangeeft mee te doen aan de winactie (let op: zorg dat je met een geldig email-adres reageert. Als ik je niet kan bereiken via de mail, gaat de prijs naar iemand anders).
 • Like de Facebook pagina van Tante Betje en Beautyspots en deel het bericht over dit artikel met je vrienden.
 • Voor een extra winkans: volg Tante Betje en Beautyspots op Instagram en deel een bericht over dit artikel met de hashtags #tantebetje #beautyspots en #happyshoppingspots

De winactie loopt tot en met zaterdag 22 oktober, daarna maak ik de winnaar bekend!

Tante Betje

Tot slot nog een foto van het werkelijk schattige tasje waarin je je aankopen bij Tante Betje mee naar huis krijgt. Alleen daarvoor zou je al een bezoekje aan de winkel brengen…

22 Comments on Happy Shopping-spots: Tante Betje in Oosterhout

 1. Lian Lieke
  22 oktober 2016 at 10:38 (6 jaren ago)

  Wat een leuke actie! En wat een prachtige winkel met authentieke artikelen! Als ik in de buurt ben ga ik zeker langs!
  Bij deze doe ik heel graag mee met de actie.
  Nog een heel fijn weekend!

  Beantwoorden
 2. Adriette bentum
  22 oktober 2016 at 10:17 (6 jaren ago)

  Wat een gave winkel!! Een droom om ooit zelf zoiets te hebben! Ik doe heel graag mee aan de winactie!
  Ik hoop dat ik snel eens in de buurt ben want dan kom ik zeker langs!
  Groetjes jet

  Beantwoorden
 3. Monique van den Berg
  21 oktober 2016 at 22:43 (6 jaren ago)

  Wat ziet de winkel er gaaf uit! Leuk om een keer die kant op te rijden. Ik doe heel graag mee met die super leuke winactie!
  Groetjes, monique

  Beantwoorden
 4. Susan van 365daysofhappytantebetsydresses
  21 oktober 2016 at 21:09 (6 jaren ago)

  Oh wat een heerlijke blogpost over Tante Betsy verkooppunt Tante Betje. Oh wat een feestje moet dat geweest zijn om daar lekker te kunnen rondkijken tussen al die mooie items en kleding. En zo fijn als je op je gemak kunt passen. In een Tante Betsy verkooppunt probeer ik ook altijd meerdere jurkjes uit. Ik waag oo graag een kansje…net op tijd ;).
  Woonde ik maar wat centraler in het land dan wist ik het wel.
  Toevallig vandaag een gastblogger blogpost die ook een Tante Betsy verkooppunt bezocht…die van jou zou ook perfect bij mijn blog passen. Warme groetjes en knuffels van Susan

  Beantwoorden
 5. Anita anna
  19 oktober 2016 at 15:52 (6 jaren ago)

  Wat zijn ze leuk en apart! Ik doe heel graag mee

  Beantwoorden
 6. Marian Zw.
  19 oktober 2016 at 11:44 (6 jaren ago)

  Dat ziet er inderdaad heel gezellig uit! En wat fijn dat ik als mama even rustig kan passen! Meestal hangen er twee kindjes in en rond het gordijn van de paskamer! Ik loot graag mee voor zo’n prachtige beker!

  Beantwoorden
 7. Angela
  19 oktober 2016 at 11:14 (6 jaren ago)

  Wat een heerlijk lief winkeltje… daar wil ik best een keer een stukje voor rijden.
  Mooi dat er zulke fijne mensen zijn die met hart en ziel van hun werk houden… van passie je werk maken voel je.
  De jurkjes staan je super en wat een prachtige foto’s weer!
  Ik doe zeker mee met deze gezellige winactie. Een actie om vrolijk van te worden.

  Beantwoorden
 8. Tamara TS
  19 oktober 2016 at 03:06 (6 jaren ago)

  Wat een leuk winkeltje! Daar zou ik uren kunnen blijven. Als ik er een keertje in de buurt kom, ga ik er zeker langs.
  Ik doe graag mee aan de winactie.
  (FB Tamara Mara Großmaul)

  Beantwoorden
 9. julia van empel-stamate
  18 oktober 2016 at 22:03 (6 jaren ago)

  Super leuke winkel!Ik doe graag mee

  Beantwoorden
 10. Evelien
  16 oktober 2016 at 20:35 (6 jaren ago)

  Wat een heerlijk knus en gezellig winkeltje, dat blauwe jurkje staat je heel mooi! De winactie sla ik over, ik gun het anderen graag! 🙂

  Beantwoorden
 11. Jolanda
  16 oktober 2016 at 14:22 (6 jaren ago)

  Wat een superleuke winkel zeg! Ziet er ontzettend gezellig uit!

  Beantwoorden
 12. Mireille
  16 oktober 2016 at 12:43 (6 jaren ago)

  Wat een heerlijk winkeltje. Zo iets zo ik ook wel in de buurt willen.

  Beantwoorden
 13. Hennie
  16 oktober 2016 at 12:11 (6 jaren ago)

  Hahaha, je nieuwe ik. Ook nog echt!
  En het staat je haske goed!

  de winactie gun ik een ander, maar het lijkt me een ontzettend knusse winkel.

  Beantwoorden
 14. Sylvia
  16 oktober 2016 at 11:02 (6 jaren ago)

  Super leuke winkel! Stiekem ben ik blij dat ik er niet in de buurt woon 😛 niet goed voor mijn portemonnee haha.
  Komt niet goed hier, eerst verslingerd aan de Rice door je leuke blogs erover en nu ook al de eerste Tante Betsy kleding gekocht.
  De rice bekers gun ik een andere volger 🙂

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 oktober 2016 at 12:26 (6 jaren ago)

   Oeps, tijd voor een toevoeging aan mijn disclaimer? 😉

   Beantwoorden
   • Sylvia
    16 oktober 2016 at 12:32 (6 jaren ago)

    Hihih bijna wel ja, maar ben blij met Tante Betsy, wilde eerst een King Louie jurkje kopen, maar de stof van Tante Betsy is mooier/dikker en de printjes vind ik leuker, King Louie vind ik dit jaar niet zo super, op een enkel printje na.

    Beantwoorden
 15. Babs
  16 oktober 2016 at 10:04 (6 jaren ago)

  Zo een winkeltje is een winkeltje naar mijn hart. Als ik een iets zou willen starten, dan zou het zoiets zijn, de spullen, de sfeer, zo leuk en gemoedelijk!
  Die jurkjes zijn zo leuk en ze kleden inderdaad mooi af!
  Leuk, ik doe mee!

  Beantwoorden
 16. Judith
  16 oktober 2016 at 10:02 (6 jaren ago)

  Jammer dat ik niet in de buurt woon, het ziet er uit als een hele gezellige winkel.

  Beantwoorden
 17. Marije
  16 oktober 2016 at 09:43 (6 jaren ago)

  Wat een leuke winkel zeg! Die groene set staat je geweldig. Helaas is de winkel niet naast de deur maar als ik een keer in de buurt ben ga ik zeker langs. Fijne zondag!

  Beantwoorden
 18. Marijke
  16 oktober 2016 at 08:40 (6 jaren ago)

  wat een leuke winkel, ik wist niet dat dit pareltje in Oosterhout zit. Ik ga gauw een keer kijken.
  Ik doe ook graag mee met de actie

  Beantwoorden
 19. chucky1012
  16 oktober 2016 at 07:50 (6 jaren ago)

  Wat een prachtige spullen worden er verkocht in deze leuke shop 😉
  Lieve en vriendelijke verkoopster.
  Fijn dat de eigenaresse klanten warm een warme ontvangst geeft.
  Van zulke winkels hou ik.
  Ik zal een keer naar het centrum daar gaan voor een gezellige dag uit.
  Ik doe héél graag mee met deze leuke winactie.
  Alles doe ik om kans te kunnen maken op deze prachtige prijs en ook voor de extra kans.

  Fb.: Ike Hassankhan

  Instagram: @chucky1012

  Fijne en mooie dag Xoxo

  Beantwoorden
 20. Jori
  16 oktober 2016 at 07:08 (6 jaren ago)

  Wat een geweldig leuke winkel met een super verkoopster. Ik vind het vooral ook mooi om te zien hoe de leuke aparte zaakjes elkaar helpen en elkaars naam noemen.Zo kom je op de leukste plekjes.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.