Happy Shopping Spots: Tuthola in Markelo

Een paar weken geleden plaatste Sylvia in de Tante Betsy Facebook-groep een paar foto’s van een winkel waar ze heerlijk had geshopt, Tuthola in Markelo. Mijn eerste gedachte was: wat een leuke winkel voor de Happy Shopping Spots rubriek! Ware het niet dat Markelo hier volgens mij 200 kilometer hier vandaan ligt. Maar ja, die winkel hóórt gewoon in deze rubriek, dus besloot ik te vragen of Sylvia (die ik al een hele tijd online ken, we delen de liefde voor honden, Lush, waxmelts, en inmiddels ook Rice én Tante Betsy) als gastblogger een artikel wilde schrijven. En ja dat wilde ze! Dus staat vandaag Tuthola in de schijnwerpers, en geef ik hierbij heel graag het woord aan Sylvia!

TutholaEen echte Happy Shopping Spot: Tuthola!

Natasja vroeg mij een paar weken geleden of ik een Happy Shopping Spots artikel wilde schrijven over mijn bezoek aan Tuthola in Markelo. Tuthola is een super gezellige en vrolijke winkel in Markelo. Toen ik binnenkwam, werd ik meteen warm onthaald en werd er gekletst of ik al jaren klant was. Mijn doel van deze dag was de tweede lichting van de zomercollectie van Tante Betsy, die die week binnen gekomen was bij Tuthola.

King Louie ken ik al een flink aantal jaren, hier heb ik al verschillende vestjes, shirtje en rokjes van. Tante Betsy leerde ik vorig jaar kennen via Natasja haar blog. Haar enthousiasme heeft mij aangestoken en ook de outfit posts hebben daar aan bijgedragen. Vorig jaar oktober bestelde ik mijn eerste Tante Betsy en vanaf die tijd ben ik steeds enthousiaster geworden.

TutholaAcht jaar geleden is Wilma gestart met de winkel. Ze had haar vorige baan opgezegd omdat het haar geen voldoening meer gaf en ze iets anders wilde. Wat dat ‘iets anders’ zou worden, was de eerste tijd nog niet echt duidelijk. Het idee voor een eigen winkel begon steeds meer te broeien, die droom was er al heel lang. Toen haar man een toonbank en een kassa had gekocht met de bijpassende woorden ‘nu mag jij de rest invullen’ was het plan snel gesmeed, en begon de zoektocht naar een geschikt pand.

Toen het winkelpand was gevonden moest er natuurlijk een naam komen voor de winkel. Die naam kwam ineens binnenvallen toen Wilma voor de spiegel stond: ‘Tuthola’. Na korte tijd opende Wilma haar winkel in (in eerste instantie) kinderkleding, na een half jaar kwam de switch naar dameskleding. Bijna 2,5 jaar geleden is de winkelruimte vergroot, de toenmalige bewoner vertrok en Wilma kon dat stuk van het pand er bij kopen. En daar droomde ze al van sinds ze het pand betrok.

TutholaTuthola straalt heel veel gezelligheid uit door de vintage achtige uitstraling en gekke dingen in het interieur. Zo zie je eigenlijk door de hele winkel items die je normaal niet snel tegenkomt in een dameskledingzaak, het geeft een mooie eigen en unieke sfeer.

TutholaBij Tuthola worden prachtige, vrolijke merken verkocht: Sanita, King Louie, Blutsgeschwister, Tante Betsy, Very Cherry, Hals over kop, Isiswomanwear, Sticksandstones, Danefae, Le Pep, Hi di Hi – Noi Noi. Je kan er dus goed slagen voor een complete outfit. Jurken, rokjes, shirts, blouses, vestjes, leggings, panty’s, laarzen, jassen, tassen, klompjes en sieraden: het is er allemaal.

TutholaGoed en eerlijk advies

Wilma heeft een goede kijk op wat je wel en niet staat. Je komt nog maar net het pashokje (nou ja, hokje is eigenlijk niet het juiste woord, het is een zeer mooie ruime paskamer, met stoel en genoeg ruimte om je goed om te kunnen kleden) of je hoort al of het je staat of niet. Ik kwam voor een rood jurkje van Tante Betsy en het stond me gewoon niet, tot mijn spijt moest ik Wilma daar helemaal gelijk in geven. Vervolgens kwam Wilma aan met een jurkje van King Louie. Ik vond het printje en jurkje zo op de hanger niet zo geweldig, maar het stond me prachtig. Zo ook met een jurkje van Le Pep: het stond me prachtig, maar ik vond hem voor mezelf net iets te netjes. Prima en super gaaf voor op een feestje, maar voor zo dagelijks, naar mijn gevoel iets te netjes.

Tuthola TutholaEn weet je wat ik zo prettig vind? De kleding ligt niet op keurige strakke stapels, waardoor je nergens aan durft te zitten omdat je bang bent dat je zo’n keurige stapel verstoort. Nee, de hele winkel nodigt uit om lekker te passen en dat ene vestje ook nog even uit de stapel te pakken.

TutholaKoffie of thee staat klaar (of wordt gezet), dus ook als je een stuk moet rijden is Tuthola aan te bevelen. Voordat je de winkel weer uit bent, ben je wel een flinke tijd onderweg 😊 Passen, kletsen, nog weer passen en eventueel iets drinken 😊

TutholaWilma, de altijd positieve en vrolijke eigenaresse van Tuthola.

Tuthola

De prachtige jurkjes die uiteindelijk met Sylvia mee naar huis mochten (ik ben jaloers op haar groene Dress Lola Songbirds ♥)

Je vindt Tuthola aan de Stationsstraat 47a in Markelo.

Sylvia, ontzettend bedankt voor dit prachtige, heerlijke Happy Shopping Spots verslag! Je hebt geen woord te veel gezegd, de winkel ziet er ontzettend mooi en vooral ook heel gezellig en uitnodigend uit. Als ik een keer in de buurt ben, ga ik zeker even (of iets minder even, hihihi!) een kijkje nemen!

Ben je benieuwd naar de andere grote passie van Sylvia? Op haar blog My Obsessions schrijft ze volgens eigen zeggen ‘Over alles wat mijn interesse heeft’, maar vooral over waxmelts en geurkaarsen. Sylvia heeft mij onder andere doen kennismaken met Mooster Bubble, om maar even een ontzettend mooi merk te noemen. Een aanrader als je net als Sylvia en ik van geurkaarsen en waxmelts houdt!

6 Comments on Happy Shopping Spots: Tuthola in Markelo

 1. Miranda
  9 april 2017 at 14:33 (5 jaren ago)

  Wat een gezellige winkel!
  De blog is fijn om te lezen, alsof je zelf in de winkel rondlooopt 🙂

  Beantwoorden
 2. Manon
  9 april 2017 at 11:17 (5 jaren ago)

  Ziet er ontzettend vrolijk uit!

  Beantwoorden
 3. Jolanda
  9 april 2017 at 10:08 (5 jaren ago)

  Wat ontzettend leuk!! De naam is ook erg leuk en origineel!

  Beantwoorden
 4. Marguerita
  9 april 2017 at 10:06 (5 jaren ago)

  Wat een bijzondere winkel, ziet er heel vrolijk uit, voor mij helaas ook te ver weg

  Beantwoorden
 5. marije
  9 april 2017 at 08:17 (5 jaren ago)

  Leuk weer zo’n shopping spot. Lijkt mij een heerlijke ontspannen winkel om te shoppen.

  Fijne zondag!

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  9 april 2017 at 06:47 (5 jaren ago)

  Zo een leuke winkel met al die vrolijke kleuren 😉
  Als ik een keer een dagje daar naar toe gas dan zal ik zeker deze winkel gaan bezoeken.
  Fijn verslag.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.