Happy Tante Betsy Girls’ weekend

Afgelopen weekend was het zover: het weekend waar een aantal Tante Betsy Girls en ik al maanden naar uitkeken. Wat ergens in mei/april begon met een oproep voor een workhsop Dikke Dames schilderen, eindigde in een weekend weg met mijn ‘jurkenzusjes’, zoals we elkaar inmiddels noemen. Een weekend vol kleur, gezelligheid, dikke lol maar ook warmte en vriendschap. En héél veel foto’s!

Tante Betsy GirlsHappy Tante Betsy Girls

Na de oproep voor de Dikke Dames schildersworkshop, liep het storm met aanmeldingen. Volgens mij zat de groep binnen een halve dag al vol. Om een en ander makkelijk te kunnen communiceren, werd er een speciale Whatsapp groep aangemaakt. En zo konden we elkaar ook alvast een beetje leren kennen. Nou, dat laatste lukte aardig. Volgens mij had ik het geluid voor deze whatsapp groep na een uur al uitgeschakeld, 12 vrouwen bij elkaar kakelen wat af hahaha!

Al snel bleek dat we naast onze gezamenlijke liefde voor jurkjes veel meer gemeen hadden, de klik die we van begin af aan hadden is zo bijzonder. Toen we elkaar tijdens de Tante Betsy fandag in juli voor het eerst ontmoetten, was het of we elkaar al jaren kenden. En dat was afgelopen weekend niet anders, het voelde zo enorm vertrouwd. Terwijl we allemaal verschillend zijn, en uit alle hoeken van het land, en zelfs daarbuiten, komen. Groningen, Friesland, Drenthe, Limburg, Brabant en zelfs twee dames uit België. Al snel noemden we elkaar ‘onze jurkenzusjes’, en zo voelt het ook echt ♥

Tante Betsy GirlsAlle Tante Betsy Girls verzamelen!

Gedurende de afgelopen maanden hadden we een heel programma voor het weekend opgesteld, al veranderde dat nog wel een beetje naarmate het weekend dichterbij kwam. Zaterdag verzamelden we met vijf van de in totaal 13 dames om half 1 in Den Bosch, waar we eerst een bezoek aan de Lush winkel brachten. Een aantal dames kende Lush nog niet, dus hebben we uitgebreid getest, gesnuffeld en genoten van de heerlijke geuren.

Tante Betsy GirlsWat waren we een vrolijke verschijning. Verschillende keren kregen we complimenten van voorbijgangers en werd er omgekeken. En wat heerlijk is het dan om je op zo’n moment niet alleen te voelen in je vrolijke jurkje, maar omringd te worden door nog meer mooie jurkendames ♥

Tante Betsy GirlsWaar de naam  jurkenzusjes vandaan komt? Nou, er zijn dit weekend héél veel foto’s gemaakt van dames in dezelfde outfit. Ik heb een selectie gemaakt, anders zouden jullie smartphones allemaal vastlopen bij het laden van de foto’s hahaha!

Tante Betsy GirlsZelfs buiten even poseren terwijl er een overvol terras naar je zit te kijken (achter mij) is alleen maar leuk als je samen bent ♥

Tante Betsy GirlsNa Lush gingen we naar Art Den Bosch, een werkelijk prachtige winkel vol mooie jurkjes, rokjes, shirtjes en ander snoepgoed voor ons.

Tante Betsy GirlsPashokjeshumor 😉

Tante Betsy GirlsKijk, zo’n prachtige spiegel zou ik straks best in mijn eigen huis willen hebben…

Tante Betsy GirlsVoor we weggingen nog even een foto met zijn vijven voor de spiegel!

Tante Betsy GirlsAls je in Den Bosch bent eet je uiteraard een Bossche Bol. Of hadden we nou juist vanwege die Bossche Bollen daar afgesproken?

Tante Betsy GirlsOp naar Eindhoven!

Na de Bossche Bollen hebben we nog een bliksembezoek gebracht aan de Pepernotenwinkel, en toen was het tijd om naar Eindhoven te rijden. Met bestemming Pantalone, een bekende jurkjeswinkel waar een aantal van ons nog nooit geweest was. Hier werd de groep aangevuld met nog eens vier dames, en ging het gekwebbel gewoon vrolijk verder. Volgens mij is het het hele weekend geen vijf tellen stil geweest, behalve toen we sliepen dan 😉

Tante Betsy Girls Tante Betsy GirlsBij Pantalone was de dag daarvoor ook de tweede levering Tante Betsy jurkjes binnen gekomen, en konden we uitgebreid passen. In een lekker grote paskamer, waar we soms wel met drie of vier Tante Betsy Girls tegelijk in stonden, hahaha!

Tante Betsy GirlsGrappig om te zien hoe een bepaald model jurkje bij de één prachtig staat, en bij de ander juist weer niet. Dit jurkje stond op mijn verlanglijstje, maar bleek het voor mij gewoon niet te zijn.

Tante Betsy GirlsUiteraard werd er tussendoor overleg gepleegd: welk jurkje, welke kleur?

Tante Betsy GirlsRond half zes waren we bij het hotel, het Blue Collar hotel in Eindhoven, op Strijp. Dit is gevestigd in het voormalige Philips gebouw, en heeft daardoor een geweldig mooie industriële uitstraling. Helaas bleek het hotel wel behoorlijk lawaaierig, waardoor sommige dames korter hebben geslapen dan gehoopt. Om half zeven uur gingen we richting pizzeria, en vormden we weer een vrolijk plaatje met zijn allen.

Tante Betsy GirlsBij de pizzeria sloten weer een paar dames aan die in of in de buurt van Eindhoven wonen, en waren we bijna compleet. Je snapt vast dat het die avond een gezellige boel was in de pizzeria 😉

Tante Betsy GirlsNa de pizza nog een dessert, en toen was het inmiddels een uur of tien geworden. Voor sommigen tijd om te gaan slapen (waaronder ik), anderen gingen nog een borreltje drinken met elkaar.

Mijn roomie en ik bleken helemaal op elkaar ingespeeld. We hebben nog tien minuten gekletst, en toen vielen we allebei in slaap. Om om half zes weer vrolijk verder te gaan met kletsen, hahaha!

Tante Betsy GirlsOmdat we om kwart over zeven al helemaal gedoucht en aangekleed waren, besloten we een rondje te gaan lopen, in de frisse ochtendlucht. Heerlijk! En kijk nou wat een toepasselijke tekst we in deze etalage zagen ♥

Tante Betsy Girls Tante Betsy GirlsOm acht uur verzamelden we voor het heerlijke, uitgebreide ontbijt. Wat fijn om de dag zo weer te mogen beginnen!

Tante Betsy Girls Tante Betsy GirlsMijn lieve, vrolijke jurkenzusjes ♥

Tante Betsy GirlsHier zie je de stijl van het hotel een beetje. Ik vond het wel helemaal bij ons uitje passen!

Tante Betsy GirlsHahaha!

Tante Betsy GirlsHelp, ik zit vast!

Tante Betsy GirlsDikke dames schilderen

Om tien uur moesten we in Schijndel zijn, hier werd de workshop Dikke Dames schilderen gegeven. En hier waren we dan ook eindelijk compleet, en was het weer tijd voor knuffels en begroetingen. De workshop werd gegeven door Brigitte van Tante Pietje, op een geweldig mooie locatie. Werkelijk alles klopte gewoon dit weekend!

Tante Betsy Girls Tante Betsy GirlsBinnen stond alles al helemaal klaar voor de workshop, maar we begonnen eerst met een lekkere kop koffie of thee.

Tante Betsy Girls Tante Betsy Girls Tante Betsy GirlsNa de koffie legde Brigitte een en ander kort uit, en vertelde ze dat werkelijk iedereen een Dikke Dames schilderij kan maken. Juist omdat het allemaal niet zo perfect en netjes hoeft. En inderdaad: ik kon het, en als ik het kan dan kan iedereen het 😉

Tante Betsy GirlsJe mocht zelf kiezen hoe je je schilderij wilde maken, Brigitte zette dan globaal de lijnen uit. En daarna was het een kwestie van inkleuren!

Tante Betsy GirlsKijk, dat lukt toch best aardig?

Tante Betsy GirlsOpperste concentratie…

Tante Betsy GirlsOm twaalf uur was het pauze, en was ik zo ver gekomen. Nog best veel te doen dus, maar ik was al wel tevreden over het resultaat.

Tante Betsy Girls Tante Betsy GirlsZo leuk om met elkaar bezig te zijn. Serieus schilderen, en ondertussen honderduit kletsen.

Tante Betsy GirlsOok de lunch was geweldig goed verzorgd, wat werden we verwend!

Tante Betsy GirlsTijdens de lunch kwam er bezoek: Binnie van SoMuch met haar man en dochter waren helemaal uit Heerenveen komen rijden met een auto vol Tante Betsy jurkjes van de nieuwste collectie. Lekker passen en shoppen met zijn allen!

Tante Betsy GirlsVolgens mij ging er niemand zonder jurkje naar huis, en zijn we allemaal goed geslaagd. Ook Susan van de blog 365 days of Happy Tante Betsy Dresses kwam nog even langs met haar man vanuit Limburg, gezellig!

Tante Betsy GirlsMaar er moest natuurlijk ook weer verder geschilderd worden, we hadden nog veel te doen!

Tante Betsy GirlsIk wilde graag Benthe op mijn schilderij erbij, en daar had Birgitte een leuk idee voor. ‘Niet schrikken’ zei ze, en dropte deze berg met verf op mijn schilderij, hahaha!

Tante Betsy GirlsMaar gelukkig, het kwam goed 🙂

Tante Betsy GirlsEn dit is het eindresultaat van mijn schilderij, ik vind hem zo leuk geworden!

Tante Betsy Girls Tante Betsy GirlsInmiddels waren bijna alle dames klaar en bleek dat we allemaal een schilderij in onze eigen stijl gemaakt hadden, zo leuk om te zien!

Tante Betsy GirlsAlle schilderijen op een rijtje

Hier zie je alle kunstwerken op een rijtje, ik vind ze stuk voor stuk zo mooi…

Tante Betsy GirlsTante Betsy zelf had nog zo’n leuke geste gedaan: een gratis jurkje voor het mooiste schilderij. De gelukkige winnares was de dame die dit schilderij had gemaakt, inclusief appeltjes ♥

En Brigitte stelde nog een gratis workshop pruiken maken beschikbaar (ze maakt hele gave pruiken, kijk maar eens op haar website) voor degene die de leukste foto maakte met én een nieuw jurkje aan én een gekke pruik op het hoofd. Hiervan heb ik helaas geen foto’s gemaakt, maar wat een creatieve dames waren er! En degene die het liefst zo’n workshop wilde doen, won de prijs, was dat niet leuk!

Tante Betsy Girls Tante Betsy Girls Tante Betsy Girls Tante Betsy Girls Tante Betsy Girls Rond vijf uur waren we klaar, en werd er nog een groepsfoto gemaakt, met onze kleurige kunstwerken:

Tante Betsy GirlsEn toen zat het er helaas weer op, en was het tijd om afscheid van elkaar te nemen (snik, snik) na een geweldig mooi weekend.

Lieve jurkenzusjes, bedankt voor dit geweldige weekend. Ik heb genoten van jullie vrolijke aanwezigheid, van de leuke gesprekken, van de lachbuien, gewoon van alles. Wanneer gaan we weer?

25 Comments on Happy Tante Betsy Girls’ weekend

 1. Ria (gilles)
  12 november 2018 at 20:16 (3 jaar ago)

  Wat fijn om dit terug te zien en lezen, heb echt genoten van dit weekend ! (Behalve de 5 m
  inuten dat ik vast zat in de lampekap )

  Beantwoorden
 2. wendy
  3 oktober 2017 at 14:20 (4 jaar ago)

  Ziet er een heel tof weekend uit, en je schilderij is echt prachtig !

  Beantwoorden
 3. Hennie
  21 september 2017 at 06:41 (4 jaar ago)

  Wat een vrolijkheid! De gezelligheid spat van de fotos af. Ik heb een paar maanden geleden ook met mijn moeder een dikke dames schilder workshop gedaan. Ging erg snel! Mijn creatie hangt aan de muur op mijn kamer op kantoor. Binnenlopende collega’s worden er ook altijd vrolijk van.

  Beantwoorden
 4. Donna
  20 september 2017 at 14:37 (4 jaar ago)

  Ik word er blij van. Heel leuk om te zien dat je een kledinglijn hebt gevonden dat zo goed bij jou past en er als bonus ook nog een gezellig weekend inclusief jurkenzusjes aan over hebt gehouden. En ja, wat kan ik nog zeggen over het schilderij……love it!

  Beantwoorden
 5. Hennie Rijnders
  20 september 2017 at 11:19 (4 jaar ago)

  Leuk om je verslag te lezen. Ik beleef het weer opnieuw.
  Lieve groetjes Hennie

  Beantwoorden
 6. mireille
  20 september 2017 at 08:34 (4 jaar ago)

  Wat een geweldig schilderij heb je gemaakt en wat zul je genoten hebben met de dames. Leuk dat je in het Blue Collar Hotel zat en bij Patalone bent geweest. Eindhoven is toch best hip.

  Beantwoorden
 7. bychristiana
  20 september 2017 at 08:04 (4 jaar ago)

  Oh Natasja, wat leuk om te zien, écht! Door die foto’s kun je al die gezellige momenten weer herbeleven. En die dubbele outfits, geweldig! Gelukkig konden de dames er zelf ook hard om lachen.

  Beantwoorden
 8. Cindy
  19 september 2017 at 21:35 (4 jaar ago)

  Oh wat grappig zeg, zo’n weekend! Echt wat voor jou!
  En die schilderijen zijn super leuk geworden. Leuk dat Benthe er ook op staat 🙂

  Beantwoorden
 9. Susan van 365daysofhappytantebetsydresses
  19 september 2017 at 20:30 (4 jaar ago)

  Wat een gezellige blogpost heb je ervan gemaakt Natasja, maar hoe kan dat ook anders met zo’n gezellig weekend. Leuk dat we er ook een paar uurtjes deel uit van mochten maken, zo leuk om de jurkjeszusjes weer te zien, spreken en knuffelen en natuurlijk van Binnie.
  Ik was zo blij dat ik de sporty cherry blossom kon scoren (manlief had hem al bij Binnie geregeld ;)). Geniet nog maar heerlijk na met z’n allen en tot een volgende keer! Knuff!

  Beantwoorden
 10. Heidi
  19 september 2017 at 19:36 (4 jaar ago)

  Super leuk stukje Natasja. Ik ben weer helemaal terug.

  Beantwoorden
 11. Neeltje
  19 september 2017 at 19:10 (4 jaar ago)

  Wauw wat een leuk verslag en toffe schilderijen. Wat een lol hebben jullie gehad

  Beantwoorden
 12. astrid
  19 september 2017 at 16:09 (4 jaar ago)

  Wat een gezellig weekend hebben jullie gehad! mooi om jullie zo met z’n allen te zien.

  Beantwoorden
 13. Aimee Moolenaar-Dols
  19 september 2017 at 15:27 (4 jaar ago)

  Wauw wat ontzettend leuk en gaaf dat jullie dit zo samen hebben gedaan. Erg gezellig lijkt mij. En leuke schilderijen :-). Top dat Benthe er ook op staat <3 groetjes en liefs Aimee

  Beantwoorden
 14. Manon
  19 september 2017 at 14:45 (4 jaar ago)

  Dat is nog eens een erg leuk weekend!

  Beantwoorden
 15. Forever38.com (Vera)
  19 september 2017 at 12:29 (4 jaar ago)

  Wat een leuk verslag ! En die schilderijtjes, ze zien er allemaal prachtig uit. Die van jou en Benthe lijkt ook helemaal. Knap gedaan hoor !

  Beantwoorden
 16. Deb
  19 september 2017 at 11:00 (4 jaar ago)

  Wat een ontzettend leuk verslag en foto’s! Lijkt me ontzettend gezellig allemaal.
  Wordt er helemaal vrolijk van. Prachtige kunstwerken hebben jullie gemaakt ook.

  Beantwoorden
 17. Hendrickje
  19 september 2017 at 10:22 (4 jaar ago)

  Wat een mooi stukje en wat was het super om jullie op zondag allemaal te zien. Enne. .er moet een vervolg komen want 1 dag was te kort.

  Beantwoorden
 18. Eveline Jansen - de Jong
  19 september 2017 at 09:31 (4 jaar ago)

  Wat een super leuk stukje, jullie hebben echt het maximale uit jullie weekend gehaald. nu lekker nagenieten

  Beantwoorden
 19. Marije
  19 september 2017 at 09:09 (4 jaar ago)

  Wat een leuk weekend heb je gehad! Je enthousiasme straalt er vanaf!

  Beantwoorden
 20. Tamara
  19 september 2017 at 09:03 (4 jaar ago)

  Wat een mooi artikel lief jurkenzusje, mooi samengevat. Blij dat ik er bij was, mis jullie en dat er maar een vervolg mag komen! ❤️

  Beantwoorden
 21. Mariëlle
  19 september 2017 at 08:14 (4 jaar ago)

  Aaah wat super leuk dat je het zo gezellig hebt gehad, het is je gegund 🙂

  Beantwoorden
 22. Jori
  19 september 2017 at 08:09 (4 jaar ago)

  Wat een gezellig weekend heb je gehad. Je schilderij is prachtig en perfect voor in je nieuwe huisje.

  Beantwoorden
 23. Sonja
  19 september 2017 at 07:17 (4 jaar ago)

  Ziet er heel gezellig uit. Wat een mooi schilderij heb je gemaakt!

  Beantwoorden
 24. chucky1012
  19 september 2017 at 06:56 (4 jaar ago)

  Wat een prachtig schilderij had jij gemaakt!
  Zo een leuk weekeindje uit met de dames die van TB dresses houden…..
  Ik had het inderdaad gelezen op het blog van Susan had ik al gelezen dat jij hier ook bij aanwezig was.
  Zulke mooie foto’s.

  Xoxo

  Beantwoorden
 25. Zandr
  19 september 2017 at 06:47 (4 jaar ago)

  Lieve Natasja… wat een prachtig stukje. Ik was erbij en geweldig om het weekend weer even helemaal te beleven. Mis jou mijn roomy en de andere jurkenzusjes ❤❤
  Tot snel

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.