HappySoaps 100% plasticvrij en natuurlijk

Is het jullie ook opgevallen? Of komt het doordat ik zelf steeds meer plasticvrije producten gebruik op de badkamer? De shampoo bars, conditioner bars en stukken zeep lijken Nederland steeds meer te veroveren. En dat is natuurlijk goed nieuws! Want iedere shampoo bar betekent minstens 1 plastic fles minder op de afvalberg. Een merk wat in ruim een jaar tijd ontzettend popluair geworden is, is HappySoaps. En ik had er tot voor kort nog nooit iets van geprobeerd. Tot mijn kapper het ook ging verkopen, ik besloot een paar producten te kopen en ze gaan testen. In dit artikel lees je hoe ze mij bevallen zijn!

HappySoaps

HappySoaps

HappySoaps blijkt nog maar ruim twee jaar te bestaan. In juni 2019 startten Marcel en Marco HappySoaps: een plasticvrij, vrolijk, maar vooral toegankelijk merk verzorgingsproducten voor iedereen. De producten zijn niet alleen plasticvrij, maar ook dier- en milieuvriendelijk: vegan, zonder palmolie en zonder ‘rotzooi’, zoals ze het zelf noemen. Twee jaar later denk ik dat je wel kunt stellen dat hun missie geslaagd is. Het merk is bekend bij veel mensen, maar het kan natuurlijk altijd nog beter. En gaandeweg is het assortiment behoorlijk uitgebreid. Zo werden er onlangs nog Body Oil Bars en Zonnebrand aan de al uitgebreide range toegevoegd, en zelfs Anti-Insect Bars.

HappySoaps

HappySoaps Shampoo Bar Tea-Riffic

Toen ik HappySoaps ontdekte bij mijn kapper, besloot ik enkele producten te gaan proberen. Om te beginnen natuurlijk een Shampoo Bar, één van de bekendste producten van het merk. Ik koos voor de variant Tea-Riffic, volgens de verpakking geschikt voor normaal tot droog haar. Later zag ik pas dat deze vooral bestemd is voor beschadigd, slap droog haar, maar slap is mijn haar niet echt te noemen. Daarom heb ik later ook nog een andere variant geprobeerd.

Ingrediënten

Zoals HappySoaps zelf al aangeeft: er zit geen rotzooi in hun producten. Dat betekent in de Shampoo Bars geen SLS of SLES, maar het vriendelijkere Sodium Coco-Sulfate voor de schuimende werking. Verder zorgt Groene Thee voor een kalmerende en anti-irriterende werking van de hoofdhuid. Sheabutter werkt verzachtend en rustgevend op de hoofdhuid. Een ingrediënt wat je misschien niet zo snel in een shampoo zou verwachten, maar de werking van een shampoo hangt ook voor een groot deel af van het effect op je hoofdhuid. Geen gezonde haren zonder een gezonde hoofdhuid.

Quinoa verstevigt en voedt het haar, en geeft het een natuurlijke glans. Dit ingrediënt vind je in iedere Shampoo Bar van HappySoaps terug. Olijfolie tenslotte is rijk aan antioxidanten en is zeer effectief in de bestrijding van stoffen die gezonde lichaamscellen aantasten.

Werking

De Tea-Riffic Shampoo Bar heeft een heerlijke, rustgevende geur. Sowieso valt me op dat de geuren van de producten niet te overheersend zijn.

HappySoaps

De Shampoo Bar is voorzien van wat gedroogde groene blaadjes, ik vermoed theeblaadjes. Dit hoeft voor mij persoonlijk niet zo, volgens mij hebben ze weinig toegevoegde waarde met betrekking tot de werking, en eerlijk gezegd vind ik ze alleen maar irritant in mijn douchecabine 😉

De Shampoo Bar schuimt uitstekend, maakt mijn haar prima schoon (in twee keer wassen, ik was mijn haar altijd twee keer achter elkaar), maar ik mis een beetje een verzorgende werking. Ik heb later nog de Cinnamon Roll variant geprobeerd, omdat deze volgens mijn kapster meer geschikt zou zijn voor mijn droge, krullende haar. Later bleek dat ook dit niet het geval was, en bij deze Shampoo Bar miste ik diezelfde verzorgende werking. Een volgende keer ga ik denk ik You’re One in a Million proberen, deze is volgens de website wel geschikt voor droog, krullend haar. Wellicht dat ik daardoor iets enthousiaster wordt over de Shampoo Bars, want tot dusver ben ik er niet heel tevreden over.

De Shampoo Bars van HappySoaps kosten € 7,99 per stuk, je vindt ze hier.

Dit is natuurlijk waar we het allemaal voor doen: zoveel mogelijk plasticvrij leven.

HappySoaps

Conditioner Bar Melon Power

Ik gebruik na het wassen van mijn haar altijd een conditioner. Om mijn haar te verzorgen, maar ook om te zorgen dat ik het na het uitspoelen en afdrogen kan uitborstelen. Zonder conditioner verandert mijn haar in een flinke bos warrig haar, wat lastig uit te borstelen is.

Ik koos voor de variant Melon Power, inmiddels omgedoopt tot You’re One in a Melon.

HappySoaps belooft dat de Conditioner Bar 90 tot 110 beurten meegaat, maar dat soort beloften neem ik met een flinke korrel zout. Ik heb nog geen shampoo of conditioner bar gehad die net zo lang meegaat als 2 of 3 flessen van hetzelfde product. Maar dat hoeft voor mij ook niet, als ze al maar net zo lang meegaan als 1 plastic fles, is dat al een fles gewonnen, toch?

Ingrediënten

De HappySoaps Conditioner Bar bevat veel verzorgende oliën en boters: Sheabutter, Cacaoboter, Olijfolie, Arganolie en Watermeloenpit-olie (is dat een woord?). Watermeloensap blijkt te werken als een natuurlijke conditioner, ik had er nog niet eerder van gehoord. Daarnaast zorgt het voor versteviging van het haar en gaat het een droge hoofdhuid tegen. Over de werking van de andere genoemde ingrediënten heb ik jullie al heel vaak verteld, dat ziet er gewoon dikke prima uit!

Over de werking van de Conditioner Bar ben ik niet zo tevreden. Hij voelt bij het aanbrengen op mijn gewassen haar ontzettend stroef aan. Ik heb na een paar keer zelfs gecheckt of ik niet per ongeluk de Body Lotion Bar gepakt had 😉

Door de stroeve textuur komt er ook maar weinig van het product op mijn haar. Met als gevolg dat de Conditioner Bar weinig tot niets voor mijn haar doet, en het droog en stug aanvoelt na het wassen. Nee, ik denk dat HappySoaps op het gebied van haarverzorging geen vervolg krijgt voor mij.

De Conditioner Bars kosten € 8,99 per stuk.

HappySoaps

Amandel, Tarwe en Honing Zeep

Zeep: ik ben er gek op! Sinds begin van dit jaar gebruik ik nog maar amper douchegels of andere producten dan zeep onder de douche. Ik gebruik ze om mezelf te wassen, maar ook als scheerzeep. Dubbele winst dus, want niet alleen de plastic fles douchegel is daardoor uit mijn douchecabine verdwenen, maar ook de bus met scheerschuim. Die zo mogelijk nog slechter is voor het milieu.

Ook de zeep bevat veel verzorgende, mooie ingrediënten waar ik en mijn huid blij van worden. Het blijft bijzonder hè, dat een product met zoveel oliën en boters een romig schuimende zeep kan worden?

Bij het schrijven van dit artikel zag ik deze zeep niet meer terug op de website van HappySoaps en ik begrijp nu waarom. In het begin van het artikel vertelde ik dat alle producten Vegan zijn, en deze zeep bevat natuurlijk Honing. Ik vermoed dat hij daarom uit het assortiment gehaald is. Erg jammer, want over dit product was ik nu juist wél ontzettend tevreden.

De zeep is heerlijk romig en zacht, en hetzelfde geldt voor de geur. Nu ben ik sowieso gek op de geur van amandel en honing en verzorgingsproducten, maar deze zeep ruikt niet alleen zoet en warm, maar ook een beetje kruidig.

Het rijke schuim voelt zacht en verzorgend aan op mijn huid, en doet het ontzettend goed als scheerzeep. De zeep droogt mijn huid niet uit, ook na het douchen en afdrogen voelt ze comfortabel en zacht aan.

Ik moet dan maar op zoek naar een andere zeep in het assortiment, hier vind je alle varianten. De Body Wash Bars kosten € 6,99 per stuk.

HappySoaps

HappySoaps Body Lotion Bar Fruitful Passion

Net zoals ik na het wassen van mijn haar altijd een conditioner gebruik, zo gebruik ik na het douchen altijd een verzorgend product voor mijn huid. Meestal gebruik ik wat rijkere producten, zoals een Body Crème of nog beter: een Body Butter.

HappySoaps claimt dat één Body Lotion Bar gelijk staat aan twee plastic flessen body lotion. Dit haal ik echt bij lange na niet, met geen enkele body lotion bar. Maar zoals ik al vaker verteld heb, een shampoo bar staat bij mij ook niet gelijk aan drie flessen shampoo. Zoals veel merken claimen.

HappySoaps

De belangrijkste ingrediënten van de Body Lotion Bar zijn Cacao boter, Sheabutter, Kokosolie, Zonnebloemolie en Olijfolie. Allemaal hele fijne, verzorgende ingrediënten voor de huid. Parfum staat ongeveer op driekwart van de ingrediëntenlijst. Voor mij ver genoeg onderin, maar voor een gevoelige huid kan het kleinste beetje parfum natuurlijk al te veel zijn.

Textuur en werking

De Body Lotion Bar is verkrijgbaar in zes geuren, ik koos de geur Fruitful Passion. Dit is een heerlijke fruitige geur waar ik direct vrolijk van word in de vroege ochtend. De geur is niet te overheersend, maar blijft daardoor ook niet super lang aanwezig op mijn huid.

Qua textuur ben ik niet zo te spreken over de bar. Hij is nogal stroef bij het aanbrengen, en smelt niet zo makkelijk op mijn huid. Na het aanbrengen en inmasseren blijft er een vrij vol laagje aanwezig op mijn huid, wat voor mij toch wat te vet aanvoelt. Ik denk dat de cacaoboter, die in een hoog gehalte aanwezig is, verantwoordelijk is voor deze wat stroeve, volle textuur. Ik ga ook deze niet opnieuw kopen, maar ik ben wel nieuwsgierig naar de vrij nieuwe Body Oil Bars, die ga ik zeker nog een keer proberen. De Body Lotion Bars kosten € 9,99 per stuk.

De producten van HappySoaps zijn verkrijgbaar bij diverse verkooppunten door het hele land, en via hun eigen webshop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.