HappySoaps Body Oil Bar

Onlangs schreef ik over de producten van HappySoaps, een merk wat het afgelopen jaar ontzettend populair geworden is. Ik heb toen onder andere de Body Lotion Bar getest, maar daar was ik iets minder tevreden over. Vooral vanwege de wat stugge textuur. Toen ik vlak daarna de HappySoaps Body Oil Bar voorbij zag komen op Facebook, wist ik meteen dat ik die wilde proberen. Ik ben nu eenmaal gek op olie voor mijn huid. En ik was vooral benieuwd of deze een betere textuur zou hebben. Toen er even later ook nog een Limited Edition Kerstcollectie uitkwam met daarin twee Body Oil Bars, heb ik een bestelling gedaan. Ik vertel je er in dit artikel meer over!

HappySoaps Body Oil Bar

HappySoaps Body Oil Bar

In de limited edition Kerstcollectie zaten twee varianten van de HappySoaps Body Oil Bar: Cozy Vanilla en Wonderful Fig. Toevallig (of niet) zijn dat beiden geuren waar ik gek op ben, zeker in deze tijd van het jaar. Dus ik heb ze allebei besteld, samen met vier zepen uit dezelfde collectie.

HappySoaps Body Oil Bar

HappySoaps Body Oil Bar Cozy Vanilla

De HappySoaps Body Oil Bars in dit artikel zijn dus Limited Edition Kerst geuren. De vier geuren waarin de Body Oil Bar standaard verkrijgbaar is, zijn Aloë You Vera Much, Exotic Ylang Ylang, Sweet Sandalwood en Coco Nuts. Ik ga er even vanuit dat alleen de geuren verschillen, en de textuur en werking hetzelfde zijn.

De Body Oil Bar Cozy Vanilla bevat uiteraard Vanille, daarnaast Amandelolie en Macademia olie.

De belangrijkste ingrediënten van de HappySoaps Body Oil Bar zijn Koolzaadolie, Cacaoboter, Zonnebloemolie, Raapzaadolie, Amandelolie en Macademia olie. Raapzaadolie en Koolzaadolie zijn wat onbekendere ingrediënten in huidverzorging voor mij. Koolzaadolie blijkt rijk te zijn aan Omega 3 en 6, vitamine E en K. De vetzuren in koolzaadolie werken verzachtend bij een droge en geïrriteerde huid en werken hydraterend. Koolzaadolie is een goedkoop alternatief om te gebruiken in een huidolie. Raapzaadolie is tevens rijk aan vetzuren, vitamines en mineralen, en hydrateert en verzacht de huid.

HappySoaps Body Oil Bar

Textuur en werking

Een Body Oil Bar is niets anders dan een huidolie in vaste vorm. De olie smelt zodra deze in aanraking komt met de warmte van je huid. Het grootste voordeel van deze variant is het feit dat je geen plastic of glazen verpakking nodig hebt, maar veelal alleen een kartonnen of papieren verpakking.

HappySoaps Body Oil Bar

In het kartonnen doosje zit de HappySoaps Body Oil Bar nog een keer in een papiertje gewikkeld. Dit is makkelijk om de Bar naderhand in te bewaren.

De Body Oil Bar heeft een ovale vorm, deze ligt lekker in de hand. Wat meteen al bij het eerste gebruik opvalt, is het feit dat de Bar echt heel snel smelt, ik hoef hem maar een paar keer over mijn huid te wrijven. Dat is dus al een groot pluspunt ten opzichte van de Body Lotion Bar, die behoorlijk stug was.

De Body Oil Bar laat zich uitstekend verdelen over de huid, je moet echter wel goed opletten dat je niet te veel olie op de huid aanbrengt. Een paar keer over de huid wrijven met de Bar is echt voldoende. Ik merkte wel dat door het feit dat de Body Oil Bar snel smelt, hij ook wat sneller op gaat.

Het resultaat

Na het aanbrengen en inmasseren blijft er een behoorlijk vol laagje achter op de huid. Een laagje wat niet plakkerig of vervelend aanvoelt (voor mij), maar het is er wel. En ik weet dat er dames zijn die daar niet van houden, ook al trekt het uiteindelijk na een minuut of vijf wel grotendeels in. In deze tijd van het jaar vind ik zo’n verzorgend laagje alleen maar fijn, mijn huid kan dat nu echt goed gebruiken. Voor de zomermaanden vind ik het denk ik iets minder fijn, omdat ik bij warm weer gewoon snel last heb van alles wat op mijn huid ligt 😉

De olie houdt mijn huid gedurende de hele dag zacht en soepel, zelfs mijn onderbenen voelen verzorgd aan. De geur van de HappySoaps Body Oil Bar is heerlijk, precies zoals vanille moet zijn. Warm, zoet en een tikje bloemig: ik houd er van ♥

De HappySoaps Body Oil Bar kost € 9,99 en is verkrijgbaar via deze link, of via één van de vele verkooppunten van HappySoaps.

1 Comment on HappySoaps Body Oil Bar

  1. Miranda Aerts
    22 januari 2022 at 09:41 (4 maanden ago)

    Dat klinkt als een (h)eerlijk verzorgingsproduct, in alle opzichten!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.