Harmonie Reinigingsmelk en Reinigingslotion

Het merk “met het suffe imago” Harmonie heeft mij al een paar keer aangenaam verrast met haar kwalitatief uitstekende producten. De voetbalsem en de Anti rimpel 24-uurs biocrème behoren inmiddels tot mijn dagelijkse verzorgingsroutine, de gezichtscrème is zeg maar mijn basis, tussen de vele gezichtsverzorgingsproducten die ik voor Beautyspots uitprobeer. Een tijdje geleden mocht ik kennis maken met voor mij twee nieuwe producten van dit merk wat zijn sporen in de natuurlijke cosmetica inmiddels ruimschoots verdiend heeft: Harmonie Reinigingsmelk en Reinigingslotion.

Harmonie Reinigingsmelk en Reinigingslotion

Harmonie Reinigingsmelk en Reinigingslotion

Beide producten zijn geschikt voor de droge en gevoelige huid. Hoewel mijn huid niet helemaal aan die “eisen” voldoet, durf ik het met producten als deze wel aan, en zeker gedurende de wintermaanden. Beide producten zorgen er door hun unieke samenstelling voor dat de huid niet alleen goed gereinigd wordt, maar tegelijkertijd ook verzorgd wordt. In de melk en lotion zijn heilzame kruiden, aroma oliën en aloë vera verwerkt, in de reinigingsmelk zit ook jojoba olie. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de harmonie en het biologisch evenwicht van de huid gerespecteerd en waar nodig hersteld wordt.

Harmonie Reinigingsmelk en Reinigingslotion

Harmonie Reinigingsmelk en Reinigingslotion

De Harmonie Reinigingsmelk en Reinigingslotion vormen samen een complete reiniging voor de ochtend en avond. De Reinigingsmelk reinigt de huid zacht en neemt alle make-up, oppervlaktevuil en vetresten van de huid weg, zonder het natuurlijk evenwicht van de huid te verstoren. De Reinigingslotion die je daarna gebruikt, verwijdert eventuele achtergebleven restjes melk, verfrist de huid en bevordert de natuurlijke doorbloeding van het huidweefsel. De lotion heeft bovendien een licht verkoelende werking op de huid.

Harmonie Reinigingsmelk en Reinigingslotion

Harmonie Reinigingsmelk en Reinigingslotion: een perfect duo

Hoewel de Harmonie Reinigingsmelk de huid voldoende zou moeten reinigen, gebruik ik (met mijn voor onzuiverheden gevoelige huid) daarna nog wel een zogenaamde schuimende reiniger. Dat is ook mijn vaste gezichtsverzorgingsroutine: ’s avonds verwijder ik eerst mijn make-up met een reinigingsmelk, daarna is het de beurt aan een schuimende reiniger (in combinatie met mijn VisaPure). Maar als je een droge of gevoelige huid hebt, zou dit duo voldoende moeten zijn voor een doeltreffende, zachte reiniging.

De Harmonie Reinigingsmelk en Reinigingslotion bevatten geen parabenen, paraffine, siliconen, synthetische en/of huidonvriendelijke ingrediënten, en voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van natuurlijke cosmetica.

Harmonie Reinigingsmelk en Reinigingslotion

De Harmonie Reinigingsmelk en Reinigingslotion hebben beiden een frisse geur, waarbij de Reinigingsmelk een tikje kruidig ruikt (maar niet overheersend). De producten zijn erg prettig in gebruik, en zijn zacht voor mijn huid. De Reinigingsmelk verwijdert mijn make-up moeiteloos en uitstekend: indrukwekkend voor zo’n zachte reiniger. Mijn huid reageert goed op deze producten: ze blijft rustig, zonder opkomende pukkeltjes en/of onzuiverheden. Voor mij een teken dat de producten écht reinigen, want zodra ik een reinigingsproduct gebruik wat dat niet goed doet, resulteert dat bij mij onherroepelijk in puistjes, vaak al binnen een paar dagen.

Harmonie Reinigingsmelk en Reinigingslotion

Harmonie Reinigingsmelk en Reinigingslotion zijn, net als de overige producten van Harmonie, verkrijgbaar bij SoloBioMooi. De Reinigingsmelk kost € 7,85 voor 150 ml, de Reinigingslotion kost € 9,25 voor dezelfde inhoud. En daarmee laat Harmonie weer eens zien dat natuurlijke cosmetica helemaal niet duur hoeft te zijn!

5 Comments on Harmonie Reinigingsmelk en Reinigingslotion

 1. Miranda Aerts
  28 januari 2014 at 21:29 (8 jaren ago)

  Ik heb een dagcreme van dit merk ontdekt, een heerlijk natuurlijk product met een zachte werking voor mijn gevoelige huid.

  Beantwoorden
 2. Nicole
  28 januari 2014 at 09:07 (8 jaren ago)

  De prijs valt me idd heel erg mee zeg!
  Ik heb net ff zitten snuffen en zie genoeg mogelijkheden om deze online te bestellen.
  Maar weet jij of deze ook ergens in een winkel ligt?
  Ik verwacht bij De Tuinen??

  Beantwoorden
  • Nicole
   28 januari 2014 at 12:55 (8 jaren ago)

   Bedankt voor je mailtje met verkooppunten Natasja. 😉

   Beantwoorden
 3. Joke
  28 januari 2014 at 08:52 (8 jaren ago)

  Ik gebruik deze producten en de bijbehorende creme al jaren. Zelfs tijdens de chemokuren kon ik deze als 1 van de weinige op mijn huid verdragen.

  Beantwoorden
  • Natasja
   28 januari 2014 at 17:59 (8 jaren ago)

   Wat fijn Joke, dat de producten jou ook zo goed bevallen!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.