Haus of Gloi Buzz Off spray

Juli en augustus zijn maanden die ik ieder jaar weer met angst en beven tegemoet zie, zeker als het zo warm is als nu. Warme dagen in deze maanden betekent namelijk geheid: dazen en steekvliegen in de gebieden waar ik/we met Benthe wandel. Normaal gebruik ik altijd producten met Deet, maar sinds kort heb ik een ander, natuurlijk product ontdekt: Haus of Gloi Buzz Off spray. Ik vertel je er vandaag wat meer over.

Haus of Gloi Buzz Off spray

Haus of Gloi Buzz Off spray

Producten met Deet zijn niet de lekkerste voor je huid: sinds ik per ongeluk wat van de spray op mijn nagellak morste en zag hoe deze binnen no-time ‘gesmolten’ was tot een vies papje, wist ik dat dit nooit goed voor mijn huid kon zijn. Maar ja, een paar jaar geleden heb ik na een dazen-steek tegen een bloedvergiftiging aan gezeten, en dat is al helemaal niet goed voor je. Ik heb uiteraard weleens andere, minder heftige producten geprobeerd, maar die hielden de dazen niet weg helaas. Toen ik enkele maanden geleden op de website van Haus of Gloi over de Buzz Off spray las, was ik in eerste instantie dan ook een beetje sceptisch, maar besloot het gewoon te proberen.

Haus of Gloi Buzz Off spray

Haus of Gloi Buzz Off spray: ingrediënten

De Haus of Gloi Buzz Off spray is een spray op basis van gedistileerd water, lavendel bloesemwater, pure essentiële oliën en vegetarische glycerine.

A pure essential oil blend with keeping bugs at bay in mind. It’s citrusy, herbal and clean. Contains citronella, lemongrass, cedarwood, lavender, tagetes (marigold flower) and the highly effective catnip oil!

Geen enge stoffen die slecht zijn voor je huid (of haar, ik spray de Deet vloeistof ook vaak in mijn haar). Op kleding kan de spray wel vlekken achterlaten door de aanwezigheid van olie, maar deze vlekken zijn vele malen minder erg dan de schade die Deet achterlaat op je kleding.

Haus of Gloi Buzz Off spray

Haus of Gloi Buzz Off spray

Haus of Gloi Buzz Off spray: gebruik

Vóór je de spray gebruikt, moet je de flacon even goed schudden, zodat het laagje olie wat op het water ligt, zich goed verdeelt. Hieronder zie je de vloeistof na schudden:

Haus of Gloi Buzz Off spray

Vervolgens spray je de refresher over je huid (en eventueel haar), vergeet hierbij ook je benen niet. De Haus of Gloi Buzz Off spray voelt fris aan op de huid (en is dus ook gewoon als verfrissende spray te gebruiken) en laat geen vet laagje achter. Je kunt de spray eventueel nog over de huid verdelen met je handen, maar eigenlijk is dat niet nodig omdat deze vrijwel direct intrekt. De Buzz Off spray heeft een frisse, licht kruidige geur.

En dan natuurlijk de belangrijkste vraag: werkt de Haus of Gloi Buzz Off spray voldoende? Met de hoge temperaturen van afgelopen weekend kon ik dat uitstekend testen. Zowel donderdag als zaterdag had ik geen last van stekebeesten om me heen toen ik met Benthe ging wandelen. Maar de ultieme test had ik zondag: we gingen puppies knuffelen in Drenthe, en toen we er bijna waren, besloten we de auto even langs de kant van de weg te zetten om Benthe te laten plassen. Al direct bij het uitstappen zagen we ze: grote zwermen dazen/steekvliegen, waar we ook keken. We hebben een klein stukje met Benthe gelopen, maar we werden echt belaagd, dus zijn weer snel in de auto gestapt.

Ik had de Haus of Gloi Buzz Off spray meegenomen, en heb me er in de auto meteen mee ingesprayd. Toen we bij onze bestemming aankwamen, bleek de tuin direct aan de weg te grenzen. Uiteindelijk zaten daar niet zoveel steekvliegen als op de weg (gek genoeg), maar ze zaten er nog wel. En voilà: Arno is drie keer gestoken, en ook de anderen moesten regelmatig steekvliegen van zich afslaan. Bij mij heeft er slechts één keer een steekvlieg op mijn broek gezeten, verder had ik ner-gens last van.

Haus of Gloi Buzz Off spray

Haus of Gloi Buzz Off spray: conclusie

Ik kan dus wel zeggen dat de Haus of Gloi Buzz Off spray werkt, als een tierelier. Ik ben zó ontzettend blij dat ik een natuurlijk middel tegen die ellendige stekebeesten heb gevonden! Helaas is de spray op dit moment uitverkocht bij Haus of Gloi, dus mocht je hem willen bestellen, dan kun je er het beste even een mailtje aan wagen. De Refreshers zijn er in nog vijf andere geuren, die weliswaar niet beschermen tegen insecten, maar wel heerlijke verfrissingssprays zijn voor warme dagen. De sprays kosten 12 dollar (omgerekend een kleine 9 euro) voor een flesje van 112 gram.

Ken jij een goedwerkend, natuurlijk middel tegen insecten?

5 Comments on Haus of Gloi Buzz Off spray

 1. Danielle
  24 juli 2014 at 22:38 (8 jaren ago)

  Jammerrrrr dat ie uitverkocht is..
  Ik had zo n doos besteld! Altijd de pineut…

  Beantwoorden
 2. Mireille
  24 juli 2014 at 12:00 (8 jaren ago)

  Had ik hier in Frankrijk ook wel kunnen gebruiken. Ik ben de enige van ons gezinnetje die altijd te grazen wordt genomen.

  Beantwoorden
 3. Angelique
  24 juli 2014 at 09:57 (8 jaren ago)

  Dat klinkt wel heel goed zeg. Ik wordt ook altijd aangevallen door dazen en ook muggen vinden mij erg lekker. Dan is dit zeker het overwegen waard.

  Beantwoorden
 4. Bianca
  24 juli 2014 at 09:31 (8 jaren ago)

  Ik had nog nooit van dit merk gehoord maar het klinkt wel erg goed! x

  Beantwoorden
 5. Miranda Aerts
  24 juli 2014 at 08:32 (8 jaren ago)

  Ik krijg het ook benauwd van steekvliegen want ze gaan op je zitten en steken meteen, brrr.
  Ik heb geen middeltje wat er tegen werkt maar ontwijk de gebieden zoveel mogelijk waar ze zitten.
  Wel een goed middel wat je nu gevonden hebt.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.