Haus of Gloi Pumpkin Butter – Autumn Chai

In het artikel van vorige week liet ik jullie mijn bestelling bij Haus of Gloi zien, een klein Amerikaans bedrijfje wat handgemaakte bad- en bodyproducten verkoopt. Aangezien ik al eens eerder een Haus of Gloi Pumpkin Butter heb gehad, hoefde ik deze niet lang te gebruiken om jullie er meer over te kunnen vertellen.

Haus of Gloi Pumpkin Butter

Haus of Gloi Pumpkin Butter: best seller

Haus of Gloi Pumpkin Butter is één van de best sellers van Haus of Gloi. Dat wordt je natuurlijk niet zomaar. Gemaakt van pure shea boter en ongeraffineerde pompoenpittenolie, is het een rijke voedende crème zonder vet te zijn. De Pumpkin Butter is altijd vers gemaakt, vrij van parabenen en vegan.

Haus of Gloi Pumpkin Butter

Haus of Gloi Pumpkin Butter: de ingrediënten

Na water, zijn shea boter en pompoenpittenolie de belangrijkste ingrediënten. Daarna Caprylic/Capric triglyceride, dit is een zuiver natuurlijk product dat voor 100% van kokosolie wordt gemaakt. Het maakt de crème zacht en soepel, zorgt dat deze goed over de huid verspreid wordt en geeft een prettig gevoel op de huid. Glyceryl stearate en PEG 100 stearate zijn emulgatoren en werken emulsie stabiliserend, ze zorgen dat de ingrediënten van een product goed gemengd blijven. Het zijn veilige synthetische componenten (ze zijn vaak getest voor gebruik in cosmetische producten). Glycerine is een natuurlijk product wat in cosmetische producten wordt gebruikt als drager voor werkzame stoffen, het zorgt ervoor dat deze stoffen de huid binnen dringen waar ze hun werk kunnen doen. Cyclopentasiloxane is een silicoon, één van de lichtste varianten. Doordat het zo dun is, verdampt het na een tijdje en laat dus geen vettig laagje achter. Behenyl alcohol is een vette alcoholsoort die wordt gewonnen uit plantaardige olie. Deze vorm van alcohol droogt je huid niet uit, maar houdt het vocht juist vast in de huid. Dimethicone is tevens een siliconen olie, deze vervliegt niet en laat een (dun) laagje achter op de huid. Dit kan voor sommige mensen een reden zijn om een product waar het in zit, te vermijden. Als Dimethicone hoog bovenaan in de ingrediëntenlijst van een verzorgingsproduct staat, merk ik dat goed, ik voel dan echt het ‘afgesloten gevoel’ en krijg het warm na het insmeren. Hier staat het echter zo laag in de lijst, dat ik er gelukkig niets van merk. Als laatste bevat de Haus of Gloi Pumpkin Butter een geur melange. De Butter bevat dus voornamelijk goede ingrediënten.

 

Haus of Gloi Pumpkin Butter

Haus of Gloi Pumpkin Butter: textuur, geur en werking

Haus of Gloi Pumpkin Butter is een vrij dikke, maar luchtige crème die zich heel goed laat verdelen over mijn huid, en deze zacht en verzorgd achterlaat zonder een vet laagje achter te laten. Hij heeft slechts enkele minuten nodig om in te trekken, ik kan hem daardoor zowel ’s morgens (haast, haast, haast) als ’s avonds (relax-modus) gebruiken. De geur is vrij sterk, en blijft ook lang hangen: na een paar uur ruik ik nog steeds regelmatig een vleugje. De geur die op de foto staat, is vrij zwaar: “Pumpkin Chai and Cardamom infused Marshmallow”. Ik heb de Pumpkin Butter ook in een lichtere, frissere geur, en ook die blijft lang hangen.

Haus of Gloi Pumpkin Butter kost 4,50 USD (3,33 euro) voor een Mini Size jar van 2 oz (dit is ruim 48 gram), de pot die op de foto staat bevat 4 oz (ruim 96 gram). Een pot van 6 oz kost 10 USD (7,41 euro) en is verkrijgbaar in maar liefst 22 verschillende geuren. Haus of Gloi verzendt naar Nederland, je moet echter wel rekening houden met vrij hoge verzendkosten van 16 à 17 euro.

Wat is jouw ultieme herfstgeur op lichaamsverzorgingsgebied?

5 Comments on Haus of Gloi Pumpkin Butter – Autumn Chai

 1. Lisa's Beautybabbels
  6 november 2013 at 17:04 (9 jaren ago)

  Ziet er interessant uit!
  Ik heb je trouwens genomineerd voor de Liebster Award (voor meer info, check dan even mijn blog) 🙂

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  6 november 2013 at 13:19 (9 jaren ago)

  Mijn lievelingsgeur in het najaar is lavendel, lekker rustgevend en een warme geur. Zeker ’s avonds na het douchen, lekker relaxed m’n bed in!

  Beantwoorden
  • Natasja
   6 november 2013 at 08:40 (9 jaren ago)

   Nee, helaas niet in Nederland verkrijgbaar. Haus of Gloi verzendt wel naar Nederland (ik heb de info even toegevoegd).

   Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Haus of Gloi Pumpkin Butter – Autumn Chai

 1. […] op een warme zomerdag. In deze geur bestelde ik een Pumpkin Butter (waar ik al eerder een review over schreef) en een handgemaakte […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.