Help, mijn ex heeft een nieuwe relatie…

Ik vertelde het al eerder: door mijn griep die best lang duurde (ruim een week), had ik mentaal weer een flinke knauw gekregen. Blijkbaar was dat nog niet voldoende, want afgelopen week vertelde mijn ex-man me dat hij een nieuwe relatie heeft, sinds een paar maanden. Hoewel ik natuurlijk ook wel wist dat deze mededeling ooit zou komen, kwam hij hard aan. Vooral omdat het al zo snel is (in mijn ogen)…

(bron foto)

Het is nu bijna 9 maanden geleden dat mijn ex-man met de mededeling kwam dat hij wilde scheiden. Een snelle rekensom vertelt mij dat “een paar maanden een nieuwe relatie” betekent dat hij een maand of 5 à 6 nodig had om de relatie met mij af te sluiten. Een relatie van 25 jaar, wel te verstaan. Het betekent ook dat hij al “bezig was een nieuw leven op te bouwen” (zo voelt het althans voor mij) op het moment dat de scheidingsonderhandelingen nog gaande waren. Ik geloof niet dat ik me ooit zo gekwetst heb gevoeld. Ik ben boos, ik ben verdrietig en ik ben enorm teleurgesteld. Volgens hem heeft dit niets te maken met wat hij in het verleden voor mij heeft gevoeld, en hoe we nu nog met elkaar blijven omgaan (het was ‘de bedoeling’ om vrienden te blijven). Voor mij heeft dit alles met elkaar te maken, ik snap niet hoe je een relatie van 25 jaar zo snel aan de kant kunt schuiven, ik voel me ongeveer net zoveel waard als een afgedankt bankstel.

Ik weet dat iedereen (voornamelijk de mensen die zelf al vrij snel weer een nieuwe relatie aangaan) roept dat een nieuwe relatie los staat van een vorige, verbroken relatie. Ik denk alleen maar: “Hoe dan?”. Dit, samen met het feit dat bijna iedereen uit onze (de ‘onze’ van vroeger) omgeving me keihard heeft laten zitten de afgelopen 9 maanden, maken dat ik me afvraag wat voor leven ik 25 jaar lang geleid heb. Voor mij voelt het alsof dat leven niet meer was dan een luchtbel, alsof ik voor mensen uit mijn omgeving niet meer was dan ‘de vrouw van’. En nu die ‘van’ er niet meer is, ben ik blijkbaar niet interessant meer om nog tijd in te steken. En mijn ex heeft in een paar maanden tijd zijn leven met mij afgesloten. Hoeveel was dat leven dan werkelijk waard? Op dit moment voelt het alsof er 25 jaar van mijn leven in de vuilcontainer zijn beland. Ik hoop dat dat gevoel nog gaat verdwijnen, want het voelt verrekte ellendig.

Terwijl hij dus vrolijk (althans, zo voelt het voor mij) verder gaat met zijn leven, en gelukkig is in een nieuwe relatie, zit ik hier in mijn uppie (niet helemaal, want ik heb natuurlijk mijn lieve vriendinnetje) in een huis wat allang mijn thuis niet meer is. Dit huis, wat vanaf dag 1 dat we er gingen wonen, als een thuis voelde, en waar we (dacht ik toch altijd) zo gelukkig zijn geweest, voelt meer en meer als een blok aan mijn been. Het is veel te groot voor mij en Benthe, niet alleen om te onderhouden, maar ook om in te wonen. En waar we destijds min of meer hebben afgesproken dat hij iedere week helpt om wat klusjes in en rond het huis te doen, en om twee keer per week Benthe van de dagopvang te halen, heb ik hem nu gezegd dat ik hem voorlopig niet wil zien. Het doet gewoon te veel pijn, ik kan het niet. Ik ben moe van het steeds maar weer omhoog krabbelen, iedere keer weer opnieuw. Iedereen zegt dat ik zo sterk ben, maar ik wil niet sterk meer zijn.

Er is één ding wat ik me de afgelopen week heb voorgenomen: als dit alles gezakt is, zijn er nog maar twee dingen belangrijk in mijn leven, en dat zijn Benthe en ik. Ik ga vechten voor ons geluk, en me niet meer bezig houden met mensen die mijn aandacht en tijd niet waard zijn, dat heb ik de afgelopen jaren veel te veel gedaan. En nooit, maar dan ook nooit ga ik iemand nog de kans geven om me zo te kwetsen als ik nu gekwetst ben. Ook al betekent dat dat ik de rest van mijn leven alleen ben. Mijn hart gaat op slot, en er zijn maar een paar mensen die een reservesleutel krijgen. I’m done with it!

28 Comments on Help, mijn ex heeft een nieuwe relatie…

 1. Petra van Gils
  3 november 2017 at 18:38 (5 jaren ago)

  Goh ik kwam deze blogs tegen. Ik heb hetzelfde meegemaakt. Alleen ging mijn ex vreemd in ons huwelijk. De zin ik laat me door niemand meet zo kwetsen heb ik ook geroepen. Ik ben nog steeds single na 22 jaar. Ik vertrouw mannen nog steeds niet….

  Beantwoorden
 2. Sabine
  20 februari 2016 at 22:04 (6 jaren ago)

  Bah heel veel sterkte gewenst. Hoop dat jij en benthe straks een eigen echt plekje zullen vinden. Een hele dikke knuffel! Liefs

  Beantwoorden
 3. Talitha
  19 februari 2016 at 20:35 (6 jaren ago)

  Ik lees het nu pas natasja, wat een verdriet heb je van zo’n mededeling he.. het voelt idd alsof je leven met hem niks heeft voorgesteld, maar je moet niet vergeten dat jij een sterke vrouw bent die het ook zonder kerel redt, het is bekend dat mannen vaak vrij snel weer een nieuwe relatie hebben.. niet omdat ze hun ex zijn vergeten maar omdat ze iemand nodig hebben die voor ze zorgt. Ik kan me goed voorstellen dat het huis een blok aan je been is, zoals je weet heb ik in dezelfde situatie gezeten en dat gaat je echt niet in de koude kleren zitten ik hoop dan ook oprecht dat het snel verkocht wordt zodat ook jij met Benthe een echte nieuwe start kunt maken, dat gun ik je zo.. Kop op ! Liefs Talitha

  Beantwoorden
 4. Yvonne
  18 februari 2016 at 12:09 (6 jaren ago)

  Jemig, dat dit pijn doet kan ik me voorstellen. 25 jaar dat is niet iets wat je zomer van je af kunt zetten. Heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 5. Deb
  17 februari 2016 at 12:05 (6 jaren ago)

  Jeetje lieve Natas, wat een verhaal. Ik vind dit heel erg voor je. Het is onbegrijpelijk dat iemand 25 jaar van samen zijn zo snel kan afsluiten. Ik zou daar ook heel erg mee zitten. Zwak dat de zogenaamde gezamenlijke vrienden je laten zitten. Dit zegt veel over hen. Voor nu wens ik je heel veel sterkte meid, denk aan jezelf en Benthe. Dikke knuffel.

  Beantwoorden
 6. Jacqueline
  16 februari 2016 at 22:17 (6 jaren ago)

  I know the feeling…
  Maar we overleven dit wel!
  Knuffel…

  Beantwoorden
 7. Miranda Aerts
  16 februari 2016 at 21:48 (6 jaren ago)

  Ik hoop dat je op een dag, op je eigen fijne woonplek, terug kunt denken aan de goede momenten van de afgelopen jaren en vol vertrouwen je eigen toekomst tegemoet ziet.
  Neem de bagage mee die je helpt om de reis van je verdere leven te vervolgen en laat de ballast achter.
  Ik denk aan je, veel sterkte ♡

  Beantwoorden
 8. Sharita Harkema
  16 februari 2016 at 20:47 (6 jaren ago)

  Wat ontzettend verdrietig. Heel veel sterkte en kracht samen met Benthe.

  Beantwoorden
 9. Marion
  16 februari 2016 at 20:26 (6 jaren ago)

  Wat zit er een emotie in dit stuk. Ik kan het hier voelen. Goed dat je het niet wegstopt. Sterkte. Denk aan jezelf. X

  Beantwoorden
 10. Annette
  16 februari 2016 at 19:09 (6 jaren ago)

  Gets Natas wat naar. Ik voel met je mee. Kan me het gevoel helemaal voorstellen hoor. Ik kreeg van mijn ex-man gewoon te horen dat ik ‘niet goed genoeg’voor hem was. Zooo die kwam ook even binnen. Later relativeer je dat en denk je l*l je bent zelf niet goed genoeg ;). Jij en Benthe gaan een mooie toekomst tegemoet en komen er sterker uit. Het duurt even maar het komt! Girrrrrlpower!

  Beantwoorden
 11. Manon
  16 februari 2016 at 19:03 (6 jaren ago)

  Van een huwelijk van 25 jaar vind ik dit ook erg snel, ik snap je volledig en ik snap dat je je te min voelt. Ik heb 6 jaar relatie gehad en hij had naar 2 maanden al een nieuwe relatie , kwam ook hard aan maar ik vind dit echt niks vergeleken met jou pfoe wat een ellende. Ik hoop ergens toch ondanks dat je zegt dat je hart op slot gaat toch nog een geweldige man vind waar je je leven verder mee kan delen!

  Beantwoorden
 12. margriet kuper
  16 februari 2016 at 17:03 (6 jaren ago)

  ooh kan het me heel goed voorstellen. Goed dat je even geen contact hebt…denk dat dat heel goed is zodat je afstand kunt nemen. heel veel sterkte en zoek een beetje afleiding in leuke dingen.

  Beantwoorden
 13. ingrid
  16 februari 2016 at 16:36 (6 jaren ago)

  Wat ontzettend K Natas. Dat is het gewoon en die boosheid mag je nu zeker toelaten. Hopelijk haal je steun uit alle reacties van je lezers en van de vrienden die je nog wel hebt. Soms zijn een paar goede vrienden meer dan genoeg xxx

  Beantwoorden
 14. Babs
  16 februari 2016 at 14:07 (6 jaren ago)

  Ik heb bijna niets meer toe te voegen aan de reacties van die lieve mensen hierboven.
  Ik had al het gevoel dat dat speelde, zoiets komt keihard aan. Helaas kan ik erover meepraten,ik ben zelf een paar keer verlaten voor een andere vrouw (of een scharrel). Dat doet pijn, je voelt je waardeloos en aan de kant gezet.
  Gedachten spoken door je hoofd. Ik had het idee dat wij het goed hadden, waarom zo snel, of tijdens een relatie een ander?
  Heb je daar al je energie en tijd in gestoken.
  Het gevolg was dat ik mannen gewoon niet meer vertrouwde.
  Weet je, ik denk dat je een tijdje erdoorheen moet, hoe hard dat ook klinkt op dit moment. Afstand nemen.
  En je mag zeker stoom afblazen, dat is heel belangrijk!
  Zoals ik je ken ben je een sterke vrouw (wat heb ik daar nu aan, zal je denken)… maar geloof me, het komt echt goed.
  Het heeft tijd nodig.
  Een andere woning, samen met je lieve Benthe zal een groot verschil maken, een nieuwe start. Geen herinneringen aan de oude situatie.
  En de mensen die je in de steek laten, vergeet ze maar. Dat gebeurt bijna standaard bij gebroken relaties. Er zijn zoveel andere nieuwe leuke en lieve mensen om je heen.
  Focus op je eigen geluk zou ik zeggen.
  Stekte meis! xxx

  Beantwoorden
 15. jeapiebel
  16 februari 2016 at 12:19 (6 jaren ago)

  Na 25 jaar samen en pas 9 maanden geleden kan ik me voorstellen dat je boos, verdrietig en enorm teleurgesteld bent. Het zal ik ook voelen denk ik. Ik weet dat je rot voelt en down maar ik hoop dat je snel beter voel. En je hoeft ook niet altijd sterk te zijn. Je bent maar ook een mens. Je niet meer bezig met mensen die mijn aandacht en tijd niet waard zijn, dat is een goed nastreven denk ik. Ik denk daar ook vaak over. Sterkte!

  Beantwoorden
 16. Cindy
  16 februari 2016 at 12:13 (6 jaren ago)

  Wat balen zeg, en nog meer dat je je zo voelt… Vind het vervelend voor je, knuffel en sterkte!

  Beantwoorden
 17. colinda kuijstermans
  16 februari 2016 at 12:01 (6 jaren ago)

  Ik kan begrijpen hoe je voelt. Je bent in 1 klap het vertrouwen in jezelf verloren. Masr bedenk dat ieder mens uniek is. Dat je veerkrachtiger bent , dan je jezelf voelt. En ja het zegt meer over de anderen die je laten zitten dan over jouw. Hoop dat het huis snel verkocht wordt, zodat je echt ergens opnieuw begint. Zodat je nieuwe herinneringen kan maken. Groetjes colinda

  Beantwoorden
 18. Natascha
  16 februari 2016 at 11:07 (6 jaren ago)

  Poh Natasja, wat een heftig persoonlijk verhaal. Ik wil je alleen maar even laten weten dat ik met je meevoel. Alle woorden in de strekking van het komt op een dag goed (echt!) voel jij nu denk ik toch anders. Het is en blijft een rotsituatie en het is ook niet gek dat je je daar nu gewoon rot onder voelt. Ooit zul je voelen dat het beter is zo, als ik dit zo lees is ‘ie het echt niet waard! Ik wens je heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 19. Marijke
  16 februari 2016 at 09:47 (6 jaren ago)

  Heel veel sterkte en een dikke knuffel!

  Beantwoorden
 20. Marianne Jansen
  16 februari 2016 at 09:36 (6 jaren ago)

  Lieve Natasja , Ik voel je verdriet , je boosheid en frustratie in je tekst . En kan dat heel goed begrijpen . Maar het is wel waar wat iemand anders ook al schreef ….het gevoel waar jij nu in zit is bij de ander al veel eerder begonnen .Ik ben zelf bij mn ex weg gegaan maar het heeft wel bijna jaar geduurd voordat ik die stap durfde te zetten . Ook ik heb zowat niemand over gehouden van vrienden van toen . Het vinden van je eigen nieuwe plek zal je wel gaan helpen denk ik , je eigen veilige plek gaan creëren . De focus op jezelf en Benthe , zorgen dat jullie het fijn hebben samen met de mensen om je heen die je liefhebt en vertrouwt . De tijd dat je je hart weer langzaam open kan gaan stellen komt wel weer . Probeer voorlopig maar te genieten van kleine lichtpuntjes want die zijn er echt elke dag , al is het nog zo donker .

  Heel veel liefs en een dikke knuffel , Marianne

  Beantwoorden
 21. Mariëlle
  16 februari 2016 at 09:28 (6 jaren ago)

  Poeh Natasja, dit is wel heftig hoor! Het klinkt altijd inderdaad of het niets voorstelde 🙁 Ik hoop dat je wellicht snel een plekje vindt voor jou en Benthe, wat beter bij jullie past, ook voor een nieuw begin. Je bent sterk genoeg en je redt het ook prima alleen! 🙂

  Beantwoorden
 22. Bouwina
  16 februari 2016 at 09:01 (6 jaren ago)

  Dat is idd rot nieuws zeg, ik hoop dat je het uiteindelijk een plekje kunt gaan geven. Je lijkt mij een hele sterke vrouw als ik je verhalen lees. Ik wens je alle goeds toe en hoop dat de zon voor jou weer volop gaat schijnen, sterkte!

  Beantwoorden
 23. Agneta
  16 februari 2016 at 09:00 (6 jaren ago)

  Lieve Natasja,

  Ik wil je een hele grote knuffel geven en zeggen, geef het allemaal tijd. De pijn slijt en je zult een sterkere vrouw worden. Focus je op de leuke dingen in het leven en blijf positief.

  Liefs Agneta

  Beantwoorden
 24. Bianca
  16 februari 2016 at 07:49 (6 jaren ago)

  Laat ik eerst even beginnen te zeggen dat ik het soms moeilijk vind om goed te reageren, het is gewoon echt enorm k*t, klote en pijnlijk. Wil je van een online-afstand een dikke knuffel geven en als er iets is ben je altijd welkom de thee (en chocolade) staat klaar!

  Dat stukje van mensen in de omgeving die je laten vallen heb ik ook gehad. Nu bijna 3 jaar later ben ik qua vriendschappen nog alleen, het heeft een soort deuk achter gelaten in een stukje vertrouwen.

  Je bent een lieve, aardige en mooie vrouw met aan je zij de schat van een Benthe. Ik hoop dat jullie snel een “eigen” plekje vinden waar je weer helemaal blij en gelukkig kan zijn.

  xxx

  Beantwoorden
 25. mireille
  16 februari 2016 at 07:29 (6 jaren ago)

  Ach lieve Natasja. Ik voel je ellende door heel de tekst heen. Ik zou willen dat ik wist wat je moest doen. Doe alstublieft je mooie hart niet helemaal op slot. Want je weet nooit wie straks een plaatsje in je hart wil veroveren. Het wordt ook voor jou tijd voor een nieuwe start en hopelijk is dit in de vorm van een ander thuis. Want net wat je zegt dat huis is een blok aan je been.
  Heel veel lieve knuffels xxx

  Beantwoorden
 26. Debbie
  16 februari 2016 at 07:27 (6 jaren ago)

  Wat Roos zegt heb ik ook gehad. Ik ben ook een keer weggegaan, na een relatie van 8 jaar. Ik was ook al een jaar bezig met willen vertrekken, maar je bent er eerst ook zelf nog niet klaar voor. Maar dat neemt niet weg dat jij nu pas met ‘dat jaar’ bezig bent en dat dat dus gewoon tijd kost. En dat kan best veel tijd zijn. Neem inderdaad afstand en zoek geen contact. Voor klusjes zijn ook andere mensen te vinden en anders blijven ze maar liggen of doe je ze zelf. Geen contact is moeilijk maar die afstand heb je nu gewoon nodig. Je kunt ’t!

  Beantwoorden
 27. chucky1012
  16 februari 2016 at 06:36 (6 jaren ago)

  Je hebt groot gelijk.
  Ik kan er niet over beslissen.
  Maar iemand die zoveel pijn en verdriet heeft moet alleen denken aan zichzelf en het huisdier als men die heeft.
  Kijk elke ochtend in de spiegel en zeg tegen jezelf dat je knap bent en het allemaal kan.
  Ga ervoor…..
  Als jullie een nieuwe woning hebben is het fijn om naar je eigen smaak in te kunnen richten.
  Je verdriet de vrije loop laten is niet erg…..

  Knuffels en liefs Xoxo

  Beantwoorden
 28. Roos
  16 februari 2016 at 06:32 (6 jaren ago)

  Wat een knake nieuws dit en dat komt rauw op je dak na 25 jaar. Je verteld dat je niet snapt hoe hij 25 jaar in een paar maanden kan afsluiten. Als ik het vergelijk met mijn relaties (1 keer zelf weggegaan) dan kan ik je vertellen dat dat niet in die maanden gebeurd dat je uit elkaar bent. Het afstand nemen gebeurd eigenlijk in een lange periode daarvoor. In zo’n situatie weet je niet hoe je het kunt overbrengen op je partner want je wil die ander geen pijn doen en je weet ook niet hoe je het beter kunt maken. Het gevoel veranderd langzaam en voor je het weet is het op het vriendschappelijke houden van na, weg…

  Dan kun je zeggen heb je er wel genoeg aan gedaan om het beter te maken en om te praten? Ik geloof dat dingen zo lopen met een reden en dat mensen in die periode gewoon niet meer bij elkaar passen. Dat heeft niks te maken met het niet goed genoeg zijn. Je groeit soms uit elkaar en daar zou je op den duur niet gelukkiger van worden als je bij elkaar zou blijven. Met ruzies, vreemdgaan of eenzaamheid tot gevolg.

  Ik hoop dat je jezelf weer vind en je hart later weer kunt openen. Eerst op een kier en als de juiste persoon er komt dan breekt hij het open, of je wil of niet. Dat gebeurd gewoon. Voor nu kun je daar natuurlijk nog niet aan denken, maar ik wens je echt alle geluk en liefde van de wereld toe. Dat ben je meer dan waard echt waar. Hele dikke knuffel van een afstand xxx Roos

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.