Help! Olijfolie op mijn mooie MAG laarsjes!

Een paar weken geleden vertelde ik in The colours of my life dat ik een fles olijfolie kapot had laten vallen op de keukenvloer. Of dat op zich al niet drama genoeg was, bleek dat er ook olijfolie vlekken op mijn mooie MAG laarsjes zaten. Helaas ontdekte ik het pas nadat ik de troep op de keukenvloer opgeruimd had, en bleek de olie al in het leer getrokken. Ik was bang dat mijn laarsjes afgeschreven waren, maar gelukkig had Maurice van MAG de oplossing!

MAG laarsjes

Olijfolie op mijn MAG laarsjes: zo loste ik het op

Echt, ik kon wel huilen toen ik mijn MAG laarsjes ’the day after’ zag. Op de ene zat één grote vlek, op de andere meerdere kleine vlekjes. Toen ik het na het debacle ontdekte, heb ik nog geprobeerd om de vlekken weg te deppen, maar het was al in het leer getrokken.

Ik besloot om eens aan MAG zelf te vragen of zij misschien een tip hadden. Zij zijn tenslotte leerkenners bij uitstek, dus als iemand zou weten hoe ik dit kon oplossen waren zij het wel. Ik kreeg Maurice zelf ‘aan de lijn’, en die kwam meteen met De Tip. Een tip die even logisch als spannend klonk: hij adviseerde om de laarsjes helemaal in te vetten met olijfolie. Ja, je leest het goed.

Ik bleek geluk te hebben, want mijn laarsjes zijn gemaakt van natuurlijk gelooid Viagretta leer. Hoe natuurlijker, hoe beter in dit geval. En omdat olijfolie gewoon een natuurproduct is, zou dit het leer alleen maar ten goede komen. Maurice vertelde dat hij oude schoenen weleens insmeert met olijfolie, om het leer op te peppen, en om het leer een goede voeding te geven. Ze worden dan vaak wel een tint donkerder, maar dat vond ik in dit geval niet erg.

MAG laarsjes

Let’s go!

Dus hop, daar ging ik de volgende dag. Met het kleine flesje olijfolie wat ik nu nog maar in mijn keukenkastje had staan, en een stuk keukenpapier om de olijfolie aan te brengen. Maurice had me gewaarschuwd dat ik niet moest schrikken van het directe resultaat, ik moest echt twee dagen wachten voor ik het uiteindelijke resultaat zou zien. Hahaha, dat was om het nog spannender te maken zeg maar!

MAG laarsjes

Het was maar goed dat Maurice me gewaarschuwd had, dat er in eerste instantie juist meer vlekken konden komen, en kleurverschil in het leer. Maar ik vertrouwde er volledig op dat het goed zou komen. Dus nadat ik mijn MAG laarsjes helemaal had ingesmeerd met een dun laagje olijfolie, heb ik ze weg gezet om ze de twee dagen daarna natuurlijk nauwlettend in de gaten te houden πŸ˜‰

MAG laarsjes

In de loop van die twee dagen trokken de donkere vlekken inderdaad helemaal weg. Ik kon de olijfolie vlekken niet meer vinden, de olie was mooi gelijkmatig ingetrokken. En het leer had een mooie, iets diepere kleur gekregen. Eigenlijk vind ik ze alleen maar mooier geworden!

MAG laarsjes

Het resultaat

Ik heb ze daarna ook nog een keer helemaal ingevet met ledervet, waar ik mijn schoenen en laarzen altijd mee onderhoud. Het uiteindelijke resultaat zie je hierboven, ze zijn weer prachtig ‘in vorm’.

Ik ga deze tip zeker vaker toepassen, ook als ik niet een fles olijfolie over de vloer laat vallen πŸ˜‰ Ik dacht ik deel het met jullie, wellicht hebben jullie er ook wat aan. Let wel: dit geldt alleen met een natuurlijke olie als olijfolie, en bij voorkeur op zo natuurlijk mogelijk gelooid leer. Bij twijfel: don’t try this at home πŸ˜‰

Bedankt voor je hulp en advies Maurice!

9 Comments on Help! Olijfolie op mijn mooie MAG laarsjes!

 1. Neeltje
  30 april 2021 at 21:08 (1 jaar ago)

  Fijne tip. Ik heb een paar laarzen van onbehandeld leer, misschien toch een proberen?

  Beantwoorden
  • Natasja
   1 mei 2021 at 18:57 (1 jaar ago)

   Ja, ik denk dat het heel goed uitpakt, omdat het onbehandeld leer is.

   Beantwoorden
 2. Happy Susan blogger
  29 april 2021 at 18:09 (1 jaar ago)

  Wat fijn dat het helemaal goed gekomen is. En ze zien er gelukkig prachtig uit. Dankjewel voor het delen van de tip.
  Ik had een aantal maanden geleden gespat met olijfolie tijdens het koken en een van mijn favoriete oudjes zat helemaal onder. Na het wassen was het er niet uit gegaan. Bleek good old groene Dreft de oplossing. Ik dacht laat het even weten…want ik vond het zo zonde…maar ook dat is helemaal goed gekomen ;).

  Beantwoorden
 3. Ellen
  29 april 2021 at 17:29 (1 jaar ago)

  Smeerde mijn bruine leren schoenen en leren tas regelmatig in met leervet. Had je inderdaad ook dat kleurverschil. Ze leken er altijd van op te knappen, net als meubels in de was zetten en leren stoelen enz. Begrijp wel da tg je eerst flink geschrokken bent

  Beantwoorden
 4. Martine V
  29 april 2021 at 09:10 (1 jaar ago)

  YES! Wat fijn zeg dat ze weer draagbaar zijn. Goed gedaan hoor. Ze zien er prachtig uit.

  Beantwoorden
 5. Jacqueline Oosterhof
  29 april 2021 at 08:55 (1 jaar ago)

  Wat fijn dat het weer goed gekomen is! Het zijn zulke fijne laarsjes!! Ik ben (weer) helemaal fan van Mag. En wat een goede service.

  Groetjes Jacqueline

  Beantwoorden
 6. Anja
  29 april 2021 at 08:32 (1 jaar ago)

  Oh das grappig, ik heb dat zelf oook al eens gedaan, werkt idd perfect

  Beantwoorden
 7. Miranda Aerts
  29 april 2021 at 07:13 (1 jaar ago)

  Dat is pas omdenken! Echt een goeie tip πŸ™‚

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  29 april 2021 at 06:54 (1 jaar ago)

  Wat een goede tip.
  Het verschil van voor en is bijna minimaal.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.