HEMA 2 Fasen oogmake-up reinigingslotion

In dit artikel deel ik mijn ervaring met de HEMA 2 Fasen oogmake-up reinigingslotion, die ik een paar weken geleden kocht. Jarenlang heb ik voor het verwijderen van mijn oogmake-up de eyemake-up remover van Rituals gebruikt. Ik wilde eigenlijk niets anders gebruiken, vanwege in het verleden behaalde resultaten met andere merken, die of slecht reinigden, of een vet laagje op mijn ogen achterlieten, of vreselijk irriteerden. Toen ik onlangs bij HEMA was, besloot ik het er toch weer eens op te wagen en kocht de 2 Fasen oogmake-up reinigingslotion.

De twee fasen in de naam staan voor het feit dat dit product eigenlijk uit twee verschillende producten bestaat: een lotion en een olie. Bovenin het flesje zie je de olie, daaronder de transparante lotion. Voor gebruik schud je het flesje, zodat de componenten met elkaar gemengd worden.

HEMA reinigingslotion

De reinigingslotion zit in een flesje van 125 ml, dit is een vrij standaard hoeveelheid voor oogmake-up reinigingsproducten. De lotion heeft een lichte, subtiele geur. Ingrediënten zitten er maar weinig in: Paraffinum Liquidum, Aqua, Phenylethanol, PPG-2-Methyl Ether, Methylisothiazolinone. Makkelijk dus als je allergisch bent voor één van deze ingrediënten, of als je ze liever wil vermijden: je hoeft geen ellenlange lijst door te nemen. Zelf heb ik gelukkig geen allergie voor verzorgingsproducten (althans, ik ben nog geen ingrediënt tegengekomen waar ik niet tegen kan).

HEMA reinigingslotion

Het gebruik is eenvoudig: goed schudden voor gebruik, daarna breng je een kleine hoeveelheid aan op een wattenschijfje. Eerst maak ik mijn ene oog schoon, met de achterkant doe ik vervolgens het andere oog. Ik leg het wattenschijfje op mijn oog, laat het een paar seconden liggen en veeg dan naar de buitenste hoek toe. Boenen is niet nodig, het verwijderen van mijn oogmake-up gaat eigenlijk als vanzelf. Behalve als ik de Cat Eye pen van Zoeva (eyeliner) gebruik, die laat zich iets minder makkelijk verwijderen, hierbij moet ik een paar keer wrijven. Alle overige eyeliners en mascara’s die ik gebruik, laten zich zonder problemen verwijderen.

HEMA reinigingslotion

De HEMA 2 fasen oogmake-up reinigingslotion is iets vetter dan de Rituals eyemake-up remover. Toch voelt hij niet vervelend aan, hij legt geen troebel waasje over mijn oog zoals ik in het verleden weleens met andere removers had. Na het verwijderen van mijn oogmake-up gebruik ik altijd nog een ander product (twee eigenlijk) om de rest van mijn make-up te verwijderen, dus het vette laagje wat rond mijn oog zit, is daarna ook verdwenen.

Ik ben erg tevreden over deze reinigingslotion, en ook vanwege de prijs heeft deze Rituals van mijn badkamerplankje verdreven. Hij kost namelijk slechts 2 euro, een bijzonder aangename prijs voor een dergelijk goed product.

Gebruik jij gezichtsverzorgingsproducten van HEMA? Kende je deze reinigingslotion al?

1 Comment on HEMA 2 Fasen oogmake-up reinigingslotion

  1. Keytothefuture
    13 april 2013 at 15:42 (9 jaren ago)

    Ik kende deze reinigingslotion al wel maar ik heb hem zelf nog nooit gebruikt.
    Leuk prijsje ook!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.