HEMA Cosmetic Brush Cleaner

Iedere 2 à 3 weken (ik probeer iedere 2 weken, maar soms vergeet ik het en schuift het een week op) maak ik al mijn make-up kwasten schoon met warm water en zeep. Dat is best even een klusje, maar ik word er altijd wel weer erg blij van als ik al mijn schone kwasten op een rijtje zie (ik weet het, het klinkt een beetje raar om blij te worden van schone make-up kwasten). Maar mijn oogschaduwkwasten maak ik iedere dag, als ik ze gebruikt heb, schoon. Dit doe ik omdat je ogen erg gevoelig zijn voor bacteriën en ik het daarom een prettig idee vind om ze iedere dag schoon te maken. Maar ook omdat ik altijd dezelfde oogschaduwkwasten gebruik, welke kleuren oogschaduw ik ook gebruik. En dan is het wel zo prettig dat ik niet met mijn kwast met groene oogschaduwresten in mijn beige oogschaduw zit te vegen. Voor de dagelijkse reiniging gebruik ik een ‘snelle reiniger’, momenteel is dat HEMA Cosmetic Brush Cleaner.

HEMA Cosmetic Brush Cleaner

HEMA Cosmetic Brush Cleaner: voor een snelle reiniging van je kwasten

HEMA Cosmetic Brush Cleaner is geschikt voor het reinigen van kwasten met zowel natuurlijke als synthetische haren. Je kunt hem op meerdere manieren gebruiken: je kunt de reiniger rechtstreeks op de haren aanbrengen, maar vanwege de grote opening van de flacon vind ik dat vragen om problemen. Je kunt ook een laagje Brush Cleaner in een bakje of potje doen, en daar je kwasten even in zetten (of erdoorheen roeren met je kwasten). Voor de dagelijkse schoonmaakbeurt van mijn oogschaduwkwasten leg ik een wattenschijfje op de open fles, en houd deze vast terwijl ik de fles even op zijn kop zet (let op: er komt veel reiniger door de grote opening, dit vind ik meteen ook een groot nadeel van de verpakking, dus ik doe echt ‘zwiep-zwap’ met de fles). Dan veeg ik met de oogschaduwkast over het vochtige wattenschijfje, tot er geen oogschaduw meer vanaf komt. Afhankelijk van de kleur van de oogschaduw, en het aantal kwasten wat ik die dag gebruikt heb, pak ik eventueel nog een tweede wattenschijfje. Na het reinigen, zet ik mijn kwasten rechtop (met de haren omhoog) in mijn kwasten-potje, zodat ze kunnen drogen.

HEMA Cosmetic Brush Cleaner

HEMA Cosmetic Brush Cleaner: ingrediënten en werking

HEMA Cosmetic Brush Cleaner bevat de volgende ingrediënten: Alcohol denat > 30% + nonionic surfactant, Parfum, Alpha-Isomethylionone, Buthylphenyl Methylpropional, Methylchloroisothiazolinine, Methylisothiazolinone, Cl 17200 < 5%

De Brush Cleanser heeft een vrij sterke geur, maar ruikt niet vies. Het is een beetje een snoepjes-zoete geur met een lichte alcohol-ondertoon. Voor een verzorgingsproduct way too much, maar voor een kwastenreiniger: prima.

HEMA Cosmetic Brush Cleaner

Mijn kwasten worden goed schoon met deze HEMA Cosmetic Brush Cleaner, al moet ik bij sommige intense kleuren wel een extra wattenschijfje gebruiken. Natuurlijk kan deze manier van reinigen niet op tegen een warm sopje met zeep, maar voor de dagelijkse schoonmaak volstaat deze budget variant uitstekend. De fles kost € 4,50 voor 200 ml, als je de reiniger gebruikt op de manier zoals ik doe, doe je hier echt een hele tijd mee.

4 Comments on HEMA Cosmetic Brush Cleaner

 1. Lisa's Beautybabbels
  16 november 2013 at 22:34 (9 jaren ago)

  Ik heb deze Brush Cleaner ook, en vind ‘m echt fijn. Ook vind ik ‘m heerlijk ruiken.

  Beantwoorden
 2. miranda
  14 november 2013 at 20:25 (9 jaren ago)

  Klinkt idd goed, die schaf ik aan

  Beantwoorden
 3. Wendy
  14 november 2013 at 18:29 (9 jaren ago)

  Klinkt fijn! Ik maak mijn kwasten echt veel te weinig schoon, maar als ik het doe gebruik ik babyshampoo.

  Beantwoorden
 4. Meiryems
  14 november 2013 at 11:02 (9 jaren ago)

  Ik gebruik die van de kruidvat, die werkt ook prima. Het is een snelle tussendoor manier om je kwasten mee schoon te maken.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.