HEMA geurkaarsen en sfeerlichten – tip voor december

Toen ik vorige week bij HEMA in Den Bosch was, liep ik met mijn zus op de woonafdeling tegen ontzettend mooi uitziende HEMA geurkaarsen en sfeerlichten aan, volgens mij zijn ze vrij nieuw in het assortiment. In dezelfde geuren waren er ook nog geurstokjes en handzeep, ik koos (uiteindelijk, want kiezen was moeilijk) voor twee geurkaarsen in glas en een pakje kleine sfeerlichten.

HEMA geurkaarsen en theelichten

HEMA geurkaarsen en sfeerlichten: drie geur-varianten

De ‘nieuwe’ (ik weet niet precies hoe nieuw ze zijn) producten zijn er in drie geurlijnen: Oriental – Orange Musk Roses (lichtblauw), Spring – Tea Cedar Lily (wit) en Floral – Jasmine Freesia Pear (roze). Ik heb alledrie de geuren geroken, en ging uiteindelijk voor Floral – Jasmine Freesia Pear. Er zijn in deze lijnen verschillende producten verkrijgbaar; kleine sfeerlichtjes, grote sfeerlichten, geurkaarsen in glas in twee formaten, een geurkaars in een blikje, geurstokjes en handzeep. Het is dus een redelijke complete lijn, en eigenlijk heb ik spijt dat ik niet meer heb gekocht. Maar ik kom binnenkort vast nog wel een keer bij een HEMA.

HEMA geurkaarsen en sfeerlichten: Floral

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Floral een heel zachte, poederachtige geur. Qua benaming zou ik eerder voor de andere twee varianten kiezen, maar mijn neus ging acuut overstag voor deze heerlijke geur, waarin ik overigens helemaal niets van Jasmijn herken. De opdruk op het glas van de geurkaarsen is echt HEMA: eenvoudig, maar toch leuk. Ik vind de producten van HEMA eigenlijk nooit cheap aandoen, complimenten voor de ontwerpafdeling!

HEMA geurkaarsen en sfeerlichten

Ik kocht twee geurkaarsen in glas van 2 euro en een pakje kleine theelichten, deze kosten 1,50 euro voor 18 stuks. Dat is natuurlijk geen geld voor dergelijke producten, maar de grote vraag is: hoe bevallen ze in de praktijk?

In onze woonkamer blijkt de geur van de kaarsen helaas iets te subtiel: pas als ik beide geurkaarsen in glas én twee sfeerlichtjes aan doe, ruik ik de geur voldoende naar mijn zin. In de badkamer en het toilet is één sfeerlichtje of geurkaars voldoende, maar dat zijn natuurlijk kleine ruimtes. De brandduur van de sfeerlichtjes is ongeveer 4 uur, en dat halen ze inderdaad. De geurkaarsen in glas hebben een brandduur van 25 uur, en dat gaan ze wel halen vermoed ik (ik heb ze de afgelopen week een paar avonden gebrand, en hij is nu ongeveer voor een derde op).

Je vindt deze heerlijke HEMA geurkaarsen en sfeerlichten in de winkels en (gedeeltelijk) in de webshop van HEMA. Heb jij ze al gespot?

6 Comments on HEMA geurkaarsen en sfeerlichten – tip voor december

 1. Annika
  17 mei 2017 at 09:41 (5 jaren ago)

  Ik had hier altijd de geurstokjes van, heerlijk! Helaas heeft Hema die uit het assortiment gehaald.

  Beantwoorden
  • Edwin
   17 mei 2017 at 18:02 (5 jaren ago)

   Maar zijn ze er nog dan de freesia pear?

   Beantwoorden
   • Natasja
    17 mei 2017 at 19:05 (5 jaren ago)

    Dat kun je het beste even bij Hema zelf informeren, ik ben niet op de hoogte van het recente assortiment.

    Beantwoorden
    • Edwin
     17 mei 2017 at 19:34 (5 jaren ago)

     Tja

     Al gedaan men zegt dat ze uit het assortiment zijn

     Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  18 november 2013 at 21:12 (9 jaren ago)

  Ik heb de blauwe variant en dat is ook een lichte, frisse geur.
  Voor mij net genoeg om niet te overheersen en toch een lekker geurtje te ruiken.

  Beantwoorden
 3. Cindy
  18 november 2013 at 19:47 (9 jaren ago)

  Had ze ook al gespot maar niet gekocht omdat ik ze te subtiel vond ruiken in de winkel, had al zo’n vermoeden dat dat niet beter zou zijn als ze branden. Ben een miep met geurkaarsen, vind bijna geen 1 geurkaars goed ruiken. Brand dan liever gewone waxinelichtjes en een brander met een fijn geurende waxmelt.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.