HEMA refreshing white tea shower cream en body butter

Toen ik een tijdje geleden bij HEMA was, liep ik tegen de opvallende verzorgingslijn met witte thee aan. Deze lijn viel me niet alleen op vanwege dit ingrediënt, wat een natuurlijke antioxidant is met een krachtige werking. Ook vanwege het uiterlijk viel mijn blik direct op deze producten, de mintgroene verpakking met strakke zwarte letters zien er opvallend uit.

Hema refreshing white tea

Ik koos voor de shower cream en de body butter. In dezelfde lijn zijn ook nog o.a. een shower mousse en een bodylotion verkrijgbaar, in het filiaal waar ik was hadden ze naast de white tea variant ook nog een zelfde lijn met lavendel geur.

Hema white tea shower cream

De refreshing white tea shower cream zit in een tube van 200 ml met semi-transparante klik-dop. De tube is van vrij flexibel kunststof gemaakt, waardoor hij makkelijk in gebruik is.

Hema refreshing white tea shower cream

De ingrediëntenlijst is vrij opvallend. Er is namelijk in beide producten geen witte thee te vinden in de lijst. Er zitten wel de nodige verzorgende stoffen in, zoals vitamine C, vitamine E en zonnebloemzaad-olie. De frisse, groene geur komt o.a. door de toevoeging van Lily of the Valley. Ik loop bij dit soort producten de ingrediëntenlijst altijd door met behulp van de Cosmetic Ingredient Dictionary van Paula’s Choice. Hier wordt ieder ingrediënt “gerankt” door middel van de waarde Average, Poor, Good of Best. Bijna alle ingrediënten van deze twee producten krijgen een “Good” of “Best”. Natuurlijk is zo’n gradatie nooit helemaal objectief, en is het goed om je eigen mening hierin te volgen. Toch vind ik het wel een prettige leidraad.

Hema white tea

De shower cream (links op de foto) is echt een crèmige substantie, welke licht schuimt, maar vooral heel zacht aanvoelt op de huid. Na het douchen voelt mijn huid heerlijk zacht en intens verzorgd aan. Je ziet op de foto ook, dat er een olie-achtig laagje rond de shower cream ligt. Ik vind het een heerlijk douche-product, door zijn geur erg lekker in het voorjaar en de zomer.

Hema refreshing white tea body butter

De body butter uit dezelfde refreshing white tea lijn van HEMA zit in een pot, ook met 200 ml. Het deksel van de kunststof pot is ook semi-transparant, maar doordat er nog een extra deksel in de pot zit, hoef je niet bang te zijn voor bederf door blootstelling aan daglicht. Het licht wat door de twee deksels heen komt, is namelijk minimaal.

Hema refreshing white tea body butter

Voor de ingrediënten van de body butter geldt hetzelfde als voor die van de shower cream: redelijk veel goede, verzorgende ingrediënten, zoals o.a. shea butter, maar geen witte thee.

De geur van de body butter is hetzelfde als van de shower cream: een frisse, “groene” geur, welke niet overheersend aanwezig is, en ook niet erg lang blijft hangen. Qua textuur is het een echte boter, lekker dik in de pot, maar zodra ik hem op mijn huid aanbreng, wordt de body butter zachter en makkelijk smeerbaar. Het is een vrij lichte body butter, hij laat geen vet laagje achter. Qua verzorgend effect vind ik hem redelijk: geen overdreven verzorgende eigenschappen, maar hij houdt mijn huid soepel en zacht. Ik denk dat hij in de wintermaanden, als mijn huid wat droger is, wat te licht is. Voor het voorjaar en de zomer is hij echter perfect, mede doordat hij geen laagje achterlaat, wat ik in deze tijd van het jaar al snel als plakkerig ervaar.

Mijn conclusie is dat het beiden uitstekende verzorgingsproducten zijn, je krijgt echt waar voor je geld. Het enige minpuntje vind ik de misleidende naam: als je op zoek bent naar producten met witte thee erin, kun je deze beter laten staan. De prijs van de producten is daarentegen weer een groot pluspunt: de shower cream kost € 3,95 de body butter kost € 4,60. Voor beide producten moet je wel naar een fliaal van HEMA, op de website heb ik ze niet kunnen vinden.

Gebruik jij weleens verzorgingsproducten van HEMA? Welke zijn jouw favoriet?

5 Comments on HEMA refreshing white tea shower cream en body butter

 1. Kim
  4 mei 2013 at 12:29 (9 jaren ago)

  Goh, dat had ik nou niet verwacht van deze verzorging van Hema. Ik vind Hema over-all een heel goede winkel maar verzorging zou ik er niet gauw kopen, maar dat kan ik rustig doen zie ik nu. Ik houd alleen totaal NIET van de geur van lily of the valley, dus dat is misschien een puntje voor me.

  Even wat anders, ik zag dat Kruidvat showermousses heeft voor een redelijk prijsje en die ingrediënten zouden ook erg prettig zijn heb ik op internet gelezen Een van de geuren zou erg lijken op Sakura van Rituals. Heb je die al geprobeerd? 🙂

  Beantwoorden
  • Natasja
   4 mei 2013 at 12:40 (9 jaren ago)

   Hoi Kim,

   De showermousse van het Kruidvat staat op mijn lijstje, maar ik vergeet hem steeds mee te nemen, hihihi! Ik ga vanmiddag naar het Kruidvat, ik zal proberen om hem niet te vergeten dit keer!

   Beantwoorden
   • Kim
    4 mei 2013 at 20:07 (9 jaren ago)

    Leuk! Ben heel benieuwd hoe die is. Dus dan wacht ik even jouw bevindingen af. 🙂

    Beantwoorden
 2. Beautyjuf
  4 mei 2013 at 11:44 (9 jaren ago)

  Ik heb al meerdere keren met deze producten in mijn handen gestaan (ook met de producten van de roze lijn). Maar, ik heb nog zo ontzettend veel in mijn kast staan, dat ik het (nog) niet mag kopen van mezelf. Oh, en dan lees ik jouw positieve review: hebben…! 😉

  Beantwoorden
  • Natasja
   4 mei 2013 at 12:40 (9 jaren ago)

   Gewoon af en toe wat spullen weggeven, dan wordt je kast vanzelf weer wat leger. Doe ik ook regelmatig 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.