HEMA Soft Matt Lipbalm: is de hype terecht?

De laatste weken is er een ware hype ontstaan rondom de HEMA Soft Matt Lipbalm, een toevoeging aan het assortiment grote lipstickpotloden bij HEMA. In totaal zijn er acht kleuren verkrijgbaar, ik koos de drie uit die ik het mooist vond en laat ze vandaag aan je zien!

HEMA Soft Matt Lipbalm

HEMA Soft Matt Lipbalm

HEMA Soft Matt Lipbalm

Het allereerste pluspunt aan de HEMA Soft Matt Lipbalm: ze zijn geseald! Echt, ik was even daarna bij Kruidvat, waar zo’n beetje alle lippotloden en andere lipproducten in het Catrice schap gebruikt waren, aan sommige potloden zat zelfs een andere kleur lipstick. Nou, dan ben ik zo uit geshopt hoor, bah! Nee, dat doet HEMA heel goed: folietje eroverheen een een tester in het schap plaatsen (die dan soms wel op wonderbaarlijke wijze weer verdwijnt, maar dat terzijde). Zo weet ik zeker dat mijn Lipbalm door niemand anders is aangeraakt.

HEMA Soft Matt Lipbalm

De HEMA Soft Matt Lipbalm heeft geen naam, alleen een kleurnummer. Deze staat op de dop, die weer dezelfde kleur heeft als de lipbalm zelf, zodat je hem makkelijk kunt herkennen in je make-up lade of je handtas.

HEMA Soft Matt Lipbalm

De verpakking en de dop zijn mat, net zoals de lipbalm zelf. Verder ziet de verpakking er eigenlijk gewoon ‘Echt HEMA’ uit.

HEMA Soft Matt Lipbalm

De grote lippotloden kennen we natuurlijk inmiddels wel, de HEMA Soft Matt Lipbalm ziet er niet anders uit. De punt wordt na verloop van gebruik natuurlijk wat minder mooi puntig, via de dop draai je de lipbalm verder omhoog indien nodig. Hier valt verder niet zoveel spannends over te vertellen.

HEMA Soft Matt Lipbalm

HEMA Soft Matt Lipbalm

Op de foto’s hierboven zie je van links naar rechts de kleuren 06, 04 en 03. De swatch van nummer 03 ziet er een beetje blurry uit, die had ik even daarvoor precies met de punt naar beneden op de grond laten vallen, en daar zijn ze dus niet zo goed tegen bestand (gratis tip van dit artikel, hahaha!). De HEMA Soft Matt Lipbalm is lekker romig en brengt heel prettig aan. Eenmaal aangebracht voelt hij heel licht en luchtig aan op mijn lippen, en dit blijft ook zo tijdens het dragen. De pigmentatie van veel jumbo lippotloden laat nogal eens te wensen over, maar daar is in dit geval geen sprake van, de kleuren zijn echt mega intens! De houdbaarheid is (zoals verwacht) wat minder: na een paar koppen koffie en een koekje erbij is bijwerken echt wel nodig. Maar goed, HEMA belooft ook niet dat de lipbalms langhoudend zijn, dus ik heb er geen problemen mee!

Hieronder laat ik alle drie de kleuren in een look aan je zien (de zon was een beetje hide and seek aan het spelen, dus de lichtinval veranderde steeds een beetje, sorry daarvoor!):

HEMA Soft Matt Lipbalm

HEMA Soft Matt Lipbalm 04: Fuchsia, altijd goed!

HEMA Soft Matt Lipbalm

HEMA Soft Matt Lipbalm 03: een mooie kleur die een beetje tussen oudroze en koraal-kleur in zit, ik vind hem mooi!

HEMA Soft Matt Lipbalm

HEMA Soft Matt Lipbalm 06: een zomerse, oranje koraalkleur die ik op dit moment het minst mooi vind bij mij, maar die het met een zomers kleurtje op mijn huid denk ik een stuk beter doet. Wat wel opvalt, is dat deze kleur, meer dan de andere twee kleuren, de velletjes op mijn lippen wat accentueert.

Kortom: ik vind de HEMA Soft Matt Lipbalm echt aanraders als je van intense kleuren, maar ook van een comfortabel gevoel op je lippen houdt. Ze kosten € 3,50 per stuk, en liggen sinds vorige week in het schap bij HEMA. Online heb ik ze helaas nog niet kunnen ontdekken, maar dat zal vast niet lang meer duren.

13 Comments on HEMA Soft Matt Lipbalm: is de hype terecht?

 1. Sonja
  25 maart 2015 at 09:04 (7 jaren ago)

  Nummer 6! Mijn favoriet! Maar ik pas… Ik weet het nog niet.

  Beantwoorden
 2. Wojis
  19 maart 2015 at 09:50 (7 jaren ago)

  Ik weet het niet, de lip producten van HEMA vind ik de laatste jaren niet zo, ze vallen mij tegen. Maaaaar, omdat jij zegt dat ze wel fijn zijn ga ik nog wel even kijken en snuffelen. Vind de kleuren wel heel erg mooi.

  Beantwoorden
 3. Annette - Ann Ages Gracefully
  17 maart 2015 at 20:21 (7 jaren ago)

  Ik heb er ook twee gekocht en ben ze nog even aan het testen. Moet na de nude kleurtjes van de laatste tijd even wennen aan deze toch meer knalkleurtjes 🙂

  Beantwoorden
 4. margriet kuper
  17 maart 2015 at 20:02 (7 jaren ago)

  ik vind de 2e mooi,maar wilde m vanmiddag even in t echt zien….was geen tester en durfde niet ‘blind’ te kopen…beetje jammer.

  Beantwoorden
 5. mariëlle
  17 maart 2015 at 10:19 (7 jaren ago)

  Wauw ze zien er gaaf uit zeg, heerlijk die knalkleuren! Misschien toch eens proberen 🙂

  Beantwoorden
 6. Mieke
  17 maart 2015 at 10:12 (7 jaren ago)

  ik heb al een paar lovende berichten over deze lipbalm gelezen, en ga zelf binnenkort ook maar voor de bijl! Ik vind ze je alledrie erg gaaf staan!

  Beantwoorden
 7. Bianca
  17 maart 2015 at 09:36 (7 jaren ago)

  Vind ze echt heel mooi! Was er van de week speciaal voor naar de Hema gegaan helaas hadden ze het nog niet in de schappen liggen x

  Beantwoorden
 8. Jori
  17 maart 2015 at 09:26 (7 jaren ago)

  ik heb nr 3 4 en 5 gekocht.Het matte droge is een beetje wennen maar de kleuren vind ik echt super

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  17 maart 2015 at 08:26 (7 jaren ago)

  Het zijn zeer goed gepigmenteerde kleuren.
  Ik noteer dit even in want ik wil er ook wat van gaan kopen.
  Het staat je zo mooi.
  Inderdaad moet alles geseald zijn want het is verschrikkelijk onhygiënisch omdat iedereen eraan kan hebben gezeten en het al getesd zouden hebben.
  Fijne en duidelijke review.

  Beantwoorden
 10. Cindy
  17 maart 2015 at 06:40 (7 jaren ago)

  Mooi! Vooral 04 en 06, komend weekend toch nog eens kijken, zag ze afgelopen weekend maar in dat Hema filiaal waren geen testers.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.