Het belang van gezichtsverzorging

Ik schrijf er wel vaker over: het belang van een goede, regelmatige gezichtsverzorging. Al zolang ik me kan herinneren, verzorg ik mijn huid goed. Natuurlijk heb ik de afgelopen jaren door mijn blog veel bijgeleerd over huidverzorging, en heb ik veel mooie merken leren kennen. Maar ook daarvoor al had ik een consequente gezichtsverzorgingsroutine. In dit artikel vertel ik waarom het zo belangrijk is.

gezichtsverzorging

Gezichtsverzorging

Een gezonde, stralende huid bereik je naar mijn mening alleen met een goede gezichtsverzorging. En daarmee bedoel ik niet persé dure merken. Mijn ervaring is dat er ook meer dan genoeg goede, betaalbare merken verkrijgbaar zijn. Een merk is overigens pas goed als jouw huid het er goed op doet. Je kunt hier op Beautyspots nog zo’n enthousiaste review over een product lezen: als het niet bij jouw huid past, is het voor jou geen goed product. En ja, dat is dus soms even een kwestie van zoeken, voor je het juiste product gevonden hebt. Maar gelukkig zijn er op internet heel veel reviews en productbeschrijvingen te lezen, wat het zoeken al wat makkelijker maakt.

Reinigen

Een goede gezichtsverzorging begint met misschien wel het belangrijkste onderdeel: gezichtsreiniging. Heel simpel: je kunt nog zo’n mooie gezichtscrème kopen; als je het op een niet-gereinigde huid smeert, zal het niets of nauwelijks iets voor je huid doen. Sterker nog: grote kans dat je op die manier alleen maar je poriën dicht smeert. Ik reinig mijn huid iedere ochtend en iedere avond, ik sla geen dag over. ’s Ochtends gebruik ik meestal een schuimende reiniger onder de douche. ’s Avonds gebruik ik eerst Amandelolie om mijn make-up te verwijderen, en gebruik daarna dezelfde schuimende reiniger om mijn huid schoon te maken.

Ook als je geen make-up gebruikt, is het van belang je huid te reinigen. Want gedurende de dag (of nacht) verzamelt zich meer op je huid dan alleen make-up. Denk aan stof, uitlaatgassen, talg en zweet. Haal ’s avonds maar eens een vochtig wattenschijfje over je huid: je zult versteld staan hoeveel vuil er af komt.

Na het reinigen van mijn gezicht gebruik ik een toner, en daarna breng ik mijn gezichtscrème aan. Ik gebruik eigenlijk altijd een aparte dag- en nachtcrème. Maar je kunt natuurlijk ook een zogenaamde 24-uurs crème gebruiken, die je zowel ’s ochtends als ’s avonds kunt gebruiken. Wat wel belangrijk is, is het gebruik van een aparte oogcrème. De huid onder en rond je ogen is echt heel anders dan de rest van je gezicht. Een oogcrème is meestal wat voller van textuur, en dat kan de huid onder je ogen heel goed gebruiken.

gezichtsverzorging

Serum

Een product wat ook al jaren onderdeel is van mijn gezichtsverzorgingsroutine, is een serum. Meestal gebruik ik een serum op oliebasis, maar soms vervang ik dat (tijdelijk) door bijvoorbeeld een serum met een (mild) peeling effect. Het grote pluspunt van een gezichtsserum vind ik het feit dat je daarmee heel gerichte verzorging kunt geven. Zonder dat je meteen een andere gezichtscrème moet gaan gebruiken. Heeft je huid bijvoorbeeld in de winter wat meer voeding nodig? Dan kies je een serum op oliebasis met vooral voedende ingrediënten. En in de zomer kies ik dan juist voor wat meer hydratatie.

Om mijn gezichtsverzorging compleet te maken, gebruik ik 1 tot 2 keer per week een gezichtsscrub met aansluitend een maskertje. Soms iets minder vaak, net naar gelang hoe het uitkomt. En eens in de twee maanden ga ik naar mijn schoonheidsspecialiste. Voor een grondige reiniging van mijn huid, voor het ‘grote onderhoud’, maar ook gewoon omdat ik het lekker vind. En omdat ik het belang er van inzie, dat er regelmatig door een expert naar mijn huid gekeken wordt. Met een loeplamp, hihihi! Zij stuurt vaak ook een beetje bij, bijvoorbeeld als ze ziet dat mijn huid wat droog is. Dan weet ik dat ik even wat intensiever moet hydrateren.

Ik ben wel benieuwd hoe jouw gezichtsverzorging eruit ziet. Verzorg jij je huid regelmatig en consequent? Vertel het me in de reacties!

Dit is een gesponsord artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.