Het belang van kleur in mijn leven

De afgelopen 3,5 jaar hebben zowel ik als mijn leefomgeving een ware metamorfose gehad. Wie mij recent heeft leren kennen, zal mij denk ik niet herkennen aan foto’s van voor die tijd. Vandaag vertel ik je graag wat meer over die metamorfose, en over het belang van kleur in mijn leven.

Kleur in mijn levenZo kwam de kleur in mijn leven

Toen ik nog getrouwd was, was er maar weinig kleur in mijn leven. En dat bedoel ik in de letterlijke zin van het woord, niet figuurlijk. Ons interieur was een dertien in een dozijn interieur. Met een grote grijze hoekbank, donker houten meubelen en hier en daar een vleugje grijs-paars. Zo ook mijn kleding: ik droeg meestal een spijkerbroek, afwisselend met een shirt, blouse of soms zelfs een fleecetrui erop. Die laatste is namelijk zo lekker makkelijk als je honden hebt 😉

Kleur in mijn levenNa mijn scheiding had ik eerst even tijd nodig om omhoog te krabbelen, om de eerste tijd te overleven. Ik woonde op dat moment nog steeds in ons gezamenlijk huis, omdat de verkoop daarvan niet echt wilde vlotten. Een complete metamorfose zat er dus niet in. Maar ik begon langzaamaan steeds meer kleur in mijn leven te brengen. Ik begon met het servies, enerzijds noodgedwongen omdat het Delfs Blauwe Blond servies aan gruzelementen gegooid was 😉 Via mijn vriendin maakte ik kennis met het Deense merk Rice, een verslaving was al snel geboren ♥

Kleur in mijn levenColor your home!

Samen met het verzamelen van Rice servies begon ook mijn liefde om naast de gebaande paadjes te lopen. Ik spaarde het servies in alle mogelijke kleuren en printjes, een heerlijke mix en match. Daarna waren mijn meubels aan de beurt, ik begon met het pimpen van de slaapkamer meubels. Omdat ik geen geld had om alles nieuw te kopen, heb ik alle meubels een opknapbeurt gegeven, iets waar ik nog steeds heel trots op ben. Ik was vroeger namelijk helemaal niet zo van het klussen, mijn ex en ik kochten liever iets nieuws. En natuurlijk was het een hele klus, maar het resultaat mag er echt wel zijn.

Kleur in mijn leven Kleur in mijn levenDaarna waren de meubels in de woonkamer aan de beurt. Van donker hout gingen ze naar fris wit, met in de kast gekleurde achterwandjes. Ook weer in een vrolijke mix en match, want saaiheid daar doe ik niet meer aan 😉 Dit was een nog grotere klus, maar het resultaat was zo mooi en lekker fris, dat ik er nooit een seconde spijt van gehad heb. Sterker nog, inmiddels beginnen mijn handen weer een beetje te jeuken. De tafel wil ik in brandweerrood gaan schilderen, en de kast in Tante Betsy blauw. Dezelfde kleur als mijn tuinhuisje, die ik afgelopen voorjaar onder handen nam.

Kleur in mijn levenTante Betsy virus

Met zoveel kleur om me heen, was het inmiddels ook wel tijd om mezelf en mijn kledingkast een beetje kleur te geven. In het najaar van 2016 bestelde ik mijn eerste Tante Betsy jurkjes, in de sale. Ik trok ze aan, en er gebeurde iets met me. Ik werd warm van binnen, keek in de spiegel en zag een andere vrouw. Een vrouw die meer straalde, wiens figuur veel mooier uitkwam in die jurkjes dan in een jeans met fleecetrui, en een vrouw die weer een beetje in zichzelf begon te geloven. Langzaamaan groeide mijn verzameling jurkjes, en waar ik ze eerst alleen in het weekend droeg, ging ik ze op een gegeven moment ook naar mijn werk dragen.

In eerste instantie droeg ik ze nog redelijk braaf, met een donkerblauwe panty eronder. Maar naarmate mijn verzameling groeide, groeide ook mijn zelfvertrouwen. En mijn liefde om gekke, vrolijke combinaties te bedenken. En zo kwam daar opeens een bloemetje in mijn haar bij, ook die droeg ik eerst alleen in het weekend. Maar inmiddels ga ik iedere dag, van top tot teen, vrolijk en kleurrijk gekleed door het leven. Mijn collega’s weten niet beter meer, en als ik eens wat donkerdere kleuren draag, krijg ik opmerkingen dat ik er zo braaf uitzie 😉

Kleur in mijn levenWat kleur met mij doet

Toen ik naar mijn eigen huis verhuisde, kon ik natuurlijk helemaal losgaan. Eén knalroze muur, één goudkleurige muur, een discobol aan het plafond en sinds kort ook een roze met paars vloerkleed op de grond. Samen met mijn paarse bank, groene stoel en vrolijke Rice lampen vormen alle afzonderlijke items een vrolijk geheel. Ik noem het altijd ‘een vrolijk gekleurde geordende chaos’. En ik word er zo ontzettend blij van, het is zo helemaal mij! Koffie en thee uit een vrolijke Rice beker, mijn lunch van een vrolijk bord met ijsjesprint, de rekjes in de keuken met daarop alle bekers in allerlei printjes door elkaar ♥ Zelfs het uitruimen van de vaatwasser is een feestje, als ik mijn vrolijke servies weer lekker schoon en fris op zijn plek kan zetten.

Als ik ’s ochtends voor mijn kast met vrolijke jurkjes sta, kies ik puur op mijn gevoel welk jurkje ik die dag draag. De ene dag zijn dat groene kabouters, de andere dag de Happy Camper Dress, de dag daarna roze bloemen: ik voel me een gezegend mens met zoveel moois. Al mijn vrolijk gekleurde spulletjes zorgen er ook voor dat ik me wat beter voel op dagen dat het niet zo lekker gaat. Want tja, die heb ik ook regelmatig hoor. Net als iedereen denk ik, dat hoort ook een beetje bij het leven volgens mij. Maar met kleur om me heen kom ik die dagen wel beter door.

Nog meer kleur! ♥

Voor komend jaar heb ik weer een paar ideetjes in mijn hoofd, om nog meer kleur in mijn leven te brengen. Hierboven vertelde ik al dat ik de tafel en de kast in de kamer opnieuw wil gaan schilderen. In de kamer wil ik één muur gaan behangen met óf een retroprintje, óf roze hartjes. Gewoon, omdat het kan 🙂 Dat laatste wordt nog wel een dingetje, want ik heb nog nooit behangen. Maar de afgelopen jaren heb ik wel meer dingen gedaan die ik daarvoor nooit gedaan had. En om met de woorden van één van mijn grote voorbeelden te spreken: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. En volgend najaar ga ik er nog een kerstboom bij kopen, een grote in dit geval. Ook weer in het roze, of misschien wel paars.

Houd jij van kleur in je leven?

30 Comments on Het belang van kleur in mijn leven

 1. chucky1012
  6 februari 2019 at 09:45 (3 jaar ago)

  Zo leuk en vrolijk maar ook zeer gezellig 😉
  Daar hou ik ook zoveel van….
  Jij weet het zo mooi te doen…
  Lekker klussen en kleuren omdat het gewoon kan…

  Xoxo

  Beantwoorden
 2. mary-jane
  4 februari 2019 at 20:11 (3 jaar ago)

  jou huis ziet er erg gezellig uit!
  ik vind jullie allebei schatten!

  Beantwoorden
 3. Marlou
  4 februari 2019 at 11:40 (3 jaar ago)

  Wat een geweldige transformatie!
  Lieve Natas, ik vind behangen erg leuk, dus als je hulp nodig hebt..

  Xx

  Beantwoorden
  • Natasja
   4 februari 2019 at 19:10 (3 jaar ago)

   Nou wat super lief, ik ga je aanbod zeker onthouden!

   Beantwoorden
 4. Yolanda
  3 februari 2019 at 20:20 (3 jaar ago)

  Mooi mens

  Beantwoorden
 5. Nicolette
  3 februari 2019 at 18:27 (3 jaar ago)

  Wat leuk om te lezen hoe jij meer kleur in jouw leven hebt gekregen!
  Jouw huis,kasten en outfits zien er vrolijk en kleurrijk uit!

  Beantwoorden
 6. Miranda Sanders
  3 februari 2019 at 18:00 (3 jaar ago)

  Wát een mooi verhaal! Ik heb het met veel plezier gelezen en werd er helemaal vrolijk van. Fijn dat je zo geniet van alle kleur om je heen, ik doe precies hetzelfde van en met al die vrolijke bonte jurkjes van tante. En trouwens: behangen is zo moeilijk nog niet, ik kan het prima dus jij ook

  Beantwoorden
 7. Sylvia W
  3 februari 2019 at 13:29 (3 jaar ago)

  Lieve Natasja, zoals jou mooie pioenrozen zich zo mooi open vouwen mogen wij jou metamorfose met jou mee maken. En wat er in jou hoofd zit realiseer je echt wel, ook ’t behangen. Natuurlijk is als het in je vermogen ligt het kopen en laten doen de makkelijkste weg maar het zelf doen, heeft een hele grote meerwaarde…trots mag je zijn! Op wat je bereikt hebt en wat je allemaal nog gaat bereiken. Jij wordt blij van vrolijkheid en wij van en met jou. Mooie zondag samen met Benthe, knuff x

  Beantwoorden
 8. Charline
  3 februari 2019 at 12:12 (3 jaar ago)

  Wat leuk te lezen dat je leven zo veranderd iis na je scheiding. En dat kleur zoveel Veranderd voor je. Prachtig. Ik ben ook gescheiden en ben trots op wat ik tot nu toe bereikt heb. Niet zoveel kleur maar wel met het idee…GIRLPOWER en niks houdt mij tegen. Prachtig. Liefs Charline

  Beantwoorden
 9. Annette
  3 februari 2019 at 11:45 (3 jaar ago)

  Ahhhhh wat een geweldig mooi verhaal! De verandering in jouw… het is net als het afpellen van een ui! Alle grijze laagjes moesten er af om bij de kleurrijke en originele kern te komen!
  En nu ben je een voorbeeld en inspireer je anderen!
  Bij het lezen van je interieurplannen werd ik helemaal blij. Woonstijlen zijn een hobby van mij, zelfdoen, meubels pimpen en eigenzinnige combinaties maken vind ik dus helemaal te gek! Een wand met retrobehang lijkt me dus echt prachtig staan, en een blauwige kast ook! Dus wat mij betreft DOEN!
  Maar waar het natuurlijk allemaal om gaat is dat het is waar jij blij van wordt. Een verlengstukje van je eigen, originele, prachtige ik!

  Beantwoorden
 10. Marianne Jansen
  3 februari 2019 at 11:17 (3 jaar ago)

  Heel mooi Natasja om te lezen hoe jij jezelf teruggevonden hebt , want dit zat volgens mij altijd al in je maar kreeg niet de kans om te gaan leven . Nu kan je niet meer zonder kleur omdat je er echt van gaat leven , zo mooi om te lezen en voor jou om te ervaren wat kleur met je doet . Ben heel benieuwd naar je tafel en kast als ze een nieuwe kleur hebben . Complimenten trouwens hoe je je meubels tot nu al opgeknapt hebt !

  Beantwoorden
 11. Mireille
  3 februari 2019 at 11:11 (3 jaar ago)

  Volg je natuurlijk al een tijdje en we kennen elkaar ook al uit je minder kleurrijke leven zeg maar. Ik vind het fantastisch hoe je langzaamaan bent veranderd hoe je nu bent.
  En behangen dat doe jij vast wel even….Ben heel benieuwd naar je creaties voor het komende jaar.

  Beantwoorden
 12. Judith
  3 februari 2019 at 10:33 (3 jaar ago)

  Wat mooi dat je je mooie kleurrijke zelf hebt gevonden, lieve Natasja. Je bent echt een powervrouw die de kleuren gewoon inzet op te groeien en om verder te komen. Ik ben blij dat ik je heb mogen leren kennen.
  Dikke knuf

  Beantwoorden
 13. Dagmar
  3 februari 2019 at 10:22 (3 jaar ago)

  Mooi om he verhaal te lezen, ook al kende ik deze al voor een groot deel. Wat bijzonder toch hoe kleur heel veel kan ‘verzachten’ en een glimlach oo je gezicht tovert! Ben benieuwd Nasr je nieuwe projecten !

  Beantwoorden
 14. Janny
  3 februari 2019 at 10:18 (3 jaar ago)

  Lieve Nataschja. Ik ken je natuurlijk al wel een beetje, maar blijf het zo sterk vinden hoe jij na je scheiding je eigen pad hebt gekozen. En hoe je dat uitvoert! In mijn huis kom ik een heel eind maar in hoe ik eruit zie/eruit zou willenzien heb ik nog wel even te gaan. Ontertussen geniet ik zo enorm van alle kleur in jouw huis en jouw outfits! Veel liefs en dikke knuffel van mij.

  Beantwoorden
 15. Petra van Schijndel
  3 februari 2019 at 10:16 (3 jaar ago)

  Wat fijn dat je je eigen smaak gevonden hebt en je je hier nu helemaal mee uit kan leven. Ik ben heel benieuwd naar je rode tafel en je behangetje straks. En een Betsy blauwe kast lijkt me te gek! Goed bezig Natasja! ️

  Beantwoorden
 16. Ingrid Hietkamp
  3 februari 2019 at 10:15 (3 jaar ago)

  Wat een mooi verhaal, tussen de regels door had ik er al eens wat ov er gelezen. Natuurlijk kan jij dat, behangen 🙂
  Ik wens he liefs, kleur en geluk….

  Beantwoorden
 17. Annette
  3 februari 2019 at 10:08 (3 jaar ago)

  Mooi om te lezen hoe je langzaam zelfvertrouwen krijgt en dat terug ziet in het uiten van kleuren. Herkenbaar stap voor stap steeds meer kleur. Echt bewondering hoe jij gewoon jezelf bent en hebt gevonden. Geeft inspiratie en motivatie.

  Beantwoorden
 18. Karin
  3 februari 2019 at 10:01 (3 jaar ago)

  Wat een mooi verhaal Natasja. Hoe je tot een “kleurrijk” leven kunt komen! Ikzelf ben ook helemaal om, het dragen van een spijkerbroek voelt al niet meer fijn, maar eerder (soms) noodzakelijk. Voel me geinspireerd door jouw leuke kleurrijke outfits. En dat behangen gaat je lukken! Ook mij is het gelukt…en behang nu regelmatig bij familie en vrienden. Gewoon doen!

  Beantwoorden
 19. Mariska
  3 februari 2019 at 09:42 (3 jaar ago)

  Wat heb je dit mooi geschreven! Ik volg je nog niet zo lang dus heb de tijd van je scheiding helemaal niet meegekregen voor zover ik weet. Als dit helemaal je ding is moet je het lekker doen, dan past het bij je 🙂

  Beantwoorden
 20. Nieltje
  3 februari 2019 at 09:41 (3 jaar ago)

  You go girl! Wat heerlijk dat je het ook gewoon doet en ene huis helemaal aanpast aan jezelf. Dan sta je iedere dag gelukkig op en kan het grote genieten beginnen! Super!

  Beantwoorden
 21. Jelka
  3 februari 2019 at 09:26 (3 jaar ago)

  Heerlijk! Een dag zonder kleur is een dag niet geleefd. En nu ben je een voorbeeld voor anderen en verspreid je zelfs kleur buiten je eigen levensomgeving!

  Beantwoorden
 22. bychristiana
  3 februari 2019 at 09:24 (3 jaar ago)

  Wat een heerlijk inspirerend en fijn artikel om te lezen. Ik volg je natuurlijk al jaren en het is inderdaad heel bijzonder om te zien hoe je steeds meer kleur in je leven ging brengen. Ik hou zelf ook van kleur, zowel in mijn interieur (dat net als jouw interieur ook niet ‘standaard’ is) en in mijn kleding.

  Beantwoorden
 23. Joyce Siemons
  3 februari 2019 at 09:15 (3 jaar ago)

  Wat mooi om je verhaal te lezen. Wel bijzonder dat je eigenlijk eerst niks meer kleur had. Ik heb altijd al roze, paars en oranje muren gehad. Ik herken het gevoel heel erg dat je er zo blij van kunt worden; kleur om je heen en dan ook nog dat je jezelf zo kleurrijk kunt kleden. Heerlijk dat je jezelf gevonden hebt❤

  Beantwoorden
 24. Cynthia
  3 februari 2019 at 09:12 (3 jaar ago)

  Ik vind je huisje geweldig. Gek he, dat je na ingrijpende gebeurtenissen jezelf zo kunt vinden! Een prachtige ontwikkeling. Ik houd zeker van kleur in huis. De basis hebben wij wel wit, maar dan kun je juist zo leuk spelen met alle andere spullen. Liefs!

  Beantwoorden
 25. Saskia van horne
  3 februari 2019 at 09:07 (3 jaar ago)

  Wat fijn dat zo’n rottijd je toch dichter bij jezelf heeft gebracht. Niks is fijner dan jezelf te kunnen zijn.
  Ik hou ook van kleur maar mijn partner is heel behouden hierin. Het is dan zoeken naar een compromis en dat lukt goed. Mijn jurkjes daar ziet jij me erg graag in.
  Ben benieuwd naar je tafel straks. Wordt vast geweldig.

  Beantwoorden
 26. Caro
  3 februari 2019 at 08:31 (3 jaar ago)

  Mooi, hoe jij je na zo’n ingrijpende lifechanger als de scheiding je weg hebt gevonden naar jezelf! Helemaal zelf gedaan. Daar mag je zeker trots op zijn. Ik ben gek op jouw kleurig huisje en tuintje en ikje!!! En ooohhh… wat ben ik nieuwsgierig naar de a.s. metamorfose van je huiskamer. Dat lukt je zeker ook

  Beantwoorden
 27. Cindy
  3 februari 2019 at 08:29 (3 jaar ago)

  Ja, ik hou ook wel van kleur. Niet zozeer in mijn kleding. Draag meestal combi’s van zwart wit, met soms een felle kleur erbij.
  Maar wel in mijn make up, en in mijn huis. Heb een bank van Ikea waar je de hoezen van kunt verwisselen, er zit al een tijdje een knalgele op, en dat bevalt prima. Hou van zomerse kleuren, wat kastjes zijn turquoise, en dat is een erg leuke combi met de bank.

  Beantwoorden
 28. Neeltje
  3 februari 2019 at 08:25 (3 jaar ago)

  Hier is het niet zo uitbundig als bij jou. Maar wel met kleur of kleuraccenten.

  Beantwoorden
 29. Jori
  3 februari 2019 at 07:22 (3 jaar ago)

  Ja ik hou ook van kleur… Mijn kleding is niet zo vrolijk en kleurrijk als die van jou maar mn interieur is sinds mn 12e al niet standaard…. Ik heb altijd een afkeer tegen hout en vooral grenen gehad,heel mn slaapkamer en wanden waren zo als kind zijnde en dan kom je al snel uit bij andere kleurrijke meubels.Leuk dat je weer gaat klussen en veranderen.Je paleisje waar je je helemaal in uit kunt leven.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.