Het Bucketlist Boek voor een groene wereld

Een tijdje geleden ontving ik bij een perspakket een super leuk kadootje. Nu is ieder perspakket voor mij nog steeds een kadootje op zich, maar dit keer zat er iets extra’s bij. Het Bucketlist Boek voor een groene wereld: een boek wat je op een unieke en soms hilarische manier helpt ‘om de wereld te redden’. Want 1 stapje richting een groenere wereld lijkt misschien onbenullig, maar dat is het zeker niet. Al onze stapjes samen zorgen voor serieuze stappen richting dat belangrijke doel. Elise de Rijck helpt je hierbij een handje, met soms hele simpele tips.

Het Bucketlist Boek voor een groene wereld

Het Bucketlist Boek voor een groene wereld

Vroeger dacht ik altijd dat ‘groener leven’ maar ingewikkeld was. Inmiddels, nadat ik het afgelopen jaar (ruim) een behoorlijke omslag heb gemaakt op dat gebied, weet ik dat dat echt niet zo is. Ik begon vorig jaar januari met zelf te koken in plaats van kant en klare maaltijden te eten. Minder plastic afval: check! Onder de douche gebruik ik sinds een jaar voornamelijk nog verpakkingsvrije producten. Nog minder plastic afval: check! Sinds begin van dit jaar ga ik nog een stapje verder: ik eet inmiddels grotendeels biologisch. Of ik dat dit jaar met de almaar stijgende prijzen ga volhouden, weet ik nog niet, maar het streven is er wel. Ik eet bijna geen vlees meer, dus op deze twee belangrijke gebieden ben ik echt al wel goed bezig. Maar het kan natuurlijk altijd nΓ³g beter!

Het Bucketlist Boek voor een groene wereld

Elise de Rijck laat in Het Bucketlist Boek voor een groene wereld zien dat groener leven niet saai, en zeker niet ingewikkeld hoeft te zijn. Het zijn juist die kleine stapjes bij dingen die je dagelijks doet, die zo belangrijk zijn.

Dit is een voorbeeld van een grappige manier om groener te leven. Maar tegelijkertijd natuurlijk ook super leuk, en inspirerend. Want met hoe meer mensen je je Bucketlist deelt, hoe groter de impact op de wereld.

Het Bucketlist Boek voor een groene wereld

Check, check!

Dit is een voorbeeld van een item wat ik meteen kon afvinken. Al een hele tijd geleden gaf mijn wasdroger steeds een storing als ik mijn beddengoed wilde drogen. Omdat ik hem alleen maar gebruikte voor mijn beddengoed, en ik geen zin had in een dure reparatie of een nieuwe wasdroger, heb ik het anders opgelost. Ik heb een tweede, complete set beddengoed gekocht en droog sindsdien mijn beddengoed buiten, of binnen op een rekje voor de verwarming. Mocht het ’s avonds nog niet droog zijn, dan trek ik gewoon de reserveset uit de kast. Dat heeft me een veel kleinere ‘investering’ gekost, en is veel beter voor het milieu.

Nog eentje: check! Sinds ik zelf mijn maaltijden kook en in porties invries, heb ik veel minder afval. Veel van mijn groente afval neem ik de volgende dag mee naar het werk voor de konijnen van mijn collega. En laatst zag ik op tv dat je de stronk van broccoli gewoon in plakken kunt snijden en mee kunt koken. Dus die gaat de vuilnisbak niet meer in!

Het Bucketlist Boek voor een groene wereld

Yes, let’s do this! Ik heb laatst mijn familie en wat lieve jurkenzusjes zakjes bloemzaad gegeven. Voor een fleurige zomer, en als ondersteuning voor de bijtjes. Zullen we dat gewoon massaal gaan doen? Let’s colour this world! ♥

Ja, stiekem kon ik al best veel afvinken in Het Bucketlist Boek voor een groene wereld. Maar ik heb absoluut ook veel leuke, grappige tips gezien die ik vanaf nu ga toepassen! Ik vind het echt een super leuk, maar ook interessant boek voor iedereen die op zijn of haar eigen manier een steentje wil bijdragen aan een groenere wereld. Het boek kost € 12,99 en is verkrijgbaar via deze link.

1 Comment on Het Bucketlist Boek voor een groene wereld

  1. Jelma
    8 mei 2022 at 07:57 (2 weken ago)

    Wat een leuk boek! Ik denk dat ik deze voor mijn dochter (stiekem ook een beetje voor mezelf…)ga kopen voor haar verjaardag. Ze is dol op dit soort boeken! En wat ik van je lees zijn dit goed bruikbare en uit te voeren tips.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.