Het grote “Beat Blue Monday” artikel

Vandaag is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. De dag is in 2005 in het leven geroepen door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk onderbouwde formule waaruit naar voren kwam dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of depressief voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat alle goede voornemens mislukt zijn (nu al) en de vakanties nog mijlen ver weg lijken. De dagen zijn nog donker en de maandag is voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. In academische kringen werd Arnall overladen met kritiek, maar desondanks wijden ieder jaar veel grote kranten en andere media aandacht aan dit fenomeen (bron: Wikipedia).

Om weerstand te bieden aan deze depressieve dag, heb ik vandaag voor jullie een vrolijk “Beat Blue Monday” artikel. Tenminste, ik hoop dat jullie net zo vrolijk worden van het lezen en zien van dit artikel, als dat ik werd bij het maken er van. Ik zette voor jullie mijn 10 grootste blij-makers op een rij (mijn man en naasten buiten beschouwing gelaten ๐Ÿ˜‰ ).

Beat Blue Monday
(bron: http://www.nationalgeographic.nl)

Sneeuw

Geef mij een pak sneeuw, en ik word spontaan weer kind. Ik vind het heerlijk om door de sneeuw te banjeren, te ploeteren en om sneeuwballen te gooien. Ik wacht dan ook met smart op nog een paar weken winter dit seizoen.

Beat Blue Monday
(met dank aan Leonieke van Handsome Friends Dalmatische Honden)

Spikkelpuppie-buikjes

Dit maakt mij zowel vrolijk als week: het buikje van een dalmatiรซr-puppie. Zo zacht, zo mooi, en vooral: zo heerlijk ruikend <3 Call me crazy, maar als ik zo’n klein spikkelbuikje zie, moet ik altijd even ruiken, hihihi!

Beat Blue Monday
(bron: http://www.milka.nl)

Milka Melo-Cakes

Dit zijn volgens mij de lekkerste “koekjes” die ik ooit geproefd heb: Milka Melo-Cakes. Een krokant biscuitje, sneeuwwit schuim en dat alles omhuld met heerlijke, zachte Milka chocolade. Ik koop het bijna nooit, want ik eet zo’n pak dus letterlijk in รฉรฉn keer leeg. Mmmmm…..

Beat Blue Monday
(bron: http://www.stokertje.nl)

Open haard-vuur

We hebben er helaas geen, maar de geur en het geluid van een open haard, daar word ik helemaal warm en cozy van. Vroeger thuis hadden we wel een open haard, ik vond het altijd geweldig als die aan was. Het is dat het best een ingrijpende verbouwing is, anders hadden we er hier al lang eentje gehad!

Beat Blue Monday
(bron: http://www.bakkerijschuiteman.nl)

Vers brood

Ik ben gek op brood, zeker als het nog krakend vers is. Bruin, wit of volkoren, dat maakt me niets uit, ik vind het allemaal even lekker. Het liefst at ik gewoon drie keer per dag een broodmaaltijd, maar dat komt de vitamientjes niet ten goede helaas.

Beat Blue Monday

Liggen in het gras

Geef me een warme zomerdag en een mooi groen gazon, en ik ben weg in dromenland. Niks lekkerder dan op zo’n zwoele dag lekker in de schaduw op het koele gras te liggen. Mmmm, hoelang duurde het ook alweer tot het zomer is?

Beat Blue Monday
(bron: http://www.culy.nl)

Prosecco

Oh wacht, bij de vorige foto vergeet ik iets: mag ik er een glaasje Prosecco bij, als ik daar in het gras lig? De tinteling op je tong, de fris-zuurzoete smaak: ja, Prosecco is mijn favoriete zomerdrankje!

Beat Blue Monday

Verse zeep

Als ik in een Lush winkel ben, moet ik me zeep-wise altijd vreselijk inhouden. Een stuk verse zeep, daar kan ik zo intens van genieten. Meestal leg ik het nieuwe stuk eerst een paar dagen bij mijn werkplek, waar ik het steeds opnieuw oppak en besnuffel. Meteen gebruiken vind ik zonde, want zodra het รฉรฉn keer gebruikt is, is het niet nieuw meer. Mijn droom is nog eens een hele zeep te kopen bij Lush, zo eentje van een kilo of 30, hihihi!

Beat Blue Monday

Mooie oogschaduwpalettes

Ok, dit zal geen verrassing meer zijn voor jullie, want jullie zien er natuurlijk regelmatig eentje voorbij komen op Beautyspots. Ik ben een sucker voor mooie oogschaduwpalettes, en hierbij geldt hetzelfde als bij verse zeep: als ik een nieuw palette heb, staat het eerst een paar dagen te pronken op mijn make-up tafel, vรณรณr ik het ga gebruiken. Ik ben ook altijd erg zuinig op de palettes, je zult bij mij geen vieze doosjes en/of spiegeltjes aantreffen, ik poets ze regelmatig schoon.

Beat Blue Monday

Geurkaarsen

Ik heb inmiddels een aardige verzameling opgebouwd: geurkaarsen. Ik gebruik ze allemaal regelmatig, want iedere dag kies ik een andere, naar gelang in wat voor stemming ik ben. En ik wissel ze ook nog eens af met wax melts, dus het ruikt hier geen dag hetzelfde in huis.

Waar word jij vrolijk van?

4 Comments on Het grote “Beat Blue Monday” artikel

 1. Felicia Rodrigues dos Santos
  20 januari 2014 at 23:43 (8 jaren ago)

  Voor mij geen blue monday vandaag! Terwijl ik een tentamen heb gehad waar ik hoogst waarschijnlijk voor ben gezakt. Mijn SOG-gedrag weer eens om de hoek kwam kijken en ik verder tot 21:30 uur heb vergaderd. Maar ik voelde me vandaag echt heerlijk. Brandend geluksgevoel van binnen โ™ฅ

  Beantwoorden
 2. Esmรฉe
  20 januari 2014 at 21:17 (8 jaren ago)

  Wat een leuk artikel, wordt je lekker vrolijk van! x

  Beantwoorden
 3. me
  20 januari 2014 at 19:34 (8 jaren ago)

  Weer wat nieuws, vind het persoonlijk weer zo’n complete onzindag….nog even en de commercie zal er wel weer gebruik van maken hahaha

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  20 januari 2014 at 18:20 (8 jaren ago)

  Leuk, zo’n vrolijk artikel!
  Ik heb niet zoveel last van Blue Monday, maar ik word heel vrolijk van kleuren en geuren als ik even een dipje heb.
  En het kwispelstaartje van een hond maakt me altijd aan het lachen.
  Winkelen, uit eten of naar een leuke film doen het ook goed, maar zo groots hoeft het niet altijd te zijn om een leuke dag te hebben.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.