Het roer om: ik ga de strijd met de kilo’s (weer) aan!

Mijn gewicht is al jaren een “dingetje”. Regelmatig ben ik (samen met manlief) de nodige kilo’s kwijtgeraakt, maar uiteindelijk zwichtten we dan toch weer voor het lekkere eten. Ik ben een enorme zoetekauw, en één koekje: dat is geen koekje bij mij. Dat type, zeg maar. Ik roep altijd stoer dat het leven te kort is om niet te genieten, en meer van dat soort kreten. Maar het laatste jaar begon ik me steeds minder lekker in mijn vel te voelen, letterlijk. Tot de afgelopen maanden, waar ik eigenlijk iedere ochtend met rugpijn opsta, ik na een boswandeling dikke voeten heb, het vaker warm dan koud heb en het zweet me regelmatig letterlijk uitbreekt, en ik steeds meer moeite krijg om mijn schoenen vast te maken. Tja, dan kun je wel vol blijven houden dat het de leeftijd is, maar aangezien ik me met mijn bijna 40 geestelijk volop in het leven voel staan, wil ik dat eigenlijk ook gewoon lichamelijk. En dus ging ik afgelopen donderdagochtend op de weegschaal staan…

Het roer om

Het roer om: met behulp van Sonja

Ik heb altijd geroepen: 100 kilo, dat wil ik nóóit wegen! De afgelopen twee jaar, sinds ik vier dagen per week op kantoor werk en dus een stuk minder beweeg dan daarvoor, kwam er stiekem steeds een kilootje bij en was ik de 90 al gepasseerd. Begin dit jaar had ik al het voornemen om er wat aan te gaan doen, maar lukte het me niet om de knop om te zetten. Begin december zat ik op 95 en nu… woog ik 99 kilo 🙁 Voor mij reden om direct aan de noodrem te trekken en nog dezelfde dag maatregelen te nemen. Ik besloot het boek van Sonja Bakker uit de kast te halen (het nieuwe boek is inmiddels in bestelling) en hiermee weer de strijd aan te gaan.

Het roer om

Ik (we) ben in het verleden al vaker kilo’s kwijtgeraakt met behulp van Sonja Bakker. Ik weet dat er veel kritiek is op haar dieetmethode, maar voor mij werkt het. Niet hoeven nadenken over wat ik die dag allemaal mag eten, geen calorieën hoeven tellen, maar gewoon op papier hebben wat mijn menu is voor deze dag (met de marge om wat anders te kiezen binnen bepaalde “groepen”). Ook de afwisseling in de dagmenu’s bevalt mij erg goed: de ene dag ontbijt ik met yoghurt en fruit, de andere dag met een krentenbol met een glas jus d’orange.

Het roer om

Ook het feit dat er ruimte is om in het weekend eens wat lekkers te kunnen eten, bevalt mij erg goed. Ik wil op een verjaardag gewoon een klein stukje gebak kunnen eten, zonder daar meteen voor “gestraft” te worden. En Sonja Bakker heeft heerlijke recepten voor gezonde, maar lekkere maaltijden. Ook als we niet aan het lijnen zijn, eten we bijvoorbeeld best vaak haar witte kool-salade.

Het roer om

Inmiddels heb ik er drie dagen op zitten, de eerste dagen zijn voor mij altijd het moeilijkst. Hoofdpijn, vermoeide spieren en veel trek: het hoort er allemaal bij, het is toch een soort afkicken die eerste tijd. Veel water drinken helpt me daar bij, het zorgt ervoor dat de afvalstoffen sneller en makkelijker mijn lichaam verlaten. Ik weet dat als ik een paar dagen verder ben, het een stuk makkelijker gaat.

Ik ga jullie uiteraard op de hoogte houden van hoe het gaat, ik zal af en toe een update geven. En hopelijk ga ik dan dit jaar eindelijk eens slank(er) en een stuk fitter de zomer in!

Heb jij ook weleens ruzie met de kilo’s (gehad)? Wat werkt voor jou het beste om ze kwijt te raken?

 

16 Comments on Het roer om: ik ga de strijd met de kilo’s (weer) aan!

 1. Deb
  16 februari 2014 at 17:49 (8 jaren ago)

  Respect en tegelijk dapper vind ik het dat je dit deelt. Ik ben destijds zo’n 16 kg afgevallen met Sonja Bakker (en inmiddels zitten de nodige kilo’s er weer aan 😉 ). In mijn geval ging het goed, maar iets te snel. Ik wist daarna niet meer van ophouden en bleef op de SB manier eten.. zat even op het randje van er niet meer gezond uitzien, maar is allemaal goed gekomen. Ik wens je heel veel sterkte en succes en laat vooral weten hoe het gaat.

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 februari 2014 at 19:48 (8 jaren ago)

   Dankjewel, dat ga ik zeker doen! Het moeilijkst blijft toch altijd om de kilo’s eraf te houden he?

   Beantwoorden
 2. me
  16 februari 2014 at 15:39 (8 jaren ago)

  Ik zou wel erover nadenken waarom je dat 2e en wellicht derde koekje ook neemt,Je kunt nu dat dieet volgen maar als je niet weet wat je eigenlijk fout doet gaat het niet helpen om straks je gewicht te behouden als je je eigen eten weer moet samenstellen. Zelf geef ik de voorkeur aan de Eetmeter (voedingscentrum), die geeft je eigen keuzes maar geeft ook aan of je voeding gezond is of niet zodat je ook gaat nadenken over wat je eet i,.p.v. gewoon op te volgen wat een ander zegt wat je moet eten. Ik denk persoonlijk dat dat beter werkt dan maar gewoon een boek te volgen.

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 februari 2014 at 19:53 (8 jaren ago)

   Ik weet wel degelijk waarom ik meerdere koekjes eet, simpel omdat ik het allemaal te lekker vind 😉

   Beantwoorden
 3. colinda
  16 februari 2014 at 14:23 (8 jaren ago)

  Ten eerste dapper dat je jouw gewicht durft op te schrijven. Ja snap nu jouw motivatie om af te vallen beter. Want jij bent kleiner dan mij en ik vind 95 voor mij al veel. Probeer het eten van Sonja gewoon een gewoonte te maken. Dus niet alleen om te lijnen die gezonde dingen, maar gewoon altijd. Dan kan je op een bepaald moment, elke dag genieten, van iets wat minder goed is. Hou je het beter vol. Zo werkt het bij mij. Ik ben jaren geleden begonnen met een ander eetpatroon en toen langzaam aan afgevallen. Heel lang, jaren op hetzelfde gewicht, en nu door meer te bewegen, val ik zelfs weer wat af. Maar elke avond wel mijn koekje en klein stukje chocola.. Heel veel succes. En als het beter weer wordt, met benthe gaan wandelen.

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 februari 2014 at 19:50 (8 jaren ago)

   Ik weet niet of ik zoveel kleiner ben hoor, ik ben 1.78 en dan is dit gewicht gewoon te veel 😉 Wandelen met Benthe doe ik al heel veel, maar we gaan de kilometers wel nog verder opvoeren. En als het straks langer licht is, na het eten ook nog een rondje polder.

   Beantwoorden
 4. Vera
  16 februari 2014 at 13:56 (8 jaren ago)

  Fijn dat Sonja voor jullie werkt, dus verstandig om dit weer op te pakken. Voor mij werkt het niet, omdat er toch nog behoorlijk wat suikers en koolhydraten in dit dieet zitten (de bekende krentenbollen en eierkoeken bijvoorbeeld), waar ik qua gewicht heftig op kan reageren.

  Succes, het komt vast goed!

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 februari 2014 at 19:50 (8 jaren ago)

   Dankjewel!

   Beantwoorden
 5. Dana
  16 februari 2014 at 13:32 (8 jaren ago)

  Nog nooit problemen mee gehad, maar wel goed van je dat je op eigen houtje en op een normale manier wilt afvallen! *duimpje omhoog*

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 februari 2014 at 19:51 (8 jaren ago)

   Bedankt Dana!

   Beantwoorden
 6. jori
  16 februari 2014 at 09:53 (8 jaren ago)

  Ik ben destijds met Sonja ook wat kgs kwijt geraakt en het is een fijne.en gezonde manier om af te vallen….Heel veel succes….

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 februari 2014 at 19:52 (8 jaren ago)

   Bedankt!

   Beantwoorden
 7. Marije
  16 februari 2014 at 09:37 (8 jaren ago)

  Wat goed dat je de strijd aan gaat en op de rem trapt nu je dichtbij jouw psychologische grens komt. Ik wens je ontzettend veel succes!

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 februari 2014 at 19:52 (8 jaren ago)

   Dankje Marije!

   Beantwoorden
 8. Miranda Aerts
  16 februari 2014 at 08:33 (8 jaren ago)

  Ik vind het altijd heel dapper als mensen zo vastberaden aan een dieet beginnen en ook volhouden. Heel veel succes met het afvallen, het gaat je weer lukken! X

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 februari 2014 at 19:52 (8 jaren ago)

   Bedankt!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.