Heymountain Clean Out Your Excesses cleansing gel

Al jaren is mijn gezichtsreinigingsroutine hetzelfde: eerst verwijder ik mijn make-up met een cleansing milk, daarna reinig ik mijn gezicht met een (meestal schuimende) reiniger. Ik heb het weleens geprobeerd met een product wat beloofde make-up te verwijderen én goed te reinigen, maar dat eindigde altijd in een teleurstelling, omdat mijn gezicht, ondanks alle beloftes, toch niet goed schoon werd. Toen ik onlangs mijn bestelling van Heymountain binnen kreeg en de Heymountain Clean Out Your Excesses cleansing gel in gebruik nam, gebruikte ik dan ook eerst een reinigingsmilk, en daarna pas deze cleansing gel. Al snel kwam ik erachter dat het helemaal niet nodig was om eerst mijn make-up te verwijderen, dit product doet beide in één! Eindelijk, ik heb het gevonden!!

Heymountain Clean out your Excesses cleansing gel

Heymountain Clean Out Your Excesses cleansing gel is een milde reiniger voor de normale tot droge, en rijpere huid. De cleansing gel is niet geschikt voor het verwijderen van waterproof make-up, maar verder verwijdert hij op milde wijze alle make-up en viezigheid die zich in de loop van de dag op je huid heeft opgestapeld. Het resultaat: een schone, frisse en zachte huid.

Heymountain Clean out your Excesses cleansing gel

Heymountain Clean Out Your Excesses cleansing gel: de ingrediënten

Heymountain Clean Out Your Excesses cleansing gel zit boordevol verzorgende ingrediënten: suikertensiden vormen een milde, maar uiterst effectieve reiniger, en ze zijn volledig uit plantaardige grondstoffen gemaakt. Camelina olie bevat veel krachtige anti-oxidanten en verbetert de stevigheid en elasticiteit van de huid. Macademia- en olijfolie bevatten veel vitaminen. Babassu olie is extreem verzorgend en beschermt de huid langdurig tegen vochtverlies.

Overige ingrediënten van Clean Out Your Excesses zijn onder andere: koolzaadolie (rijk aan vitamine E en carotenen), Murumuru boter en jojoba-olie (helpen de elasticiteit en de vochtbalans van de huid herstellen) en Avocado-olie (voedt de huid).

Heymountain Clean Out Your Excesses cleansing gel

Heymountain Clean Out Your Excesses cleansing gel: textuur en werking

Heymountain Clean Out Your Excesses cleansing gel ruikt heerlijk fris, het heeft een 100% natuurlijke aroma-blend van limoen-olie, ylang-ylang en sandelhout (en een paar geheime ingrediënten 😉 )

Zo op het eerste gezicht ziet de cleansing gel eruit als een normale reinigingsmilk. Wanneer je Clean Out Your Excesses echter aanbrengt op een vochtige huid (wat wordt aanbevolen), ontstaat er een textuur die het midden houdt tussen een melk-achtige en een olie-achtige substantie:

Heymountain Clean Out Your Excesses cleansing gel

Je masseert dit over je vochtige huid, waarbij de cleansing gel op een heel zachte wijze alle make-up en “vuil” verwijdert. Na het inmasseren was je de substantie van je gezicht met een washandje (of gezichtsdoekje), of eenvoudig onder de douche. Mijn gezicht voelt na de reiniging baby-zacht en door en door schoon. In eerste instantie was ik nog een beetje bang dat de rijke ingrediënten té rijk zouden zijn voor mijn huid, en ze voor puistjes zouden zorgen, maar gelukkig bleek dat niet het geval. Mijn huid is erg blij met deze verzorgende reiniger! Clean Out Your Excesses is redelijk zuinig in gebruik; doordat je het op een vochtige huid aanbrengt, heb je niet veel nodig.

Heymountain Clean Out Your Excesses cleansing gel kost 12 euro voor 100 ml en is te koop via de website van Heymountain in Duitsland. Verzendkosten naar Nederland bedragen € 9,95 en je hebt je bestelling normaal gesproken na een dag of 3 in huis.

3Pingbacks & Trackbacks on Heymountain Clean Out Your Excesses cleansing gel

  1. […] Duck shower-shampoo zit vol verzorgende, voedende ingrediënten. Net als de Clean out your Excesses cleansing gel bevat de shower-shampoo suikertensiden, die huid en haar mild, maar efficiënt reinigen. […]

  2. […] deze oogcrème, en producten voor bijvoorbeeld de rijpere huid bij gekomen. Eerder liet ik je de Clean Out Your Excesses cleansing gel en de Darling Pretty Face Scrub al zien, waar ik nog steeds erg tevreden over ben. Maar een […]

  3. […] een eerder artikel vertelde ik jullie over de Heymountain Clean out your Excesses cleansing gel. Vandaag is het de beurt aan Darling Pretty Face Scrub, een fijne gezichtsscrub die net als de […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.