Heymountain Darling Pretty Face Scrub

In een eerder artikel vertelde ik jullie over de Heymountain Clean out your Excesses cleansing gel. Vandaag is het de beurt aan Darling Pretty Face Scrub, een fijne gezichtsscrub die net als de cleansing gel geschikt is voor de normale tot droge, en ouder wordende huid. Zal ik jullie alvast een geheimpje verklappen: ik ben fan!

Heymountain Darling Pretty Face Scrub

Heymountain Darling Pretty Face Scrub is een zachte scrub die niet alleen dode huidcellen verwijdert, maar tegelijkertijd de huid verzorgt en voedt. De scrub zit in een kunststof potje (doordat deze plat is, kun je de scrub heel makkelijk eruit halen) van 50 ml.

Heymountain Darling Pretty Face Scrub

Heymountain Darling Pretty Face Scrub: de ingrediënten

De Heymountain Darling Pretty Face Scrub zit boordevol verzorgende ingrediënten: suiker exfolieert op heel milde wijze en laat zich makkelijk van de huid verwijderen, omdat het oplost in water. Shea boter en Babassu olie verzachten en voeden de huid, Pracachy olie heeft uitstekende vochtinbrengende en wond-helende eigenschappen. Ook zou het verkleuring en depigmentatie van de huid tegengaan. Murumuru boter helpt de elasticiteit en vochtbalans van de huid te herstellen.Ucuuba boter heeft verzachtende en ontstekingremmende eigenschappen en zorgt voor een fluweelzachte huid. Dit is vooral voor de gevoelige of geïrriteerde huid bijzonder geschikt. Camelina olie is rijk aan vitamine E, Sint Janskruid staat bekend om zijn ontstekingremmende en regenererende eigenschappen, en goudsbloem-extract heeft uitstekende huidverzorgende eigenschappen, speciaal voor een probleemhuid.

Heymountain Darling Pretty Face Scrub

Heymountain Darling Pretty Face Scrub: geur en textuur

De geur van Heymountain Darling Pretty Face Scrub wordt gevormd door een 100% natuurlijke blend van onder andere Italiaanse citroenolie, ylang-ylang en Sandelhout-olie. Ik vind het een vrij subtiele, fris-zoete geur. De textuur is een beetje plakkerig door de suiker, ik vind het veel op abrikozenjam lijken. Dat plakkerige voel ik niet meer als ik de Heymountain Darling Pretty Face Scrub eenmaal op mijn vochtige gezicht heb aangebracht.

Heymountain Darling Pretty Face Scrub

Heymountain Darling Pretty Face Scrub: gebruik en werking

Ik gebruik de Heymountain Darling Pretty Face Scrub ongeveer twee keer per week. Ik verwijder eerst mijn make-up en reinig mijn huid met de Clean out your Excesses cleansing gel. Dat doe ik overigens bij alle gezichtsscrubs: eerst mijn gezicht reinigen. Ik vind dat een scrub zijn werk beter kan doen op een schone huid. Mijn gezicht is na het reinigen nog vochtig, ik breng dan meteen de gezichtsscrub aan en masseer hem met lichte bewegingen over mijn huid. De suiker in de scrub is heel fijn, ik heb dan ook totaal geen last van een schurend gevoel op mijn huid. Ook met een wat gevoeligere huid kun je de Heymountain Darling Pretty Face Scrub dus prima gebruiken.

Heymountain Darling Pretty Face Scrub

Hier zie je hoe fijn de scrub is

Na ongeveer 1 à 2 minuten gescrubd te hebben, verwijder ik de Heymountain Darling Pretty Face Scrub van mijn gezicht. Ik doe dit het liefst onder de douche, omdat op die manier heel makkelijk alle scrub weggespoeld wordt. Maar uiteraard kan het ook met een washandje of gezichtsdoekje.

Na gebruik voelt mijn huid ontzettend zacht, en is er een verzorgend laagje op mijn huid achtergebleven. Mijn huid voelt totaal niet trekkerig of geïrriteerd, maar verzorgd en glad. Na een paar weken ziet mijn huid er ook daadwerkelijk gladder en egaler uit, met fijnere poriën en minder onregelmatigheden als puistjes en/of meeëters. Jullie snappen nu vast wel waarom ik in het begin van dit artikel verkondigde fan te zijn geworden van dit product?

Darling Pretty Face Scrub is te koop bij Heymountain en kost € 11,00 voor 50 ml.

Gebruik jij regelmatig een scrub voor je gezicht? Gebruik je hiervoor altijd hetzelfde product of wissel je weleens af?

2 Comments on Heymountain Darling Pretty Face Scrub

 1. Kim
  10 juli 2013 at 21:08 (9 jaren ago)

  Ik wissel een beetje af tussen de Microdelivery Peel scrub (heet die zo?) van Philosophy en de scrub van Dermalogica. Maar deze klinkt ook goed zeg!

  Beantwoorden
 2. wilma schroder
  10 juli 2013 at 18:03 (9 jaren ago)

  hm ik wisselde nog al eens met gezicht scrub …maar heb nu al ff geen gebruikt de laatste was van matis

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.