Heymountain Vanilla Queen Body Cream

Vanille is volgens mij één van de meest gebruikte geuren in verzorgingsproducten. Daarmee is het denk ik ook één van de geuren met de meeste ‘gezichten’, want: zet tien verzorgingsproducten van verschillende merken met vanillegeur naast elkaar, ik durf te wedden dat er geen twee hetzelfde ruiken. Hoewel ik gek ben op de zachte, zoete geur van vanille, vind ik een foute vanillegeur echt een enorme afknapper (denk aan weeïg, plastic-achtig,  nep-vanille, etc.). Ik ontdekte onlangs een heerlijke, pure vanillegeur in een verzorgingsproduct: Heymountain Vanilla Queen Body Cream!

Heymountain Vanilla Queen Body Cream

Heymountain Vanilla Queen Body Cream

Ik liet je onlangs mijn Heymountain Shoplog zien, ik had wat verschillende producten gekocht. Allemaal puur afgaand op de beschrijving op de website, en dat is vooral in het geval van geuren altijd wel een klein risico natuurlijk. Heymountain Vanilla Queen Body Cream was mij al eerder opgevallen, vanwege de omschrijving op de website:

Light, fast absorbable body cream with a gorgeous vanilla scent for all skin types.

Nu de temperaturen langzaamaan een beetje omhoog gaan, vind ik een zware bodybutter of -crème gewoon niet prettig meer aanvoelen, ik schakel dan liever over naar wat lichters. Vooral het ‘fast absorbable’ sprak mij erg aan, omdat ik altijd ’s ochtends douche en daarna geen half uur de tijd heb om een verzorgingsproduct in mijn huid te laten trekken voor ik me aankleed, hihihi!

Heymountain Vanilla Queen Body Cream

Qua verzorgende ingrediënten doet Heymountain Vanilla Queen Body Cream niet onder voor een bodybutter: hij bevat onder andere Koolzaadolie (is rijk aan natuurlijke vitamine E, C en A, en caroteenzuur, en werkt verzorgend en verzachtend op de huid), Sheabutter (hier schreef ik al eens een uitgebreid artikel over, lees hier meer over dit prachtige ingrediënt), glycerine, Jojoba olie, Macademianoot-olie, Zonnebloemolie, Aloë vera-extract, panthenol, vitamine E, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Opvallend is het feit, dat de Body Cream ook echt vanille-extract bevat. Wist je trouwens dat vanille stokjes groeien aan de Vanille-orchidee? Ze zien eruit als peulen, en worden onrijp geplukt, en vochtig verhit, en daarna langzaam gedroogd. Tijdens dit proces verandert de onrijpe, niet-aromatische vrucht in het bekende zwarte vanillestokje met de fijne geur en smaak (bron: Wikipedia).

Heymountain Vanilla Queen Body Cream

Heymountain Vanilla Queen Body Cream heeft een heel zachte, pure vanille geur. Ik zie gewoon de vanillestokjes voor me als ik de geur ruik. Geen overdreven zoete geur, geen nep-vanille, maar gewoon: pure vanille.

Heymountain Vanilla Queen Body Cream

De textuur is zoals ook vermeld heel luchtig en licht; de Body Cream smeert enorm fijn en makkelijk uit en trekt snel in, zonder daarbij in te leveren op de verzorgende werking, want die is uitstekend. Of het nu lekker voorjaarsweer is, of opeens toch nog een tikje fris: deze Body Cream verzorgt en beschermt mijn huid perfect.

Heymountain Vanilla Queen Body Cream

Ondanks het feit dat de geur van de Heymountain Vanilla Queen Body Cream subtiel is, blijft deze wel redelijk lang op mijn huid aanwezig, na een uurtje of 4 à 5 ruik ik hem nog steeds. Het grote voordeel van een subtiele geur vind ik het feit dat deze niet botst met een parfum of eau de toilette die ik eventueel daarnaast gebruik.

Je merkt het vast al: ik vind Heymountain Vanilla Queen Body Cream echt een heerlijk verzorgingsproduct! De Body Cream is vegetarisch en veganistisch, en net als alle andere producten van Heymountain niet op dieren getest.

Heymountain Vanilla Queen Body Cream is verkrijgbaar via de webshop van Heymountain, een pot van 150 ml kost € 14,50. De verzendkosten naar Nederland bedragen € 9,95 (vanaf een bestelling van 99 euro gratis), ik heb mijn bestelling doorgaans binnen 2 à 3 dagen in huis.

Houd jij van de geur van vanille in verzorgingsproducten?

8 Comments on Heymountain Vanilla Queen Body Cream

 1. Evelien
  30 maart 2016 at 14:23 (6 jaren ago)

  Ooww wat klinkt dit lekker! Vanille kan net als rozen en lavendel zijn ja, het kán lekker zijn, maar ook vreselijk vies. Gelukkig is deze wel heerlijk! Ik ben dan ook heel benieuwd naar dit merk geworden 🙂

  Beantwoorden
 2. jeapiebel
  30 maart 2016 at 10:44 (6 jaren ago)

  Een heel zachte, pure vanille geur. Dat lijkt mij lekker. Ik ben dol op vanille ijs. ;-)Ik ga op de website kijken.

  Beantwoorden
 3. Babs
  30 maart 2016 at 09:31 (6 jaren ago)

  Vanille geur is een van mijn favoriete geuren. Wat een leuk weetje over vanillestokjes, ik heb daar nooit bij stilgestaan waar het vandaan kwam!

  Beantwoorden
 4. Linda v V
  30 maart 2016 at 08:55 (6 jaren ago)

  Heerlijk vanille geuren,maar dan wel echt en geen chemische geur.

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  30 maart 2016 at 08:19 (6 jaren ago)

  Ook dit kende ik nog niet hihi, maar als je zo enthousiast bent, dan geloof ik dat meteen 🙂

  Beantwoorden
 6. Cindy
  30 maart 2016 at 07:54 (6 jaren ago)

  Ja heerlijk, ben de laatste tijd erg into vanille geuren. Zoek nog een fijne bodylotion (zo jammer dat Lush Vanillary er niet meer is…). Deze lijkt me erg lekker.

  Beantwoorden
 7. Mireille Mommers
  30 maart 2016 at 07:53 (6 jaren ago)

  Ik vind de geur van vanille ook zo lekker. Maar inderdaad het moet geen nep geur zijn.

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  30 maart 2016 at 07:45 (6 jaren ago)

  Dat klinkt goed.
  Ik ken het niet.
  Leuk om aan iemand kado te geven.
  Ik ga meteen een kijkje nemen in de webshop die dit verkoopt.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.