Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash

Al een tijdje had ik de Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash in de kast staan, hij zat een tijdje geleden in één van de beautyboxen. Een paar weken geleden kwam ik hem weer tegen, tijd om hem eens te gaan gebruiken en een review erover te schrijven!

Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash

Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash: Neem?

Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash is een face wash die gebaseerd is op Neem, ook wel het Wonderkruid genoemd. Dit kruid is afkomstig van de Indiase Neemboom, welke bekend staat als “De Goddelijke Boom”. Deze naam dankt hij aan het feit dat het kruid van deze boom in India al eeuwenlang wordt toegepast in de Ayurvedische geneeskunst. De zaden en olie afkomstig uit de bladeren en schors van de Neemboom worden gebruikt voor het zuiveren en ontgiften van de huid. Neem heeft een antibacteriële werking en kalmeert de geïrriteerde en door bijv. acné aangetaste huid. Het wordt ook wel in tandpasta toegevoegd, het beschermt tanden en tandvlees tegen bacteriën en zorgt voor een (langdurig) frisse adem.

Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash

Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash is geschikt voor de normale tot vette huid, en past daardoor precies bij mijn huidtype. De face wash belooft de huid te reinigen en te verfrissen, zonder deze uit te drogen. Ook zou hij onzuiverheden verwijderen en daardoor puistjes voorkomen. Met als resultaat een schone, zachte en soepele huid.

Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash

Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash: de ingrediënten

Naast Neem bevat de face wash de volgende ingrediënten: Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Melia Azadirachta Leaf Extract, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Polysorbate 20, Curcuma Longa Root Extract, Vetiveria Zizanoides Root Extract, Fragrance, Phenoxyethanol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Disodium EDTA, Citric Acid, BHT, CI 19140, CI 42090.

Kurkuma (Curcuma longa) bestrijd acné en puistjes effectief, Vetiver (Veiveria Zizaniodes) verkoelt en heeft een antibacteriële werking.

Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash

De Face Wash zit in een handige pompflacon. Je maakt het gezicht nat en masseert vervolgens een kleine hoeveelheid Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash over je gezicht. Daarna spoel je je gezicht af en droogt deze af. Een heel simpele, maar vaak doeltreffende manier om je gezicht te reinigen.

De face wash heeft een groene, beetje kruidige geur, ik vind het een fijne geur voor een gezichtsreiniger.

Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash

Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash

Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash: werking en resultaat

De Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash heeft een zacht, “licht” schuim. Dit schuim zakt vrij snel in als ik het niet direct op mijn gezicht aanbreng. Ik gebruik de face wash volgens de aanwijzing op een vochtig gezicht (ik heb dan eerst mijn make-up verwijderd met een cleansing milk), ik masseer het schuim over mijn gezicht. Letterlijk over mijn gezicht, want voor mijn gevoel maakt het schuim niet echt contact met mijn huid. Ik heb de face wash ook gebruikt zonder eerst een cleansing milk te gebruiken, maar dat levert geen ander resultaat op. Op de foto hierboven (de tweede) kun je ook zien dat hij op sommige plaatsen “wijkt”. Hierdoor heb ik het idee dat hij niet echt goed reinigt.

Dit blijkt helaas te kloppen, al na een paar dagen steken de eerste puistjes de kop op. Als dan weer een paar dagen later ook nog eens de zomer in al haar glorie losbarst en de temperatuur tot boven de 30 graden stijgt, is het binnen no-time een puinhoop op mijn gezicht: vol puistjes en onzuiverheden. Na 2 weken ben ik er wel klaar mee, deze face wash is het gewoon niet voor mij. Jammer, want de beloftes waren hoopvol…

De producten van Himalaya Herbals zijn te koop bij diverse verkooppunten door het land. Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash kost € 5,24 (nu € 3,93) voor 150 ml.

Ken jij de producten van Himalaya Herbals? Ben jij er tevreden over?

5 Comments on Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash

 1. Kim
  12 augustus 2013 at 15:17 (9 jaren ago)

  Deze had ik ook, ook uit een Beautybox. Volgens mij vond ik hem op zich wel fijn, maar ik geloof dat ik hem een tijd geleden heb weggegooid. :-O

  Weet er wel van dat hij mijn huid niet uitdroogde, dat was wel prettig. En de geur is inderdaad zacht en groen.

  Beantwoorden
 2. Krista
  11 augustus 2013 at 18:23 (9 jaren ago)

  Ik ken hem (ook uit een van de beautyboxen) en vond hem ook helemaal niks. Hij lijkt zo fijn, maar droogde mijn huid vreselijk uit. Jammer!

  Beantwoorden
 3. Wendy
  11 augustus 2013 at 14:07 (9 jaren ago)

  Jammer dat ie niet voor jou werkt, hoewel het goed klonk

  Beantwoorden
 4. Elsemiek
  11 augustus 2013 at 11:41 (9 jaren ago)

  Die van mij is bijna op, ik vind ‘m erg fijn 🙂 Ik hou sowieso van dit soort schuimende reinigers, omdat ze wel schuimen, maar (meestal) geen SLS/SLES bevatten.

  Beantwoorden
 5. Esmeralda L
  11 augustus 2013 at 11:06 (9 jaren ago)

  Ik heb deze ook een poosje gebruikt na een box. Ik vond het niets doen en heb ‘m na een week of 2 weg gegooid 🙁

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.