Himalaya Neem & Pomegranate tandpasta

Jaren geleden, lang voor ik met Beautyspots begon, heb ik eens een natuurlijke tandpasta gebruikt. Ik weet niet eens meer waarom en welk merk het was, wel weet ik dat de tube na één keer gebruiken in de prullenbak verdween, wat een smerig goedje. Daarna heb ik voor Beautyspots mijn tanden nog eens met Aleppo zeep gepoetst, omdat werd verteld dat dat kon met die zeep, maar dat was ook al geen succes. Daarna besloot ik dat ik het voortaan gewoon bij ‘normale’ tandpaste hield. Tot ik een paar maanden geleden tijdens het event van De Tuinen een tube Himalaya Neem & Pomegranate tandpasta mee naar huis kreeg…

Himalaya Neem & Pomegranate tandpasta

Himalaya Neem & Pomegranate tandpasta

Ik moet eerlijk bekennen: de tube heeft eerst een tijdje in mijn ’to do-mandje’ gelegen, ik durfde het na mijn eerdere ervaringen eenvoudig niet aan. Tot ik hem afgelopen december weer tegen kwam, en bij mezelf dacht: wat is nu in feite het ergste wat kan gebeuren? Dat hij vies is? Dan weet ik dat toch ook weer, en kan ik alsnog besluiten om hem niet te reviewen. Dus zette ik hem netjes op de foto en nam de tube in gebruik, ik was ook wel gewoon nieuwsgierig inmiddels, zeker toen ik van iemand op Instagram hoorde dat het haar favoriete tandpasta was!

Himalaya Neem & Pomegranate tandpasta

Himalaya Neem & Pomegranate tandpasta is vrij van parabenen, fluoride, SLS, SLES en sacharine. Hoewel ik voor huidverzorging niet zo nauw kijk met betrekking tot SLS en SLES (je spoelt het tenslotte toch weer direct van je huid), wil dat natuurlijk niet zeggen dat je dat soort stoffen ook in je mond wilt hebben, of erger nog: in je lichaam. Want je krijgt het via tandpasta natuurlijk toch altijd binnen, zij het in minimale vorm. Over het gebruik van fluoride is de afgelopen jaren veel te doen geweest (en nog), enerzijds zorgt het ervoor dat gaatjes in je tanden voorkomen worden, anderzijds is de afgelopen jaren gebleken dat fluoride al snel giftig kan zijn, en worden verschillende lichamelijke klachten toegeschreven aan het (overmatig) gebruik van fluoride. Over die discussie wil ik het nu niet hebben, ik vind dat iedereen prima voor zichzelf kan beslissen wat wel en niet goed voor hem of haar is. Ik vond bij het googlen dit artikel, wat ik zelf erg helder, duidelijk en niet overdreven betuttelend vind. Gewoon in normale mensentaal, daar houd ik van.

Himalaya Neem & Pomegranate tandpasta

Himalaya Neem & Pomegranate tandpasta bevat een unieke samenstelling van biologische Neem, biologische granaatappel en andere effectieve biologische kruidenextracten, die ervoor zorgen dat je tanden gereinigd worden, je adem fris wordt en blijft, en het tandvlees gezond blijft. 99,6% van de ingrediënten is natuurlijk, en 5,4% van de ingrediënten is bovendien van afkomstig van biologische landbouw.

Ik moet eerlijk bekennen dat die kruidenextracten me in eerste instantie wel een beetje tegenstonden, voor ik de tandpasta ging gebruiken. Ik houd best van de geur van kruiden in verzorgingsproducten en in bijvoorbeeld geurkaarsen. En in eten vind ik bepaalde kruiden ook lekker, maar in je tandpasta?

Himalaya Neem & Pomegranate tandpasta

Ik ging dus enigszins sceptisch de testfase in. En ja: Himalaya Neem & Pomegranate tandpasta smaakt absoluut anders dan de tandpasta die ik daarvoor gebruikte (Sensodyne, vanwege mijn gevoelige tandvlees). Maar hoewel de smaak zeker kruidig te noemen is, is hij daarnaast ook gewoon fris. Heel anders fris dan de reguliere tandpasta, meer op een natuurlijke, subtiele manier. Eigenlijk was ik na twee keer poetsen al gewend aan de andere smaak.

Na een paar weken moest ik noodgedwongen mijn tanden een keer poetsen met Sensodyne, omdat ik mijn Himalaya tandpasta niet voorhanden had. Jeetje, wat voelde dat gek aan in mijn mond! Ik had het idee dat ik een overdosis aan onnatuurlijke frisheid in mijn mond had, het tintelde er naderhand gewoon van. Ik had meer moeite met deze overgang dan de overgang van Sensodyne naar Himalaya, gek he?

Himalaya Neem & Pomegranate tandpasta

Himalaya Neem & Pomegranate tandpasta is iets dunner dan de tandpasta die ik daarvoor gebruikte, ik leg de tube daarom neer in plaats van hem rechtop te zetten, omdat de tandpasta er anders uitloopt zodra ik de dop van de tube haal. Verder is hij fijn in gebruik: hij schuimt goed (voor mij een vereiste), hij maakt mijn tanden goed schoon en zorgt voor een frisse adem, ook na een nacht slapen. Of hij goed tegen gaatjes beschermt, ga ik binnenkort bij mijn halfjaarlijkse controle bij de tandarts merken (ieuw).

Wat voor mij persoonlijk een groot pluspunt is, is het feit dat ik, sinds ik deze Himalaya Neem & Pomegranate tandpasta gebruik, minder klachten heb in mijn mond. Sinds ongeveer een half jaar heb ik een erg droge, wrange mond, met name aan het eind van de dag. Nu ik twee maanden deze tandpasta gebruik, zijn deze klachten beduidend minder geworden (helaas nog niet weg). Toen ik die ene keer Sensodyne gebruike, verergerden de klachten direct :-/

Afgelopen week ging mijn tube leeg, inmiddels heb ik drie nieuwe tubes in de badkamerkast liggen (tenminste: twee in de kast en één op de wastafel). Dat zegt denk ik wel voldoende over hoe tevreden ik ben over deze natuurlijke tandpasta!

Nog twee pluspunten: Himalaya Neem & Pomegranate tandpasta is niet getest op dieren en 100% vegetarisch.

Himalaya Neem & Pomegranate tandpasta (€ 7,99 voor 150 gram/113 ml, dit is bijna twee keer zoveel als er bijvoorbeeld in een tube Sensodyne zit) is onder andere verkrijgbaar bij De Tuinen.

Wat voor tandpasta gebruik jij?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

4 Comments on Himalaya Neem & Pomegranate tandpasta

 1. Evelien
  21 februari 2016 at 20:06 (6 jaren ago)

  Wat een grappig product, en ook geinig dat je Sensodyne zo overdreven fris aanvoelde weer! Verder vind ik hem erg goed klinken. Super dat je minder mondklachten hebt! Ik vraag me af of ik misschien minder gaatjes zou hebben als ik zo’n tandpasta zou gebruiken, wellicht gewoon eens proberen. Ik heb nu van Lush een aantal potjes tandpasta waarin kauwtabletjes zitten (op bijten en dan daarmee je tanden poetsen) en die smaken zijn ook zó apart, heel anders dan het frisse wat we altijd gewend zijn! Toch went het inderdaad heel snel.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  20 februari 2016 at 19:55 (6 jaren ago)

  Mijn favoriete tandpasta is van Oral met rein8gingskristallen i.v.m. de polijstende werking.
  Ik ben wel heel nieuwsgierig naar deze en ga toch eens even kijken bij De Tuinen.

  Beantwoorden
 3. Debbie
  20 februari 2016 at 17:47 (6 jaren ago)

  Klinkt interessant, Mijn favoriete tandpasta is Colgate. Ik heb wel eens Paradontaxt geprobeerd, maar aan die zoute smaak kan ik maar niet wennen. Wat is dat ‘neem’ eigenlijk dst erin zit?

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  20 februari 2016 at 14:55 (6 jaren ago)

  Wat leuk om te lezen! Ik gebruik nu al maanden die van Dr. Hauschka en ga binnenkort Urtekram proberen. Maar hier ben ik ook wel benieuwd naar!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.