Hoera, we gaan op staycation!

Nog één week werken, en dan hebben mijn man en ik eindelijk vakantie! Ik geloof niet dat we er eerder zó aan toe waren als dit jaar. Beiden hebben we het de afgelopen maanden erg druk gehad op het werk, en rennen en vliegen we van weekend naar weekend. Volgende week vrijdag trekken we de deur van ons kantoor dicht en gaan lekker een paar weken relaxen, onze vakantie begint zodra we de voordeur thuis open doen. Want net als vorig jaar blijven we dit jaar lekker thuis in de zomervakantie.

Staycation
(bron: http://www.apartmenttherapy.com)

Sommige mensen vinden het maar raar dat wij niet elders onze vakantie vieren, zo heb ik de afgelopen weken van een collega menigmaal de vraag gehad of we nu onderhand al wat geboekt hadden? Uhm nee, wij blijven thuis dit jaar, weet je wel?  De belangrijkste reden dat we thuis blijven, is onze oudste hond, die altijd al erg ongedurig is geweest als we ergens anders dan thuis zijn, en dat wordt alleen maar erger naarmate hij ouder wordt. Op dit moment gaat het sowieso niet zo goed met hem, dus slaapt hij het fijnst in zijn eigen mandje.

Mensen vragen zich ook af of wij wel echt vakantie vieren, als we thuis blijven? Ja hoor, waarom niet? ’s Ochtends buiten ontbijten en koffie drinken, ’s avonds lekker de barbecue aan, ’s middags een dutje in de hangmat, need I say more? Dit alles mits het weer het toelaat uiteraard. Nu besef ik wel dat wij in het gelukkige bezit zijn van een heerlijke tuin, als je drie hoog op een appartementje zit, zonder balkon, wordt dit natuurlijk al een stukje lastiger.

Staycation
(bron: http://www.vcompany.com)

Ik vind het juist heerlijk om een paar weken lang hele dagen thuis te zijn, ik geniet dan echt van wat we hier hebben. Als je zoals wij allebei full-time of zo goed als full-time werkt, schiet dat genieten van je eigen huis en tuin er weleens bij in gedurende het jaar. In het weekend zijn we druk met huis en tuin bijhouden, sociale verplichtingen of andere bezigheden.

Een ander bezwaar van mensen is “dat je thuis altijd bezig blijft met het huishouden”. Dat is waar, tot op zekere hoogte. Want in de vakantie doe ik echt wel rustig aan, en doe alleen het hoognodige. En iedereen die honden heeft, weet dat dat huishouden toch wel doorgaat, waar je ook bent. Want ook in een vakantiehuisje, caravan of tent moeten we iedere dag met een stofzuiger of bezem aan de slag, want het verharen van honden stopt echt niet in de vakantie (om over het zand nog maar te zwijgen, als je in een bosrijke omgeving zit).

Staycation
(bron: http://www.ikea.com)

Hetzelfde geldt voor de was: ook die gaat door, of je nou thuis, op de camping of in een hotel zit. Laat mij dan maar iedere dag een wasje in mijn eigen wasmachine draaien, in plaats van én voor vertrek de nodige wassen te moeten draaien omdat alles schoon de koffer in moet, én bij thuiskomst een berg wasgoed te moeten wegwerken waar menig bergbeklimmer jaloers op zou zijn.

Ook de “stress” die ik van tevoren heb als we wel op vakantie gaan (ja ik weet het: ik ben een stresskip daarin), mis ik als kiespijn nu we lekker thuis blijven: het huis moet schoon achterblijven, de caravan moet vóór we vertrekken uiteraard gesopt worden, overal liggen lijstjes opdat ik maar niets vergeet in te pakken, twee honden die door mijn gestress prompt ook zenuwachtig worden: niets van dit alles!

Staycation
(bron: http://www.ikea.com)

Nog een voordeel als je thuisblijft: je kunt het geld, wat je anders alleen al aan het verblijf kwijt was geweest, gebruiken voor andere leuke dingen. Zo vind ik het leuk om de tuin voor die weken een beetje op te leuken (zoals je op de foto’s hierboven kunt zien, heeft o.a. IKEA hier hele leuke spulletjes voor), zijn we een paar weken geleden samen een weekendje naar Utrecht geweest, en hebben we dit jaar de kamer een make-over gegeven.

Ik ga in de vakantie ook lekker aan de slag met Beautyspots: ik wil weer eens wat nieuwe header foto’s maken, een paar leuke ideeën uitwerken en wellicht eens gaan nadenken over een andere layout. Lekker met de laptop aan de tuintafel, kopje koffie of een prosecco erbij, heerlijk!

Als je mij via Twitter, Facebook en/of Instagram volgt, zie je vast wel wat leuke foto’s voorbij komen van onze #Staycation.

Hoe vier jij je vakantie dit jaar? In Nederland, het buitenland, of net als ik lekker thuis? Waar je ook heen gaat, ik wens je hierbij alvast een heel fijne vakantie, geniet er van!

7 Comments on Hoera, we gaan op staycation!

 1. Vera
  17 juli 2013 at 08:50 (9 jaren ago)

  Klinkt heerlijk! Toch weet ik dat het voor mij niet zou werken en dat ik toch elke dag weer aan het werk ben, ik moet echt afgesloten worden en dat lukt het beste als ik niet thuis ben.

  Geniet van jullie Staycation!

  Beantwoorden
 2. Rieneke Steeghs - RS Natural Cosmetics
  15 juli 2013 at 11:02 (9 jaren ago)

  Klinkt heerlijk Natasja! En natuurlijk kun je thuis ook een fijn vakantiegevoel creëren! Extra bloemetjes in de thuis, extra ijsklontjes in de vriezer, lekkere hapjes, exotisch fruit en verse groenten kopen op de markt (geeft ook altijd een vakantiegevoel vind ik), de boeken en tijdschriften lezen waar je nooit aan toe kwam, relaxen in de hangmat of op de loungebank, uitstapjes in de buurt maken, enz, enz. Dat komt wel goed! Heel veel plezier alvast!!!

  Beantwoorden
 3. Wendy
  14 juli 2013 at 12:36 (9 jaren ago)

  Ik ga naar drie jaar weer eens op vakantie na een druk periode. Ik samen met mijn vriend naar Drenthe. Ook Nederland heeft leuke plekjes. Daarvoor hoef ik echt niet naar het buitenland te gaan 🙂

  Beantwoorden
 4. Roxanne
  14 juli 2013 at 09:52 (9 jaren ago)

  Ik blijf ook gewoon thuis dit jaar, ook weleens lekker joh!

  Beantwoorden
 5. Corinne
  13 juli 2013 at 17:29 (9 jaren ago)

  Hoi,

  Lekker hoor thuis vakantie vieren. Alvast veel plezier toegewenst samen!

  Mijn voorkeur gaat er echter wel naar uit om op vakantie te gaan. Waarheen maakt niet uit.. wel graag mooi weer :-). Als ik thuis ben blijf ik bezig met van alles. Was, to do things, huishouden. Even weg van je ‘normale leven’.
  We hebben geen caravan dus die stress hebben we niet. Alleen wat kleding, leesvoer…inpakken verder niet. Zelfs beddengoed regelen we vaak ter plaatse.

  Maar een ieder moet doen waar hij of zij zich prettig bij voelt..

  Een hele fijne vakantie! Sterkte met de hond.

  Groetjes Corinne

  Beantwoorden
 6. Miranda Aerts
  13 juli 2013 at 17:19 (9 jaren ago)

  Wij zitten op de camping in Ommen met vouwwagen en hondje.
  Wat vooraf niet helemaal het plan was, maar onverwacht heel goed uitpakt (de hond mee op vakantie, bedoel ik dan).
  Ze is klein en nog jong en past zich goed aan en omdat ze een echte buitenhond is, heeft ze het hier heerlijk naar haar zin en wij dus ook.

  Fijne vakantie en groetjes uit Ommen!

  Beantwoorden
 7. Leneke
  13 juli 2013 at 11:48 (9 jaren ago)

  Ons vakantieadres is ook dit jaar weer: home. Hahaha, wij vinden het, net als jullie, fijn om thuis te blijven. Soms huren we een huisje, lopen we daar met de hond te wandelen en zeggen tegen elkaar: Waarom doen we dit eigenlijk. Bij ons in het bos is het net zo mooi.
  We vieren écht vakantie. Huishouding op een laag pitje. We gaan dagjes weg en als de hond een keer niet mee kan op zo’n dagje, is ze in haar eigen huis. Vaak nemen we een abonnement op de dierentuin, we fietsen veel, wandelen veel en we relaxen het liefst in de achtertuin met een goed boek. Kortom die 3 weken zijn meestal te kort.
  Fijne vakantie <3

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.