I Heart Makeup Chocolate Love oogschaduwpalette

Onlangs vertelde ik al dat ik twee nieuwe I Heart Makeup oogschaduwpalettes had gekocht. Het Chocolate and Peaches palette liet ik al eerder zien in een artikel, vandaag is het de beurt aan het I Heart Makeup Chocolate Love palette!

I Heart Makeup Chocolate Love

I Heart Makeup Chocolate Love

Pas toen ik het I Heart Makeup Chocolate Love op de foto ging zetten, zag ik dat de kleuren me wel heel bekend voorkwamen. Het palette is gebaseerd op het Too Faced Chocolate Bon Bons Eyeshadowpalette. Misschien is het feit dat ik dat in eerste instantie niet eens doorhad, en teken dat ik zo langzamerhand te veel oogschaduwpalettes heb 😉

I Heart Makeup Chocolate Love
De buitenkant is gelijk aan de andere I Heart Makeup I Heart Chocolate palettes, deze uitvoering is in fuchsia roze. Ik vind de plastic voorstelling van een smeltend stuk chocolade steeds minder lelijk worden naarmate ik meer van deze palettes heb. Of het begint te wennen, dat kan natuurlijk ook 🙂

I Heart Makeup Chocolate Love
I Heart Makeup Chocolate Love: de kleuren

De kleuren van het I Heart Makeup Chocolate Love palette zijn gelijk aan de (veel) duurdere uitvoering van Too Faced: een aantal natuurlijke bruin-tinten, en daarnaast veel roze en een paarse en donkerblauwe kleur. Het Chocolate Bon Bons palette is één van mijn meest gebruikte oogschaduwpalettes, ik was dan ook erg benieuwd naar deze (veel goedkopere) dupe. Tijd om het van dichtbij te bekijken!

I Heart Makeup Chocolate Love

I Heart Makeup Chocolate Love
Aan de linkerkant van het palette zitten voornamelijk naturelle tinten, met een uitschieter naar fuchsia. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze kleur niet zo heel snel gebruik, maar hij kan een ooglook wel lekker wat pit geven. Hieronder laat ik de swatches aan je zien, zonder flits en met flits:

I Heart Makeup Chocolate Love
Zonder flits

I Heart Makeup Chocolate Love
Met flits

De eerste drie kleuren vallen qua kleurintensiteit een beetje tegen, vooral Filling valt compleet weg tegen mijn huidskleur. Bij het Too Faced palette vielen deze kleuren overigens ook tegen qua pigmentatie. Toch zijn Filling en Love wel perfect als basiskleur, van hieruit kun je dan de verdere ooglook uitwerken. Sweet is een hele mooie koele ‘greige’ kleur met glans, hier houd ik wel van.

I Heart Makeup Chocolate Love
Zonder flits

I Heart Makeup Chocolate Love
Met flits

De volgende vier kleuren zijn gelukkig weer intens gepigmenteerd, zoals ik van de I Heart Makeup palettes gewend ben. Vooral Pink en Premium (verrassend 🙂 ) vind ik prachtig! Pink heeft een hele mooie shimmer in zilver en roze, wat de kleur nog specialer maakt. Ganache en Choc zijn niet zo heel spannend qua kleur, maar dit soort kleuren heb je nu eenmaal ook nodig in een ooglook.

I Heart Makeup Chocolate Love

I Heart Makeup Chocolate Love
Over naar de echte toppers!

Het rechter gedeelte van het I Heart Makeup Chocolate Love palette heeft de wat meer spannende kleuren. Een paar tinten roze, paars, donkerrood, donkerblauw en een hele mooie chocoladebruine kleur met glans. Qua kleurverdeling vind ik dit één van de mooiste I Heart Makeup palettes, het is ontzettend veelzijdig.

I Heart Makeup Chocolate Love
Zonder flits

I Heart Makeup Chocolate Love
Met flits

Ook qua pigmentatie is de rechter kant mijn favoriete kant van het palette. Waar links een paar kleuren (vooral de matte tinten) toch een beetje tegenvallen qua pigmentatie, wordt dat aan de rechterkant helemaal goed gemaakt. Bij de eerste vier kleuren zitten twee hele mooie highlighters, één met een witgouden glans, en één met een lichtroze glans. I love it! Ook Chip, de donkerbruine kleur, is prachtig ♥

I Heart Makeup Chocolate Love
Zonder flits

I Heart Makeup Chocolate Love
Met flits

En ook de laatste vier kleuren doen het prima, alleen is Melts, de matte bruinrode kleur, een beetje poederig bij het swatchen. Ook aan de liefhebbers van matte highlighters is gedacht: Flavour heeft een prima pigmentatie.

Het I Heart Makeup Chocolate Love is gewoon weer een heel mooi, kwalitatief goed budget oogschaduwpalette. De pigmentatie doet niet onder voor de duurdere variant van Too Faced, en ook de houdbaarheid en textuur zijn prima. Ik ben over mijn laatste twee aankopen zo te spreken, dat ik besloten heb om het Too Faced Sweet Peach palette, wat sinds kort ook bij Sephora in Frankrijk te bestellen is, aan me voorbij te laten gaan. Ik vind het in dit geval geen toegevoegde waarde naast het I Heart Makeup Chocolate and Peaches palette, en dus houd ik lekker 50 euro in mijn zak 🙂


De look

Natuurlijk maakte ik ook een look met behulp van het I Heart Makeup Chocolate Love oogschaduwpalette. Hiervoor gebruikte ik de kleur Heart in de binnenste ooghoeken en op het wenkbrauwbot. Premium bracht ik aan over het gehele bewegend ooglid, en de mooie kleur paars Perfect in de buitenste ooghoek. Helaas hangen door de vermoeidheid mijn oogleden nog iets meer dan normaal, maar aangezien ik voorlopig niet van plan was om hier operatief iets aan te laten doen, moet ik (en dus jullie ook, hihihi!) het er maar mee doen 🙂

I Heart Makeup Chocolate Love


De heerlijke rozerode lipstick Tulipe van Boho Cosmetics maakt het plaatje compleet.

Het I Heart Makeup Chocolate Love is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Beauty88, waar het nu in de sale is (van € 9,95 voor € 7,99). Wederom een echte budgettopper!

Heb jij al een palette van I Heart Makeup, of misschien zelfs wel meerdere? Welk palette is jouw favoriet?

7 Comments on I Heart Makeup Chocolate Love oogschaduwpalette

 1. jeapiebel
  16 januari 2017 at 09:42 (5 jaren ago)

  I heart make up zijn zeker de toppers palette. Al heb ik deze laten liggen wegens de glitters dat ik zie. Wel bij je swatches vind ik hem erg mooi.

  Beantwoorden
 2. Miranda
  15 januari 2017 at 17:22 (5 jaren ago)

  Wat een mooie frisse kleuren, ik vind smooth echt een super mooie kleur maar ik heb het idee dat die bij jou juist niet gebruikt gaat worden in jouw looks 🙂

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  15 januari 2017 at 15:12 (5 jaren ago)

  Mooie look had je gemaakt met deze zeer budget vriendelijk geprijsde kleuren van de palette.

  Xoxo

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  15 januari 2017 at 14:33 (5 jaren ago)

  Ik blijf ze geweldig vinden <3 Ik heb de neiging om ze te sparen, maar ik kan het niet bijhouden haha!

  Beantwoorden
 5. Yvonne
  15 januari 2017 at 14:19 (5 jaren ago)

  Ik heb er ook één maar die gebruik ik eigenlijk niet meer, toch maar weer eens pakken. Deze ziet er wel prachtig uit.

  Beantwoorden
 6. Jolanda
  15 januari 2017 at 13:32 (5 jaren ago)

  Wat een prachtige kleurtjes! Staat je ook heel goed

  Beantwoorden
 7. marije
  15 januari 2017 at 07:51 (5 jaren ago)

  Wat fijn dat dit zo’n goed budget alternatief is. Snap dat je dan Too Faced voorbij laat gaan. Fijne zondag!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.