I ♥ Makeup I Heart Chocolate Salted Caramel

Het zusje van het budget makeup merk Makeup Revolution, I ♥ Makeup, introduceerde onlangs 2 nieuwe I Heart Chocolate oogschaduwpalettes, waarvan ik je twee weken geleden al Pink Fizz liet zien. Vandaag is het de beurt aan de andere Beauty: I Heart Chocolate Salted Caramel. Dit palette is een regelrechte dupe van het Too Faced Semi Sweet Chocolate Bar palette, ik was erg benieuwd of het net zo’n goede kwaliteit heeft als de andere palettes uit de I Heart Chocolate serie!

I Heart Chocolate Salted Caramel

I Heart Chocolate Salted Caramel

Het I Heart Chocolate Salted Caramel palette heeft dezelfde (spuuglelijke) buitenkant als de andere I Heart Chocolate palettes. Waar de palettes van Too Faced een prachtige, retro-achtige verpakking van blik hebben in de vorm van een chocolade tablet, zijn ze bij I Heart Makeup jammerlijk mislukt in het bedenken van een goedkopere variant hiervan. Jammer, maar je kunt niet alles hebben 😉

I Heart Chocolate Salted Caramel

Het palette zit verpakt in een kartonnen doosje, waar op de zijkant de ingrediënten van de oogschaduws vermeld staan.

I Heart Chocolate Salted Caramel

Op de achterkant van het doosje staan de kleuren van de oogschaduws afgebeeld. Handig, mocht het palette nog eens bij Kruidvat of Trekpleister in het schap belanden.

I Heart Chocolate Salted Caramel

Wat ik persoonlijk dan weer wel erg leuk vind, is het feit dat de oogschaduws namen gekregen hebben. Ik weet het, het voegt niets toe aan de kwaliteit van het product, maar ik vind het gewoon leuk 🙂

I Heart Chocolate Salted Caramel

I Heart Chocolate Salted Caramel bevat vrij veel warme, bruine tinten, met hier en daar een uitschieter naar blauw, oranje en roze-achtige tinten. Mijn eerste indruk is goed!

I Heart Chocolate Salted Caramel

Het palette is voorzien van een grote spiegel in het deksel, en een dubbelzijdige applicator (die ik niet gebruik, wie wel?).

Hieronder laat ik de kleuren per ‘vak’ geswatcht (één veeg) aan je zien:

I Heart Chocolate Salted Caramel

I Heart Chocolate Salted Caramel

I Heart Chocolate Salted Caramel

I Heart Chocolate Salted Caramel

I Heart Chocolate Salted Caramel

I Heart Chocolate Salted Caramel

Hoewel sommige matte kleuren wat minder gepigmenteerd zijn (maar wel goed op te bouwen) en twee lichte kleuren wegvallen tegen mijn huid (dit is op mijn ooglid niet het geval), vind ik het weer een prachtig palette. De oogschaduws zijn zacht en creamy, geven nauwelijks fallout (alleen de blauwe kleur een klein beetje) en blenden goed met elkaar en in de huid. De houdbaarheid is zoals ik gewend ben van I ♥ Makeup gewoon uitstekend, met een oogschaduwbasis eronder blijven de kleuren een hele dag mooi zitten. Ik vind de kleurenvariatie in dit palette erg mooi, de warme kleuren spreken mij erg aan.

I Heart Chocolate Salted Caramel

Voor bovenstaande look gebruikte ik vier kleuren uit het palette. In de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot gebruikte ik Yum!, op het bewegend ooglid en in de crease bracht ik Caramel aan, en in de buitenste ooghoek Crunch. Om Caramel en Crunch wat beter in elkaar over te laten lopen, bracht ik op de scheiding van beide kleuren de kleur Fudge aan, waarna ik alle kleuren geblend heb met een fluffy blendingkwast. Onder mijn ogen gebruikte ik een kajal van Kiko (hierover snel meer!) in een mooie blauw-groene kleur, waarover ik een beetje van de kleur Crunch aanbracht. De blush die ik draag, is MAC Petal Power, die ik zaterdag aan jullie liet zien. Hier heb ik hem wat sterker aangezet, omdat ik vond dat deze look dat wel kon hebben 🙂

I Heart Chocolate Salted Caramel

I Heart Chocolate Salted Caramel

Het I Heart Chocolate Salted Caramel is op dit moment nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar ik vermoed dat dat niet lang meer zal duren. Ik kocht het palette in de webshop van Makeup Revolution in Engeland, het kost daar 7,99 GBP.

13 Comments on I ♥ Makeup I Heart Chocolate Salted Caramel

 1. Cindy
  9 december 2015 at 18:58 (7 jaren ago)

  Mooi, wat is dit toch een fijn merk!

  Beantwoorden
 2. Krista
  9 december 2015 at 18:37 (7 jaren ago)

  Wat een prachtig palette hè, ik dacht al dat het een dupe was van het Semi-Sweet palette! Alleen jammer inderdaad van de verpakking. Mooi ook in combinatie met de blush. Staat je goed, je ziet er weer prachtig uit!

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 december 2015 at 21:04 (7 jaren ago)

   Aah lief, dankjewel!

   Beantwoorden
 3. Mieke
  9 december 2015 at 11:07 (7 jaren ago)

  Mooie kleuren en pigment is ook zeker niet slecht! Ik raak alleen een beetje de kluts kwijt van al die palettes..

  Beantwoorden
 4. Emie
  9 december 2015 at 10:27 (7 jaren ago)

  Ik heb hem ook besteld. Voor het eerst in mijn leven make up besteld via internet! Spannend dusssss

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 december 2015 at 21:07 (7 jaren ago)

   Oeh, spannend! Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

   Beantwoorden
 5. jeapiebel
  9 december 2015 at 09:13 (7 jaren ago)

  Ik ben ook benieuwd of het dupe van het Too Faced Semi Sweet Chocolate Bar palette. Dan hoef ik niet meer Too Faced te kopen. haha. Ik vind de swatches kleur op je arm echt mooi. Mooie palette ik moet hem hebben.

  Beantwoorden
 6. mariëlle
  9 december 2015 at 08:02 (7 jaren ago)

  Aaah alweer zo’n leuk palette! Ik vind deze palettes erg goed en fijn! Ik vind je make-up look ook heel mooi!

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 december 2015 at 21:08 (7 jaren ago)

   Dankjewel, lief!

   Beantwoorden
 7. Bianca
  9 december 2015 at 07:53 (7 jaren ago)

  Hopelijk is dit palette snel ook gewoon in Nederland verkrijgbaar xxx

  Beantwoorden
 8. Miranda Aerts
  9 december 2015 at 07:00 (7 jaren ago)

  De binnenkant is gelukkig mooier dan de bovenkant, mooie kleuren en je bent er een frisse look mee gemaakt ☺

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  9 december 2015 at 06:18 (7 jaren ago)

  Dat is een mooie ooglook die je gemaakt hebt met de teinten uit de palette.
  Deze look staat je goed.

  Xoxo

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 december 2015 at 21:07 (7 jaren ago)

   Dankjewel!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.