Identity Natural Skin Care

In een tijd waarin we ons steeds bewuster lijken te worden van wat we op onze huid smeren (ik vind dat een positieve ontwikkeling), worden er steeds meer natuurlijke merken geïntroduceerd. Ik maakte onlangs kennis met Identity Natural Skin Care, een merk wat belooft de huid te hydrateren en te beschermen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Ik laat jullie vandaag de Identity Natural Skin Care Try Out Package voor de normale huid zien!

Identity Natural Skin Care

Identity Natural Skin Care Try Out Package

Identity laat jou genieten van pure producten die passen bij een bewuste lifestyle. Zonder rare synthethische toevoegingen in onze producten en uiteraard niet getest op dieren. Je wil het beste voor jezelf en het beste voor de wereld om je heen!

Identity Natural Skin Care is nog niet zo lang verkrijgbaar in Nederland, ik was dan ook best trots dat ik het voor Beautyspots mocht testen en reviewen. Ik heb de afgelopen weken de drie producten uit de Try Out Package voor de normale huid getest, deze bevat een cleanser (50 ml), een face lotion (30 ml) en een body lotion (75 ml). Er is ook een Try Out Package voor de gevoelige huid.

De producten hebben een vrij cleane, basic uitstraling door de wit met aquablauwe verpakking. Alle producten zitten in een hygiënische pompflacon van stevig kunststof. Het merk is afkomstig uit Engeland en is gebaseerd op duurzame, organische ingrediënten en produceert zo milieuvriendelijk mogelijk. Uiteraard zijn de producten niet op dieren getest. Hieronder laat ik de drie producten één voor één aan je zien:

Identity Natural Skin Care

Identity Natural Skin Care

Identity Natural Skin Care Cleanser

De Identity Natural Skin Care Cleanser belooft de huid op een milde, natuurlijke manier te reinigen en droogt de huid niet uit. Hij bevat een aantal fijne, verzorgende ingrediënten als abrikozenpitolie, kokosolie, glycerine en pruimenextract, de laatste is rijk aan vitamine B en E en vooral erg geschikt voor de rijpere huid dankzij de antioxidante werking van vitamine E.

Identity Natural Skin Care

Dankzij de pomp doseert de Cleanser (en de andere producten) erg fijn en hygiënisch!

Identity Natural Skin Care

Identity Natural Skin Care

De cleanser heeft best een volle, romige textuur, waardoor hij inderdaad op een heel zachte manier reinigt. De lotion voelt lekker zacht op mijn huid, laat zich goed over mijn huid masseren en verwijdert heel makkelijk alle make-up. Na verloop van tijd blijkt echter dat mijn huid (die gevoelig is voor onzuiverheden) er nog wel een schuimende reiniger naast nodig heeft, maar dat heb ik met vrijwel alle reinigers in lotion-vorm. De cleanser heeft een heel subtiele zachte geur.

Identity Natural Skin Care

Identity Natural Skin Care

Identity Natural Skin Care Facial Lotion

De naam van de Facial Lotion bracht mij in eerste instantie een beetje in verwarring, ik dacht dat het om een lotion (toner) ging die je na het reinigen gebruikt. Maar het is dus een verzorgende lotion, die je zowel als dag- als nachtcrème kunt gebruiken.

Ook hier zitten mooie ingrediënten in, opvallend is het heel korte ingrediëntenlijstje, wat meestal alleen maar gunstig is. Ook hier zie ik verzorgende oliën: olijfolie, kokosolie en abrikozenpitolie. Abrikozenpitolie versterkt de huid en het bindweefsel en maakt de huid soepel en zacht.

Identity Natural Skin Care

Identity Natural Skin Care

De Facial Lotion heeft een dunne textuur, die zich makkelijk en snel laat verdelen, en ook snel in de huid trekt. Ik vind hem daardoor perfect om ’s ochtends te gebruiken, als ik meestal niet veel tijd heb om verzorgingsproducten lang in te laten trekken. Bij het intrekken voel ik een licht trekkerig gevoel op mijn huid, maar dit is na een minuutje verdwenen. Ook hier ruik ik een heel subtiele geur.

Ik vind de Facial Lotion een fijn product om overdag te gebruiken, vooral onder make-up doet hij het erg goed. Hij maakt mijn huid zacht en laat haar verzorgd en soepel aanvoelen. Voor ’s nachts, en ik denk ook voor de koudere wintermaanden die er aan zitten te komen, biedt hij mijn huid iets te weinig voeding en verzorging, ik gebruik ’s avonds daarom een andere (nacht)crème.

Identity Natural Skin Care

Identity Natural Skin Care

Identity Natural Skin Care Body Lotion

De Body Lotion bevat net als de Facial Lotion Olijfolie, kokosolie en abrikozenpitolie, alleen zijn ze in dit geval van biologische afkomst. Geen idee waarom dit in de Facial Lotion niet het geval is, maar ik vind dat wel een beetje jammer. Biologische ingrediënten maken een natuurlijk product nog mooier, vind ik.

Identity Natural Skin Care

Identity Natural Skin Care

De Body Lotion is lekker vol en romig, en voelt intens verzorgend aan. Hij heeft wel een paar minuutjes nodig om in te trekken, maar daarna voelt mijn huid zacht en glad, zonder vervelend plakkerig laagje. Ook de Body Lotion heeft een heel subtiele geur, die na het intrekken niet meer waarneembaar is. Voor mij is dit het enige minpuntje van het product, omdat ik nu eenmaal gek ben op lekker ruikende verzorgingsproducten. Maar als je huid gevoelig is voor parfum in verzorgingsproducten, of als je die sowieso niet wilt gebruiken, is het een heerlijke lotion.

Ik ben erg te spreken over de prodcuten van Identity Natural Skin Care. Hoewel ze een basic uitstraling hebben, doen ze alle drie uitstekend hun werk, zonder daarbij overbodige toevoegingen te gebruiken. Vooral als je op zoek bent naar natuurlijke verzorgingsproducten zonder poespas, maar met een goede kwaliteit en werking, is dit echt een aanrader.

De producten van Identity Natural Skin Care worden verkocht in de webshop van Exclusive Scents. De Try Out Package kost normaal gesproken € 19,99, maar is nu tijdelijk (ik weet niet hoe lang) afgeprijsd naar slechts 9 euro. De perfecte gelegenheid om kennis te maken met dit merk!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

9 Comments on Identity Natural Skin Care

 1. Krista
  14 november 2015 at 19:55 (7 jaren ago)

  Klinkt goed! Ik hou wel van zo’n cleane uitstraling, en ook van producten op natuurlijke ingrediënten, al is mijn huid het daar niet altijd mee eens. Maar eens proberen!

  Beantwoorden
 2. Céline
  14 november 2015 at 18:52 (7 jaren ago)

  Dit merk kende ik nog niet. Ziet er wel fijn uit. Ik gebruik namelijk het liefst natuurlijke producten.

  Beantwoorden
 3. Mieke
  14 november 2015 at 15:48 (7 jaren ago)

  Dat klinkt erg goed! De ingrediënten zien er ook prima uit, en pompjes zijn zo fijn in gebruik!

  Beantwoorden
 4. Annette
  14 november 2015 at 15:06 (7 jaren ago)

  Producten in pompjes hebben bij mij altijd een streepje voor. Het ziet er allemaal goed uit. Mooie verpakking ook met dat blauw.

  Beantwoorden
 5. Debbie
  14 november 2015 at 12:30 (7 jaren ago)

  Dat ziet er goed uit, ken het merk nog niet. Pompflesjes hebben absoluut een streepje voor voor mij, erg hygiënisch.

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  14 november 2015 at 11:44 (7 jaren ago)

  Ik ben de laatste tijd steeds meer van dit soort producten, maar dan wel vooral voor mijn gezicht. Ik moet toegeven dat ik een lekkere geur voor bijvoorbeeld douchegel of bodylotion toch ook wel leuk vind!

  Beantwoorden
 7. Miranda Aerts
  14 november 2015 at 10:20 (7 jaren ago)

  De verpakking matcht mooi met het product en het klinkt veelbelovend.

  Beantwoorden
 8. Marieke
  14 november 2015 at 10:15 (7 jaren ago)

  Dat ziet er goed uit! Ik kende dit merk nog helemaal niet. Zoals je weet ben ik gek op natuurlijke merken, mooie verpakking ook.

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  14 november 2015 at 06:31 (7 jaren ago)

  Dat ziet er goed uit.
  Ook handig met pompje dus zuinig in gebruik.
  Dit merk ken ik niet.
  Dank je voor de tip van de fijne aanbieding 😉

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.