IDUN Minerals minerale make-up

Als beautyblogger en make-up liefhebber is er niets leukers te bedenken dan een nieuw merk ontdekken. Onlangs maakte ik voor het eerst kennis met IDUN Minerals, een vrij nieuw merk minerale make-up wat haar collectie in rap tempo uitbreidt. Ik ontving vier nieuwe producten en heb ze natuurlijk meteen getest. Vandaag vertel ik je er wat meer over!

IDUN MineralsIDUN Minerals minerale make-up

Mijn eerste indruk van IDUN Minerals was meteen al goed, nog voor ik één product getest had. De producten zien er mooi en luxe uit, en daar houd ik nu eenmaal van, ook al word ik net zo blij van een goed budget make-up product. De nieuwe producten die ik ontving, zijn vooral producten voor een eenvoudige basis make-up, eigenlijk precies zoals ik dagelijks gebruik. Ik laat ze hieronder één voor één aan je zien.

IDUN MineralsIDUN Minerals Primer Iris

De nieuwe IDUN Minerals Primer Iris zorgt ervoor dat de IDUN Minerals make-up de hele dag perfect blijft zitten en vormt de ideale basis voor het aanbrengen van foundations. Deze zijdezachte primer is eenvoudig om aan te brengen en geeft een aangenaam crèmig huidgevoel. Iris was de Griekse godin van de regenboog, hetgeen verwijst naar het feit dat deze primer onder iedere kleur foundation kan worden gebruikt. De formule heeft een lichtgrijze kleur vanwege de toevoeging van  houtskoolpoeder, dat helpt om bacteriën op de huid te verminderen. Deze grijze kleur is echter niet zichtbaar op de huid. Vitamine E is toegevoegd vanwege de verzorgende- en antioxidant eigenschappen.

IDUN MineralsIngrediënten

IDUN Minerals Primer Iris is op basis van Dimethicone, hier schrok ik in eerste instantie een beetje van terug. Dimethicone is een siliconen-olie, die een beschermend laagje op de huid legt. Hierdoor wordt de huid glad, en wordt ze beschermd tegen onder andere uitdrogen. Bij mijn huid zorgt het echter regelmatig voor puistjes, mijn huid reageert er niet altijd even goed op. Verder bevat de primer vitamine E wat verzorgend werkt. Houtskoolpoeder werkt matterend en helpt bacteriën op de huid te verminderen.

IDUN MineralsHet doseren gaat lekker makkelijk dankzij het pompje op de tube.

IDUN MineralsDe primer heeft een grijze kleur, zoals in de tekst hierboven ook al vermeld stond. Gelukkig zie je daar, eenmaal aangebracht op de huid, niets meer van terug. Dan is de primer gewoon doorzichtig.

Ondanks de aanwezigheid van Dimethicone, voelt de primer niet siliconen-achtig aan op de huid. Eigenlijk voelt hij heel licht, en natuurlijk aan. De primer maakt mijn huid mooi glad en egaal, waardoor foundation zich net iets mooier laat aanbrengen. Ik had gehoopt dat de primer mijn huid ook wat langer mat zou houden, maar dat is helaas niet het geval. Daar heeft IDUN Minerals overigens wel iets op bedacht, maar daar kom ik zo op 😉 Gelukkig krijg ik geen puistjes van de Primer Iris, ik kan hem zonder problemen blijven gebruiken.

IDUN MineralsIDUN Minerals Primer Iris kost € 29,95

IDUN MineralsIDUN Minerals Priming & Blotting Dual Sponge

In combinatie met IDUN Minerals Primer Iris werd een nieuwe make-up tool geïntroduceerd. De IDUN Minerals Priming & Blotting Dual Sponge heeft een slimme 2-in-1 functie. De siliconenzijde van deze platte make-upspons is de ideale applicator voor de Iris Primer of voor vloeibare foundations. De blottingzijde helpt om overtollig talg gedurende de dag weg te deppen zonder je make-up te verstoren. Deze unieke spons vormt daarmee de perfecte ‘touch-up tool’ voor een onberispelijke make-up gedurende de hele dag!

IDUN MineralsGebruik en werking

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zoveel heb met make-up sponsjes. Voor het aanbrengen van foundation gebruik ik liever een goede foundationkwast, dat vind ik gewoon prettiger werken. Ik heb het uiteraard wel geprobeerd met de Priming & Blotting Dual Sponge van IDUN Minerals, maar ik vind het siliconen materiaal niet prettig werken. Het glijdt voor mijn gevoel te veel over mijn huid, waardoor de foundation eerder verschoven als aangebracht wordt.

IDUN MineralsDe Blotting kant werkt dan weer wel perfect, om halverwege de dag de glimmende gedeeltes van mijn gezicht wat te ‘ontglimmen’. En het voordeel ten opzichte van blotting papers is het feit, dat je deze gewoon kunt schoonspoelen en hergebruiken. Veel beter voor het milieu dus! Ik had het alleen helemaal perfect gevonden, als de Priming & Blotting Dual Sponge van een klein tasje of hoesje voorzien was, zodat je hem makkelijk kunt meenemen in je handtas. Misschien een tip voor de volgende uitbreiding van de collectie!

De Priming & Blotting Dual Sponge van IDUN Mineral kost € 10,95.

IDUN MineralsIDUN Minerals Perfect Eyebrows

De nieuwe IDUN Minerals Perfect Eyebrows Fiber Infused, Voluminizing Tinted Brow Gels zijn speciaal ontwikkeld om met slechts één product professioneel gedefinieerde wenkbrauwen te creëren. De 100% vegan formule van deze gekleurde wenkbrauwgels is eenvoudig om heel nauwkeurig aan te brengen, dankzij het kleine en smalle applicatieborsteltje. Hiermee kun je de wenkbrauwen moeiteloos in de gewenste vorm brengen, waarna deze ook de hele dag perfect in vorm blijven. Minerale pigmenten zorgen voor een mooie gelijkmatige kleur en de toegevoegde vezels geven extra volume en dikte aan de natuurlijke wenkbrauwen. IDUN Minerals Perfect Eyebrows is verkrijgbaar in 3 natuurlijke tinten, te weten light, medium and dark.

IDUN MineralsEerst even speciale aandacht voor het doosje waarin de IDUN Minerals Perfect Eyebrows Eye Brow Gel zit hoor! Kijk dan wat een prachtig kunstwerkje ♥ Hier word je toch meteen door aangetrokken, als je dit in een winkel ziet? Ik wel in ieder geval!

IDUN MineralsIngrediënten

Van de ingrediënten van een wenkbrauwgel heb ik niet zoveel verstand, dus daar kan ik niet zoveel over zeggen. Ik keek wel even raar op bij het zien van het ingrediënt synthetische bijenwas, omdat het merk claimt dat de Eye Brow Gel vegan is. Maar dit blijkt dus een synthetische vervanger te zijn, ik ga er van uit dat het in dit geval inderdaad ook vegan is.

IDUN MineralsDe Eye Brow Gel heeft een mooi klein borsteltje, waarmee het aanbrengen makkelijk en precies gaat. Hoewel ik doorgaans de voorkeur geef aan een wenkbrauwpotlood, vind ik deze wenkbrauwgel ook wel erg fijn werken. De kleur Medium is voor mij net iets aan de donkere kant, maar het kan nét.

IDUN Minerals Eye Brow Gel kost € 22,95

IDUN MineralsIDUN Minerals Magna Lengthening Mascara Black

De mascaracollectie van IDUN Minerals is uitgebreid met de nieuwe Magna Lengthening Mascara Black. Deze intens zwarte mascara zorgt moeiteloos voor ongekend lange en volumineuze wimpers. De milde samenstelling is geschikt voor zelfs de meest gevoelige ogen en contactlensdragers. Dankzij het kleine, nauwkeurig te doseren mascaraborsteltje kunnen ook heel korte wimperhaartjes eenvoudig worden bereikt en optimaal worden verlengd vanaf de wimperaanzet tot in de puntjes. Het borsteltje scheidt de wimpers nauwkeurig en zorgt dat er geen vlekken of klontjes ontstaan. De intensief verzorgende, crèmige en 100% vegan formule is ophthalmologisch getest en is ontwikkeld op basis van minerale pigmenten.

IDUN MineralsLangere wimpers? Ja hoor, kom maar door! De Magna Lengthening Mascara van IDUN Minerals zit ook al in zo’n prachtig doosje, bijna zonde om weg te gooien in de papierbak!

Mijn wimpers zijn erg kort en licht, en kunnen dus wel wat hulp gebruiken. Altijd leuk om weer een nieuwe mascara te testen!

IDUN MineralsOok de mascara is 100% vegan, en op basis van minerale pigmenten.

IDUN MineralsGebruik en werking

Oh heerlijk, ik houd van dit soort borsteltjes. Met een te dik mascaraborsteltje krijg ik geen grip op mijn korte wimpers, daarom gaat mijn voorkeur uit naar dit soort borsteltjes. Die brengen bij mijn wimpers gewoon het prettigst aan.

IDUN MineralsLinks zie je de mascara, die inderdaad intens zwart is, mooi! Rechts zie je nog de Eye Brow Gel in de kleur Medium. Hieronder laat ik het effect van de mascara zien. Op de eerste foto zie je mijn ‘naakte’ korte wimpers, op de tweede foto mijn wimpers met twee laagjes Magna Lengthening Mascara:

IDUN Minerals IDUN MineralsNou, dat ziet er goed uit, of niet? En zo prachtig intens zwart, ik ben erg onder de indruk!

De IDUN Minerals Magna Lengthening Mascara kost € 19,95.

IDUN MineralsEn hier zie je dan nog even de complete, eenvoudige make-up look waarin ik bovenstaande producten van IDUN Minerals heb gebruikt. Mijn favoriete producten zijn de Magna Lengthening Mascara en de Eye Brow Gel. De Primer Iris vind ik ook fijn in gebruik, maar ik gebruik onder mijn BB cream eigenlijk nooit een primer, alleen onder een foundation.

De producten van IDUN Minerals zijn verkrijgbaar bij diverse G&W Winkels, professionele schoonheidssalons en huidverbeteringspraktijken. Meer informatie over de producten en de verkooppunten vind je op de website. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

5 Comments on IDUN Minerals minerale make-up

 1. Miranda Aerts
  19 oktober 2018 at 08:11 (6 maanden ago)

  Wow, die mascara is super!
  Leuk om toch weer hele nieuwe make-up producten tree ontdekken 😉

  Beantwoorden
 2. Neeltje
  17 oktober 2018 at 20:21 (6 maanden ago)

  Klinkt als een mooi merk. Die wenkbrouw gel klinkt goed.

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  17 oktober 2018 at 07:59 (6 maanden ago)

  Ik kende het merk nog niet, maar ziet er goed uit zeg!

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  17 oktober 2018 at 07:52 (6 maanden ago)

  Mooie producten, het resultaat van de mascara spreekt mij ook aan. Dit is wat ik ook altijd verwacht van een goede mascara.

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  17 oktober 2018 at 07:40 (6 maanden ago)

  Prachtige make-up producten.
  Fijn merk.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.