Ik ga De Alternatieve Vierdaagse lopen!

Eind april kwam de definitieve beslissing, ik hoor het Mark Rutte nog zeggen: geen Vierdaagse… En ja: ik wist het natuurlijk al wel, maar het was toch even een domper. Op dat moment heb ik mijn wekelijkse training terug geschroefd naar 20 kilometer (ik zat op dat moment al op 25 kilometer, en zou diezelfde week doorschakelen naar 30 kilometer). Ik bleef lopen, en dat is maar goed ook! Want vorige week heb ik besloten: ik ga De Alternatieve Vierdaagse lopen!

De Alternatieve Vierdaagse

De Alternatieve Vierdaagse

Ik had er al veel over gehoord en gelezen: De Alternatieve Vierdaagse. En door menigeen uit mijn omgeving werd ik er op gewezen. Maar ja: ik had mijn vakantie voor die week geannuleerd op mijn werk. En als ik mee deed, wilde ik minstens de 20 kilometer lopen. En dat redde ik natuurlijk niet om dat na het werk nog te doen, vier dagen achter elkaar. Dus ik had me er bij neergelegd dat ook deze alternatieve optie er niet in zat voor mij.

Maar vorige week begon het opeens heel erg te kriebelen. Waarom nam ik niet alsnog vrij? Qua afstand zou ik die 20 kilometer makkelijk moeten redden, ik loop al vanaf maart iedere week die kilometers (in april zelfs nog 5 meer). Ook mentaal is die 20 kilometer nog goed te doen, helemaal alleen. Want tja, De Alternatieve Vierdaagse die loop je alleen. Of in een hele kleine groep.

De Alternatieve Vierdaagse

All by myself

Dat betekent geen publiek, geen duizenden andere wandelaars, geen muziek. En dat zijn factoren die Nijmeegse Vierdaagse natuurlijk maken tot wat het is. En factoren die je tijdens zo’n lange wandeltocht keihard nodig hebt. Om je er op de moeilijke momenten doorheen te trekken. 40 kilometer lopen met De Alternatieve Vierdaagse zou voor mij daarom echt geen optie zijn, dat red ik gewoon niet op geheel eigen kracht. En ik heb daar natuurlijk ook niet op getraind.

De Alternatieve Vierdaagse loop je dus alleen of met een paar andere wandelaars, in je eigen omgeving. Of vlak bij je in de buurt. Alles geheel volgens de geldende richtlijnen. Via een nog te downloaden app worden je kilometers geregistreerd, en als je alle vier de dagen volbracht hebt, krijg je een speciaal aandenken. Wandelaars die ingeschreven waren voor Nijmegen krijgen dit aandenken gratis, andere wandelaars krijgen het tegen betaling.

De Alternatieve Vierdaagse is op dezelfde dagen als de Nijmeegse Vierdaagse zou zijn, 21 tot en met 24 juli. Je mag zelf bepalen hoe laat je iedere dag start, en welke afstand je loopt (10, 20, 30, 40 of 50 kilometer). Ik ga denk ik gewoon iedere dag de route lopen die ik wekelijks loop, daarin kan ik wel voldoende afwisselen. En tussendoor drink ik gewoon mijn kopje thee thuis, en ’s avonds slaap ik lekker in mijn eigen bed. Dat is toch wel een klein voordeeltje, hihihi!

En dan hoop ik vrijdag 24 juli hier in mijn straat de finish te behalen, en ‘mijn’ 80 kilometer volbracht te hebben. Gaan jullie me virtueel aanmoedigen?

Meer informatie over De Alternatieve Vierdaagse vind je op deze website.

14 Comments on Ik ga De Alternatieve Vierdaagse lopen!

 1. Miranda Aerts
  19 juli 2020 at 09:30 (2 jaren ago)

  We gaan je met z’n allen aanmoedigen!
  Cool dat het evenement zo toch nog door kan gaan, voor jou en al die andere duizenden wandelaars!
  #youneverwalkalone ♡

  Beantwoorden
 2. Rebecca
  12 juli 2020 at 09:38 (2 jaren ago)

  Supergoed dat je het toch gaat doen!!
  Ik wens je succes, je kunt het

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  9 juli 2020 at 10:04 (2 jaren ago)

  Super knap! Met jouw goede voorbereidingen gaat het vast ook helemaal goed komen!

  Beantwoorden
 4. Happy Susan blogger
  8 juli 2020 at 10:46 (2 jaren ago)

  Ja natuurlijk gaan we je met ons allen aanmoedigen. You go girl! Goed van je dat je het toch gaat doen!

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  8 juli 2020 at 09:13 (2 jaren ago)

  RESPECT you goooooo

  Xoxo

  Beantwoorden
 6. Marije
  8 juli 2020 at 09:08 (2 jaren ago)

  Wat stoer dat je doorzet! You go Girls!

  Beantwoorden
 7. Danielle
  8 juli 2020 at 08:54 (2 jaren ago)

  Natuurlijk ga ik dat doen! Wat ontzettend gaaf dat je dit op deze manier gaat doen!!

  Beantwoorden
 8. Joyce
  8 juli 2020 at 08:25 (2 jaren ago)

  Yesssss je bent een topper!!!!

  Beantwoorden
 9. José
  8 juli 2020 at 08:11 (2 jaren ago)

  Ontzetten goed dat je dit gaat doen! Je hebt ook zo goed getraind. In gedachten staan we langs de route om je aan te moedigen!

  Beantwoorden
 10. Jooske
  8 juli 2020 at 07:41 (2 jaren ago)

  Stoer dat je het toch door zet! En groot gelijk ook! ‍♀️

  Beantwoorden
 11. Henriette
  8 juli 2020 at 07:40 (2 jaren ago)

  Wat ontzettend leuk!!

  Beantwoorden
 12. Marlous
  8 juli 2020 at 07:32 (2 jaren ago)

  Succes, dat heb je goed dat je hieraan mee doet. Veel plezier alvast!!

  Beantwoorden
 13. Esther Messing
  8 juli 2020 at 07:24 (2 jaren ago)

  Topper, en zeker ga ik je aanmoedigen. Zet ‘m op je kunt het

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.